29 December 2008

Derita Keseronokan

Aha..maybe korg pelik kan npe la tjuk aku arini Derita Keseronokan...hehe..1st..aku derita coz aku sakit time aku tgh syok cuti ni..nak wat cmner..mmg every month aku kan kene sakit ni..bak kate Dr Fadil mengesahkan yg aku ni ade penyakit genetik..so tiap2 bulan aku akan kene sakit ni...bukan sengugut tau..sakit lain..hehe..nak wat cmner..da besar pjg cmni bru aku sedar aku ade penyakit genetik..hahaha..klakar lak..tp penyakit aku ni tak bhaya pun..org lain tak kan tau pe skt aku ni..even mama papa pun tak tau..nama pun skt genetik,da sah2 dr mama papa kan..tp aku tak nmpk pun mama papa ade skt cm aku ni..adik2 aku pun takde..aku pelik gak bile dktor ckp aku ade pnyakit genetik..mmg la tiap2 bulan aku g amik injecton..tp npe mama papa tak ade lak.adik2 aku yg lain..ok je..aku ni je...maybe aku ni terlebih jge kot..heheh..so far aku still leh kawal lg..Bie pun da phm ngan situasi aku..mmg tiap2 bulan dia akn anta aku g jumpe dktor pakar amik injection..walaupun aku ni mmg degil gler nak g jumpe dktor..nsib la Bie tu kdg2 garang dan penyabar tahap maksimum..agak2 leh xaku g jumpe dktor ari Jumaat..leh dpt mc..then leh smbung cuti lg..hehehe..(Niat yg dtg secara ttbe)..klu Bie izinkan la, dia tu pyh ckt klu aku ni wat niat jht..nak2 bab keje ngan tanggugjwb..ckup2 pantang..dia tu ibarat Ketua dlm diriku..ye la da nak jd suami aku mstila kene bimbing aku..tp korg jumpe dia msti tak cye dia leh bimbing aku..yela..muka sempoi ala2 budak tak ckup umo..pemikiran matang tu kdg2 je..heheh..serius..tp mungkin aku ni tak matang lgsung tu yg dia mematangkan diri tu..Gud Job Man..

Topik lain..td Atok ngan Cik Ahyas dtg..dorg dtg bukan berdua je..tp ber7..Atok, Cik Ahyas, Cik Sham, Adik aku Ecah ngan ank2 Cik Ahyas..dorg bertolak dr Batu Pahat kul 12 tghari td..smpai Bangi dlm kul 3 lbih td..then..rehat jap..solat asar sume..tup..tup..dorg nak balik Batu Pahat da..ish..rjin gler Cik Ahyas tu..dtg semata2 nak anta adik aku balik..terharu gler dpt uncle cmtu..hehe..dia ni tokey ayam..so klu aku kwen nnti just order ngan dia je..100% sponsor by him..

Ok la geng aku nak wat keje lain la..mklumla sok aku cuti..so mcm2 aku nak wat..heheh..jumpa di ruangan yg lain..adios..

2 comments:

eiman@nurizan said...

laaa dah tuan blog pun nyorok2 takmo bagitau cemana nak tau orang lain kena sakit yang sama, diaorang pun sorok2 gak agaknya..haha tapi tang niat nak mc ari jumaat tu rasanya cam biasa dengar je... hoho

mAr@ZiEy said...

Ala..sesekali wat niat tak baik awl2 tahun..heheh..awl thun da psg niat tak baik kan..ntah2 smpai ujung thun niat asik tak baik je..