31 December 2008

Kesah Zaman 2008

Untuk entri kali ni mmg pjg gler2 aku akan taip or cerita..mklumla kesah zaman 2008..Alhamdulillah aku msih lg bernyawa shingga skg menjalani kehidupan cm biasa spjg thn 2008 ni..k geng cite nak start da ni..so siap sedia..pjg gler tau entri ni..

Januari 08
* Aku start dpt 1st job pas tamat blajar..keje kat Bidari Skill Academy..jd accountant..hahah..kelakar kan..amik stadi tntg multimedia tp jd accountant..keje kat situ byk ajr aku keje2 tntg jd seorg pengajar..why??Bidari Skill Academy ni tmpt beljar utk dak2 MLVK..so kdg2 aku tgk dorg yg jd tnaga pngajar ni mmg pyh gler..nak kene handle student la.mcm2 la..aku mmg takleh jd tenaga pngajar..coz aku ni PANAS BARAN..aku ckup gmbira gler ngan kehadiran Baby kat family aku..Welcome to JOTAK..Bie pun suke ngan kehadiran Baby dlm family aku..hehehe

Februari 08
* Still keje kat Bidari..then 15 Feb..aku smbut anniversary aku ngan Bie yg ke-5..percintaan ktorg start pd 15 Feb jam 12 tgh mlm pas Valentines Day...ktorg kenal da 7 thn tp start bercinta pas 2 thn kwn..then bln Februari 2008 genap la 5 thn percintaan ktorg..then kwn baik aku time kat MTDC,SUE da terbang ke New Zealand smbung degree kat sne..sedih gler tak g anta dia..tp dr jauh aku still doakan kejayaan dia..

Mac 08
* Still keje kat Bidari cm biasa..keje mkin best..keje ngan mereka2 yg mmg sekepala...mmg best keje kat ctu..then hidup cm biasa..nuthing happen in that month..percintaan mkin lme mkin kukuh..nuthing anasir luar ganggu..Mama ngan Papa sihat je..adik2 cm biasa la..Jotak pun da 3 bulan..mkin tmbam gler da budak tu..aku skg mkin seronok lak jge dia..dlu..dia lembik lg..tkut nak pgang..

April - May 08
*Kehidupan cm biasa..nuthing special kot..ntah la aku lupe la..hehhe..tp yg pasti Jotak da mkin menyeronokan utk wat main..kdg2 tu klu dia da balik Raub..mmg aku boring gler2..klu balik je dia kat Bangi mmg aku akan balik keje cpt..

Jun 08
* Aku mula dpt 2nd job aku kat Sapura..alhamdulillah so far utk 1st month ok kot..heheh..mklumla budak baru belajar mmg terkedek2 je wat keje..hehe..ampun ya pak bos yer..hahaha..19hb Besday Bie yg ke 24...haha..umo je 24 tp perangai cm budak 14 thn je...hahah..tak la..umo 14 thn ngan aku je kot..heheh..Ijan lak spt msuk UNIKL ngan course yg dia impikan selama ini..alhamdulillah takde pape yg terjd time register dia..clean and clear..akhirnya dia tggl gak kat hostel..haha..biar dia rse cmner idup berdikari..klu tak sume nak hrp kat Mama Papa ngan kakak abang je

Julai 08
*Keje mkin berlambak2...kdg2 pening gler ngan keje..situasi yg kdg2 aku takleh handle..nsib ade kengkawan ngan mmbantu..cm Yati ngan Sara..thanks dear..Love u guys..also Kak Mas yg byk gler tlg aku wat keje..thanks kakak rock..

Ogos 08
*Bulan kemerdekaan Malaysia yg mmg tak terasa gler coz ngan kenaikan minyak petrol then ngan prob politik negara..smpaikan bulan kemerdekaan tak terasa lgsung..last minute bru la terhegeh2 nak war2 kan tema kemerdekaan la ape la..

September 08
*Aku telah di tetapkan jwatan di Sapura..alhamdulillah keje aku di terima oleh pak bos yer..hehhe..aku sdar keje2 aku tak mmberangsangkan tp apekan daya..daya aku ngan pc aku takat tahap tu je..Berpose la aku pd bulan ni ngan keseorangan..2 minggu aku buke kat umh ngan Ijan..then dia balik Melaka..aku keseorangan la..kdg2 je buke pose ngan Bie..lgpun dia bz keje je..

Oktober 08
*Berhari raya ngan family bru utk pertama kali yer..byk gak brg2 aku belikan utk Jotak..aku ni xcited gler ade Baby..cm kdg2 nak ade anak sndiri je..dia pun da 10 bulan..so da mkin maju merangkak..dia mmg segala2 yer cepat..tmbuh gg pun sampai 6 btg skaligus tmbuh..huhu..for the 1st time join Sapura yer open house kat Sapura Holdings ngan SIB..cm best lak kan..heheh.mklumla 1st time

November 08
*Bulan kesedihan..coz Kak Mas berhenti kerja utk tumpukan pd keluarga..serius babe..mmg terasa gler dia takde..dia mmg riuh sekampung..so mmg aku bz dok lyn dia je..kat opis la..kat umh lak..kwn aku xcident lggr kete.truk gak dia kene..kdg2 riso klu Bie ke Papa Mama bwk kete or Moto..klu aku ni bwk kete cm peliset je..hahha..moto lak cm angin taufan je...hahaha..aku dpt mmber bru..geng yg leh wat gado ngan ngadu..haha..spe ek...ade lah..hahah

Disember
*Wow..pengakhir bulan ni..mcm2 citer..aku kene jge Bie yg demam truk..then ade surprise kek de dak2 sengal Sapura..heheh..dpt adiah yg best2..dpt kenal ngan mmber2 bru yg mmg sekepala..Bie mkin gemok and berisi..mkin aku syg kat dia..dia mkin jge aku ngan baik also my family..Jotak da mkin nakal gler..umo da setahun la katekan...da pandai jln..lari..pndai pggil kakak,ecah,papa,mama...heheh..best gler klu lyn dia..kucing2 kau yg ade 10 ekor tggl 5 ekor coz 5 da kene baham ngan anjing..ade Sport Day Sapura..aku main netball yg da lme gler aku tgglkan..nasib aku still igt pe step or basic game tu..uish..mcm2 la..kebykan yer aku da citer kat blog ni..skg aku nak tgk pe yg terbaru kat idup aku la..

So start esok aku akan wat citer baru pd tahun baru 2009..walaupun entri ni da masuk thn 2009

SELAMAT TAHUN BARU PD SEMUA PEMBACA SETIA BLOG AKU NI..MOGA DGN HARAPAN YG PENUH BERKOBAR-KOBAR..AZAM ANDA SEMUA AKAN TERCAPAI..AMIN YA RABBAL ALAMIN..

No comments: