18 December 2008

Sukacita & Dukacita

1. Firstly aku nak mtk ampun and ribuan kemaafan dlu sblm aku luahkan sume ape yg aku pendam..yer la tkut ade samwan yg get hurt feeling lak..sejak aku kurangkan pengaktifan penulisan blog ni, mcm2 hal terjadi kat aku..nak aku stori kat kengkawan nnti dorg igt aku ni pembawa masalah lak..so aku stori la kat blog jer..walaupun yg dgr ni kengkawan aku gak..

2. Cmni cter yer..aku ni ank sulung dlm family so tggungjwb aku mmg tersgt la berat dan besar..memndgkan aku tggl kat Bangi ni ngan adik beradik aku yg da mmg dewasa kot..tp pemikiran msih dlm budak jagaan lg..walaupun umo sume lebih 18thn ke ats..tp still nak bergantung harap kat kakak dia..bak kata sepupu aku Aju..aku ni da mcm ibu tunggal kat rumah..yer la..mama papa adik ecah ngan jotak tggl kat Raub Pahang..so jauh la ngan dorg..walaupun dorg balik Bangi dlm 2 bulan sekali ke..dlm ketiadaan dorg tu la aku jd ibu tunggal..aku ni da mcm org kawen je kdg2 tu..life aku kdg2 bosan..tp bile weekend je aku ade time utk enjoy..dlm pd tu aku kene handle penyewa yg cam sial kat sewa kat umh ktorg kat Kemaman,Terengganu..awl2 je la baik..byr sewa on time..tp lme2..mula wat hal..sekali dua ok lg..tp klu 3 buln pertama je ok then wat hal..pyh gak..ni penyewa tu da cabut dgn sewa umh 2 bulan tak byr..bil api air smpai cecah RM300..ngan kunci tak bg balik..aku naik tension gler..hal ni mula yer aku tau sorg..mls nak gtau mama papa..tkut dorg pening kpale..da umh tu mmg dorg serahkan kat aku..so its up to me to handle it..last2 da tak thn sgt aku gtau papa..papa ckp takpe la..biarkan je..idup dorg mesti tak selamat yer..so aku pun ikut ckp papa..k..tu citer tntg penyewa umh yg cam sial..

3. Ni cter psl kengkawan lak..aku ni nak katekan peramah tak gak..aku ni ikut org gak..klu org tu peramah so aku peramah la..klu org tu sombong aku pun sombong la..cm tu ar..maybe ngan sikap aku yg kdg2 org tak berkenan..ade yg terasa at then tak gtau aku..terus terang aku ckp aku ni klu da selesa kwn ngan seseorg tu aku akan anggap dorg la kwn yg btul2 kenal erti sahabat..tp pe yg aku hrpkan kdg2 tak dpt gak..kdg2 bile kwn aku ade prob aku tlg settle kan then bile aku ade prob kwn wat tak tau..aku diam je..sume aku ngadu kat bie..dia je yg phm..da byk kali aku nangis,ngadu kat bie psl kwn..dia slalu pesan jgn terlalu baik sgt ngan kwn..tp aku ni da la pyh dpt kwn..so klu dpt kwn mcm2 hal terjd..ade yg merajuk la..ade yg terasa la..ade yg mrh la..ade yg tak mau kwn ngan aku la..ade yg ckp aku ni sibuk hal org la..ade yg ckp aku ni penyiasat la..aku tau korg tak berapa berkenan sikap aku kdg2 tp plzz ar..gtau ar..pe gune berkawan tp tak mau tgur..mula2 mmg aku tarik muka..tp aku akn ok gak..pyh kan ade kwn..klu takde kwn pun pyh..mcm2 hal..

4. Ish..pjg gler aku cter..hehe..ni nme yer lepas kan gian..da lme tak cter kat blog..so pada mereka2 yg mmbaca kesah aku ni..sila la komen..bg pendapat,kritikan,ulasan..whatever la...
K..kiter jumpe di lain mse..

4 comments:

bulan said...

ahaha.
blog baru berwajah baru!!
k.tiey psl kwn tu biasa k.tiey.
kte slalu gak kena sampai dah lali n dah malas nak amek tau.

kte punya la layan kwn kte tu first class tapi dia layan kte mcm sampah. normal k.tiey. klu dah nama manusia tu nk wt cmne. nobody perfect

apa yg .tiey kena buat ialah buat xtau. jauhkan diri kwn jenis mcm tu. igt satu je kte hidup kt dunia ni bukan utk cari kwn. kte ada tujuan lain. sebab kwn kte leh jadi bgus sbb kwn gak kte leh rosak

so, rilek2 sudey.

kte percaya k.tiey leh dpt kwn lbih baik satu hari nnt. jgn sedih2 tau. hehe

sedih2 cari mun...^^

k la byk pulak membebel tata

eiman@nurizan said...

yeaa dah ada blog baru bleh la menyepam kat sini.. tadi mintak link takmo kasik, nasib baik cookies ada lagi utk blog lama tuh.. hahha tu la ingatkan nak kasik link baru tu yang delete blogroll lama.. jgn mare..

mAr@ZiEy said...

To Miss Mun @ Bulan
Thanks so much for your advice..I'll appreciate it..Moga perkenalan kter sentiasa ade je ek..I Love U So Much Mun..Miss Too Much kat manjakan ko tu..ahaks..

To Mr Eiman
Bkan tak mau kasik tp mlm tu connection bengong lak..asik lost je..so da tau da url den ni..cpt msukkan kat dlm blog..

Thanks U Guys..Thanks for everything..kali ni aku bbtul akan hargai perkenalan ngan sahabat2 aku..aku da tak kesah da tntg feeling2 remeh temeh ni..mkin di lyn mkin skt lak at..hehe..so kiter enjoy!!

eiman@nurizan said...

ai ai macam iklan citer puteri plak.. hadoiii