31 December 2008

Syukur Ya Rahman

Alhamdulillah syukur Ya Rahman coz Bie demam biasa je..just temperature tinggi..maybe aritu ktorg terjun kat air terjun kot..hahah..mlm td aku balik 2 lebih..then aku suh adik aku Afi tdo umh Bie je..sng ckt klu Bie nak pape..walaupun kat umh Bie ade adik Bie,Iskandar..tp nak gak suh Afi tdo umh Bie..so far mlm td Afi ckp Bie ok..takde pape..jap lg aku nak g umh Bie..bwk pe yg patut...hahah..aku kene jge dia..coz time aku or adik2 aku skt..dia je yg ktorg mintak tlg..Mama Papa da bg amanah kat dia jge ktorg..Papa siap pesan lg..."Jie..ko watla cm adik2 sendiri..jge dorg cm adik sndiri,mrh je dorg ni klu wat slh,lebih2 bakal bini kamu tu"....hahahaha...serius ni mmg ayt yg Papa pesan kat Bie@Pojie dlu..aku igt gler ayt ni coz ayt yg last tu...hahaha..Papa mmg sporting gler..Mama lak cm da xde org lain utk mintak tlg..ckt2..Pojie..Pojie..Pojie..hhahaha..smpaikan ktorg adik beradik sound Mama.."Mama ni ckt2 Pojie cmla ktorg ni takleh tlg"..bak kate adik aku Ijan..mklumla bakal menantu kesayangan..Ish ape aku merepek pg2 ni..tp itu sume adalah suratan yg bukan kebetulan..

Semalm aku balik je dr anta Bie..dlm kul 2 lebih..get ready to tdo..dlm kul 3 lebih rse yer si Budak Masam anta sms..ayoooo..mmat ni tak tdo2 lg ke..rajin bebenor mamat ni wat keje pg2 buta..mklumla org yg kesunyian..pg2 buta la ilham dtg kot..tu yg dok wat drawing..hahah...sori Babe..nyway this guy so nice for me..Bie pun tau ktorg kawan..ala cam adik ngan abg je..walaupun umo sme ngan Bie..aku ni abg takde..kakak takde..so kwn2 yg umo terlebih tua ckt dr aku..so aku anggap abg ngan kakak..aku ade sorg kakak angkat yg ckup2 baik,nama dia Kak Ani,aku mmg bertuah gler dpt kakak angkat cm dia..even time dia kwen pun sggup tggu aku smpai dr KL,bru la majlis nikah start..smpai skg aku still contact dia..aku jumpe dia time aku keje kat Pekan Nenas Johor..ala pas je SPM aku terbang ke Johor..jd Quality Control..ktorg 1 department QA..dlu serius gler aku tomboy..mmg tomboy gler2 la..Kak Ani la yg slalu advise me ubh style to femenin ckt..hahaha..aku mmg semulajadi tomboy..coz dibesarkan dikelilingi lelaki je sume..klu ikut keturunan salasilah family aku..aku adalah cucu perempuan pertama kat belah Mama..kat belah Papa..cucu perempuan ke-2...yg ats2 aku sume lelaki..belah Papa pun ala2 lelaki je kakak sepupu aku tu dlu..time kecik la..skg da jd mak org so..kureng ckt nak join..hahaha..k la nak tgk jap sup yg aku wat utk Bie..for your information..sup aku adalah makanan kegemaran Bie skg..hahah..btul la madah2 yg mengatakan klu nak ikat suami biarla dr perut yer..mksud yer..klu nak suami setia ngan kter kene tau msak so selalu lah suami melekat kat umh tak mkn kat luar..walaupun aku lom kwen..tp aku da mula ikat perut Bie..bukan takat Bie je..kwn2 Bie,sepupu dia sume dok berkenan ngan masakan aku..setau aku masakn aku biasa2 je..bukan yer sedap pun..maybe aku dpt anugerah dr Mama kot..Mama mmg terer masak..aku msk pun takat cincai2 je..tupon ade org yg berkenan...hahah..brgsiapa nak rase masakan aku silalah BAYAR ek...hahahhahaha..

4 comments:

eiman@nurizan said...

statement pasal masak tu memang betul pun, agak2 tak sedap pun takpe janji bleh makan... tapi kalau dah ari2 masak takkan selamanya tak sedap kan? so lama2 bila dah terer lagi la suami tak gi mana2, kalau tak, nak minum teh tarik pun nak gi kedai, apa bini buat air pun tak pandai ker? keh keh keh

mAr@ZiEy said...

Yes..dats rite..so bg mereka yg teringin nak kwen tu..sila la belajat msk yer..mne tau kot2 mak mentua booking jd tukang mask time raya..hahahah

eiman@nurizan said...

ngumpat cik kupu2 plak kat sini la.. kena rajin2 blaja masak dah nak kawin tuh.. keh keh keh

mAr@ZiEy said...

uish..tak msuk cmpur ek..nak ngumpat..ajk org lain..tak mau bikin kontroversi lg ngan cik kupu2..