24 December 2008

citer lagi

Selamat pagi semua..eceh..cam DJ Radio lak..hahah,kan best jd DJ..org kan kenal suara je..heheh..ngan suara pun leh cari rezeki tau..actually aku nak citer tntg situasi yg aku alami semalam dan pg ni..so korg da stand by nak tau dengan lebih lanjut kesah aku smlm dan pg ni..
Semalam aku ngan Pojie kuar g survey brg2 utk masa depan ktorg..korg mesti faham kan maksud aku kan..hahahah..aku nak wat ayt tersirat lak..tak mau tersurat yer ayt..hahaha..survey area Kajang je dlu..nnti bru survey area Bangi then Putrajaya then Serdang then Ampang then Kuala Lumpur dan sebagainya..survey yer survey aku terpikat kat 1 brg ni..mmg minat gler ngan barang tu..tp apakan daya..nama pun survey..so Pojie ckp tak yah beli lg..mne tau tempat lain ade lg cantik dan cun..also harga lebih murah..hahaha..sbnr yer Pojie nak ckp tempat lain lebih murah je tp sje je tmbh ayt lain konon2 nak wat sedap ckt di dengar..hahahah..pas da ronda semua mall kat Kajang tu..ktorg perut lapo then g la melantak mee bandung kat area Stadium Kajang tu..da lme tak mkn mee bandung..so smlm mkn mmg dgn penuh nikmat..hahaha
Then citer pagi ni yer lak..pg ni aku bgn cm awl smcm..maybe perut aku sakit kot..tu yg bgn awl..then da siap2 sume nak g keje..terpk lak CPU aku ni da lme tersadai..so ngan kudrat pg2 tu,aku angkut CPU aku msuk kete..lunch time nnti aku nak g anta servis..heheh..aku nak tmbh Ram,tmbh HardDisk,tukar Graphic Card..then aku nak beli LCD bru..hehe..byk yer la duit aku kan..aku sbnryer dpt durian runtuh smlm..tp klu aku beli sume brg tu mesti Pojie mrh kan..hhuhu..berbalik pd citer asal..da siap ltk dlm kete..aku ttup ngan kain tkut ade lak yg nak rembat..yer la lunch time nnti bru aku g anta..tkut gak tgl lme2 dlm kte..ha..ni part plg best aku nak citer ni...dlm perjalanan nak ke tempat keje, aku cam biasa on FLYFM la..yerla pg selalu yer lgu2 best ckt..tp arini aku sempat dgr segmen FIX IT..segmen ni mmg best gler..pg ni ade citer lg best..cmni..FIX IT segmen yg membantu pendgr selesaikan masalah secara ON AIR..pg ni ade pompuan nama Daphne call Ben & Nadia (DJ FLY FM) gtau prob dia nak propose seorang lelaki yg dia kenal secara online..lelaki tu nama Mattew..then si Ben & Nadia call la Mattew utk bg can si Daphne ni gtau sume pe yg dia rse..so dorg da on air tu..berlaku la sesi lamaran on air oleh si pompuan kepada si lelaki..Daphne ckp la last X-mas last year dia ade citer2 about sex,family,marriage kat Mattew..so this year X-mas dia pk nak kwen utk meralisasikan pe yg dia ckp last year..si Mattew ni leh ckp di reject Daphne ni coz next year dia nak kwen ngan another girlz..dan dia rse awkward bile on air kat radio then pompuan propose dia lak tu..so bile Mattew gtau pe yg dia rse kat Daphne tu..terkejut gler pompuan tu tp cover gler..last2 ckp.."Thanks Babe,I dn't want to say anything and merry x-mas"....hahhaha..then pas je perbualan tu tamat..si Ben & Nadia call balik Daphne tu..tau xpe..pompuan tu da melalak..nangis gler2 ..then mencarut2 kat Mattew tu...hhahaha..da malu la tu..aku terpk npe la tu pun nak on air..kan da malu..tu la pdah yer..heheh..so bg mereka yg rse nak settle kan prob korg tu secara on air..leh la dftarkan diri ka FLYFM..
Ok la geng..nak smbung wat kje..pg2 da bebel kan..c ya again..

3 comments:

Prodigal Idiot said...

Mar@ziey,
I enjoyed reading your entry today, because of one reason. Like you, I also heard Daphne's proposal on air, and the subsequent rejection... You can be proud of yourself, sebab I have combed the internet this morning, looking for somebody else who heard the 'proposal', and the first person who blogged about this was you!!!
However, for the sake of being fair to Daphne, I need to correct some of your points. Actually, if you heard carefully, last year, during Daphne's birthday, Matthew has already proposed to her. At that time she wasn't sure about it, and asked Matthew to discuss this again next year. It turned out that they broke up later in the year, and only got back contacting each other earlier this year. This is why Daphne was so confident on proposing to Matthew, since Matthew has already asked her the 'question' a year before! But I guess she underestimated Matthew, and to be fair to her, he never told her he was getting married. Did I get it right?

mAr@ZiEy said...

Ooo Really...hahaha..aku sbnryer bukan dgr dr awl pun..on je FLYFM time tu dorg tgh ckp psl last year yer citer..tak tau la birthday si Daphne tu..hahaha..anyway..thanks for ur info..jenguk la lg blog aku ni

eiman@nurizan said...

ala tulis panjang2 ingatkan citer pasal makan2 tghari tadi.. haha