30 December 2008

Sesungguhnya Ku Penat

PENAT GLER!!!!!!!!!!!!!!..walaupun aku dlm keadaan penat teramat sgt..aku ttp nak update blog ni wat tatapan mmber2 yg dok kene keje td...hahahha..biasala dorg ni time keje suke dok usha blog org..heheh..arini mmg byk gler projek..walaupun sebnryer aku kene kuarantin kat umh..da sejak azali aku ni mmg gadis yg degil..so kuarantin ke ape ke..jnji leh kuar jenjalan..arini aku terbangun agak lewat gak coz smlm aku tdo kul 2pg..hahah..dok bz chat ngan si Budak Masam..chat kat YM ngan Myspace..haha..so bg mereka yg dok usha frenster je..beralihla ke Myspace ngan Facebook..awesome gler...hahah..lgpun frester skg da cm bengong ckt..ade virus lucah bertaburan..nak kene block virus tu korg kene renew balik acc frenster tu...hahaha..ok..berbalik pd citer asal..

Actually aku da bgn awl..dlm kul 6.30am cmtu..coz alarm Hp aku mmg diset 6.30am..bgn solat subuh then continue tdo..then muka cam da perit je coz cahaya matahari da memancar kat muka..so aku bgn la..dlm kul 9.30am kot..bgn2 adik aku Ecah da siap kemas dpur yg mmg berselerak..hahah..rjin lak adik aku tu..selalu yer pemalas Ya Rabbi..so siap kemas umh then g anta Ijan g keje sume..dlm kul 11.30am..settle sume keje..kat umh lak tggl aku ngan Ecah je..so aku plan nak g merewang kat KL..lgpun aku mmg dok usha brg2 yg berkenan di hati wat masa depan..hahah..dlm kul 12pm..aku bertolak g Ampang..usha Ampang Point dlu ngan Ecah..then ttber ade la minah kecik kat opis ni anta msg dr ym..suh online..hahah..org tgh dok usha brg masa depan suh online..uish..mintak maap la..pas usha kat Ampang Point..ktorg g umh Uncle Cah kat Tmn Sri Watan Ampang..dok lepak2 jap then smpat online ym jap..cam takde geng je nak dikaco..so aku out balik..sebenryer aku ronda2 KL ni coz Ecah da nak kene anta balik Pahang..yer la..Sabtu ni dia da ade orientasi kat sekolah dia..al maklumla dia nak naik form 1..so kene sesuaikan diri dlu sblm jumpe ngan dak2 skola yg senior2 tu...dlm kul 5.15pm ktorg gerak g Taman Melati Gombak..nak kene anta Ecah g umh Pak Ngah..coz Pak Ngah nak g Pahang..

Da settle sume..aku gerak la balik Bangi sorg diri..nak ronda2 lg badan da penat gler..mane tak yer..jalan sesak gler dr Hulu Kelang smpai Pandan Perdana..mmg tak larat gler da kaki ni..smpai Bangi lak dlm kul 8.15pm..cpt2 g solat maghrib..lepak2 then kul 10pm kuar balik amik Ijan keje..fuh pnt gler tahap gaban..tpon Bie pun..dia pun pnt gler coz keje bertimbun2...lately ni dia slalu keje smpai mlm..hahah..cian dia..mklumla azam 2009 dia nak kotakan..ape azam dia..hahah..dia nak naik pgkat..insyaAllah dimakbulkan azam yer itu..actually arini Bie dmam..tp dia g keje gak..nak larang pun sush dia mmg degil gak cm bakal isterinya ni..hahah..nyway dia mmg seorg yg suke ngan keje2 dia..klu dia da start keje jgn la dikaco..even aku sendiri tak berani nak kaco dia time keje..melainkan ade bende yg btul2 penting je..so bg mereka yg dok sms jer or call je time couple dia tgh keje..udah2 ler tu..nnti bos bising..lelaki kene pentingkan kerjaya dlu sblm dorg jd seorg leader dlm keluarga sendiri..cewah....cam ahli motivasi lak..tp mmg itu fakta..lelaki harus utamakan kerjaya dlu dr cinta..lepas waktu keje brula utamakan keluarga dr cinta..aik..da tu cinta dok kat mner...(hem..ahli motivasi pun da pening)..so bg mereka yg paham leh la ikut ckp ahli motivasi ni..aku tak mau ikut..coz aku mmg tak suke ikut fakta..hahah..

Td Bie call dia yer temperature da tinggi..so aku skg tgh tggu adik aku Ijan siap..coz dia klu bersiap cm mak nenek..aku harap2 la Bie tak msuk hspital..last year msuk hspital aku jge 2 ari tdo hspital..Mama siap wat sup ketam..Bie kene demam denggi..haha..Bie yg mintak sup ketam tu..Mama pun layan la bakal menantu kesayangan dia tu...hahah..(bak kate Ijan adik aku la)..so jap lg nak bwk dia g klinik..check pe yg patut..hrp2 jgn la dok spital..klu dok umh..aku suh je adik aku Afi tdo umh dia..jge dia..lgpun adik2 aku mmg da biasa ngan Bie..da kamceng gler..k la..Ijan pun da nak siap..aku gerak dlu..walaupun badn aku keletihan gler ni..demi kasih syg aku terhadap Bie..ku korbankan waktu rehatku...(cewah...poyo gler)...

Doakan Bie cpt sembuh..leh la korg makan free cpt lps ni...(Ade mkne ni)...serius babe..percaya la...

No comments: