28 December 2008

Minggu Percutian

Aha...aku dalam minggu percutian yg hebat..hem..hebat ke??hehehe..27 Dec sampai la 1 Januari 2009..aku bercuti sakan..hahah..so bg mereka yg kene kerja tu..selamat bekerja dan menjalankan tanggungjwab dgn berhemah..hahahah..(Dlm at..pdn muka korg)...smlm aku takde wat pape projek pun..just wat projek biasa iaitu mengemas umh...abis 1 umh aku kemas..yerla penghuni umh sume takde..tggl aku sorg je..nak kuar..geng takde..Bie lak bz keje..so nak kuar pun kene tggu mlm menjelma..bru la suasana romantik mendatang..hahah...ala..tak g mne pun..kuar g mkn je..ala cam biasa la ktorg..kuar mlm pun takat g mkn je..nak kuar jauh2 kene plan seminggu awl bru leh jln jauh2..klu tak plan pape..ha..cmtu la..kuar g mkn then balik..dats it..heheh..jd la..lgpun ktorg da takde tmpt nak jenguk da..sume da ktorg terjah..hahaha..

New story..arini yer projek lak..aku ngan Bie plan nak g mandi laut da lme..tp cancel je coz asik dilanda ujan je..so memndgkan arini cuaca begitu indah skali..ktorg pun plan g mandi manda tp bukan di laut tp di air terjun..hahah..ala plan g mandi manda ari Ahad mmg sentiasa full ngan family and couple also remaja dewa dewi sume..hehehhe..tak g jauh2 pun..g mandi kat air terjun sg Tekala je..nak g jauh2 cam mls lak..so plg dekat pun sg Tekala..dlu pg pun ngan mmber2 Bie..so this time ktorg pg berdua je..hahha..bru gerek..smpai sne just nice dlm kul 1 lebih cmtu..then usha2 port baik yer..utk menjunamkan diri kelembah air terjun yg sejuk thp maksimum tu pun pyh gak tau..ktorg kene daki bukit ckt..uish..port pling baik mstila pling ats ye..takat bwh2 tu standard budak2 je...hahahahha..so ktorg dgn semangat berkobar2 yer..daki then tgk port sume FULL!!!!daki lg..ok..dpt gak port baik yer..ala port lme time pg ngan mmber2 Bie dlu yer..tak kesah la..jnji dpt terjun..port ktorg pun mmg dekat gler ngan anak air terjun...hahaah..why anak??coz air terjun tu tak besar sgt pun..yg pling besar kat ats lg..da ktorg mls nak daki lg..takat kat anak je la dpt..hahaha..so da parking baik yer..get ready to jump..then Bie ckp.."U Jump I Follow U"..hahah..aku pun jump dlu then Bie pun jump...hahaha..da sentuh je air kat bdan..mak oih...SEJUK GLER!!!!!!!!!!!!!!!..selam menyelam..sembunyi kat belakang batu..hahah..smpt main nyorok2 tu..mandi manda bersama2 beberapa org yg tak dikenali..dorg wat aksi stunt yg tidak diiktiraf oleh jabatan perfileman..so aku pun tonton ngan Bie..ala aksi biasa2 je..just maybe yg buat tu dak kecik umo dlm lingkungan 5 thn kot..tu yg jd aksi melampau tu...ahaks..dia siap ade jurulatih lg tu..

Insiden plg best tgh2 dok khusyuk lyn aksi melampau @ aksi stunt dak kecik tu..ttbe ade la minah ni dok menjerit ttbe..aku igtkan minh ni kene serangan histeria ke ape..rupe2 yer menjerit ketakutan coz ade katak besar gler dok melompat kat sebelah dia..aku ngan Bie nak gelak tp tahan je..nnti pkwe dia malu la..cerita nyer cmni..minah tu dok dlm air..then pkwe dia dok kat ats batu..then minah ni bdn dia leh tahan la besar gak..pkwe yer lak..alahai bdn cam Bie je..bile da minah tu ketakutan tgk katak melompat kat sebelah dia..dia nak naik la ats batu tu ngan bantuan pkwe yer yg perkasa tu..tp apakan daya berat badan yg ditampung oleh awek yer tidak dpt menarik naik ke ats batu oleh wira perkasa nyer itu..hahahahah..ko leh bygkan la..kan..cmner..tersangkut babe minah tu kat batu..kaki dia sebelah tak dpt naik ke ats..then pe lg..wira perkasa ni terjun ke dlm air..tolak kaki minah ni..mmg lawak gler..then si wira perkasa ni plak..pkai sluar warna putih..aduuuiiiyaaaiiii..korg mesti leh imagine kan cmner..ape yg terjd kan...aku tak mau citer..tu sume mmg betul2 aksi melampau...hahahha...then maybe minah tu da gtau kat pkwe dia tu..trus dak laki tu ttup sluar dia ngan towel...MALU SEH!!!!!!!!!!!!!!!..amaran kepada sesiapa yg ingin mandi manda di tempat awam..sila pastikan anda berpakaian gelap dan tidak memakai pakaian yg jarang walaupun berwarna gelap...hhahahaha...

So pas je insiden tu..aku kembali ke pangkuan air terjun yg sejuk gler tu..da dok rendam dlm air tu lme2 mesti la perut pun lapo gler..so ckp kat Bie nak naik da..tak mau mandi da..coz perut da lapo..Bie pun mmg da lapo..so ktorg naik la..g bersihkan diri then usha2 tempat mkn area situ..tgk2 makanan sume cam tak best je..so ktrg decide nak g mkn sate je kat kjg..then masuk je dlm kete.then ujan pun turun..fuh..bersyukur gler..nasib da pueh mandi bru ujan turun..klu tak..uish..tak tau la teman nak kabo cmner la ek..ni ade la ckt aksi2 posing dr supermodel antarabangsa kot..hahhaha..

::Bie wat Pertapaan Peace No War::

::Pose Model tooottt::

::Ape Ke Hey ni Yop::

::Ketahanan Kesejukan::

::Aksi Model End of 2008::

4 comments:

eiman@nurizan said...

aik gambar tuan blog takde plak? camera shy ker? wakaka

mAr@ZiEy said...

ade..tp disorokkan..demi keselamatan umum..hahahah

eiman@nurizan said...

eleh ntah2 tak mandi pun, cuma amik gambo orang mandi jer..haha

mAr@ZiEy said...

Adakala yer btul..adakala yer tak btul..hehehe..ade gmbr den tp kat frenster..tp den private kan..keselamatan umum..tp kat myspace terlepas 1 gmbr den..hahahah