05 January 2009

Alaf 2009

Hem..skg pun da 5 ari penduduk dunia jejak masa ke thn 2009..aku??cam da lama jejak masa ke 2009 ni..pesal??aku rse same jer..maybe bg mereka yg sambut new year ade merasa kot..aku tak pnh nak smbut new year..ntah la..bg aku better dok umh smbhyg solat sunat thn baru and wat solat syukur coz kter still lg idup smpai thn yg datang..ala..klu nak tgk bunga api pun..area umh aku ni leh tgk..slalu yer..every end of da year..aku dok dpn tv tgk cter2 best2..konsert??hahah..tak mint sgt..klu ade artis aku mint je aku tgk..tupon time dia nyanyi jer la..ni aku nak cter psl last year yer cter..psl adik aku Afi..

Antara adik beradik aku yg suka smbut new year ni..Afi je la..tp thn ni dia baik ckt..tak g mner2..da serik kot..ha..korg nak tau pesal..cmni..last year dia nak g KLCC nak smbut new year ni..nak g KLCC ade byk jln sbnryer..nak tol byk or nak tol ckt...nak jln clear dr polis or JPJ or berlmbk roadblock..so adik aku ni ngan mmber2 dia lalu la jln sg.besi yg mmg or selalu sgt ade roadblock ni..adik aku tu ngan awek dia kot..ngan mmber2 dia sume ngan confident je lalu highway sg besi..lpas je tol kene than coz roadtax motor da xpired..hahahha..kene soal siasat lme gler ngan pegawai JPj..last2 moto adik aku kene angkut..hahah..time tu dia da cuak gler..siap pegawai tu ckp "Nak g smbut new year kat KLCC ek,korg smbut je la kat Tol Sg Besi ni,smbut ngan kwn sy ni ha..(pegawai JPJ la tu)"..tak ke bengkek at adik aku tu..hahah..dia la cuak coz Papa mmg pantang gler klu anak2 dia wat kes ngan polis or JPJ..dia pun call adik aku yg no 2 suh amik kat Sg Besi..awek dia??ntah aku tak tau..maybe mmber dia kot amik..hehhe..then sok pg je tgk moto ade sebuah je..so aku tnye Mama..Afi tak balik ke.Mama ckp ade tdo kat ats..tp pelik moto takde..then Papa ttbe kejut Afi tnye moto mner..Afi lak mmg gerun thp gler2 ngan Papa aku yg garang tu..dia leh ckp rosak..suh Badut repair..Papa ni kdg2 klu ank2 dia ade wat hal ke..dia leh tau walaupun kter tak gtau spe2..maybe tu anugerah yg Allah beri kat Papa kot..then Papa suh Afi bgn g umh Badut amik moto..HA..amik ko..tipu lg..Afi da cuak gler..g kejut abg dia (adik aku no 2..Afi ni no 3)..so abg dia ckp..ko tggung sndiri..sndiri cr pasal..hahah..so Papa da siap tggu dlm kete..then si Afi ni terkedek2 nak siap..ttber time nak melangkah kuar..dia g tarik tgn Mama msuk bilik dia..aku ngan Ecah dok luar dgr la dak nangis..hahahahha...sah Afi da menangis...hehehhe..adik aku tu..nmpk je brutal tp cengeng..heheh..aku bukak je pintu bilik..tgk2 dia da peluk2 Mama..ckp perkara sbnr..hahah..cian lak tgk..aku ni klu tgk Mama Papa,adik2 aku nangis aku pun terasa nak meleleh..tp thn je..adik aku Ecah da tepuk2 belakang abg dia (Afi)..konon2 nak pujuk la tu..then aku pggil Papa dlm kete ckp Mama pggil..hehe..so Papa msuk je umh Mama suh kejut sume dak2 yg tdo lg..time tu pg lg..lom je Mama bersuara,Papa da ckp "Pesal nangis ni,motor kat JPJ mner?"...C..Papa leh tau tak sorg pun gtau..hehhe..so Afi ngan PP pun cter la..last2 Papa ckp biar kan moto tu kat JPJ Wangsa Maju 2 bulan..tu la pdh yer konon2 nak g smbut new year..hahha..so adik aku mmg da serik..moto tu rse yer 3 bulan dlm simpanan JPJ..tu yg thn ni dia baik..dok umh..heheh..da insaf kot..

Actually dr mlm td aku moody ckt..ade la perangai manusia yg selalu wat aku skt at,skt jiwa dan raga,skt segala2 yer skt..ngadu kat Bie..Bie sng je ckp.."Lantak dia la nak watpe,da besar,sukatila dorg nak watpe kat kter,jgn ganggu idup dia da.."..sngkan klu ckp je..yer la bukan Bie yg kene tggung sume..ni ha...awek mu ni yg kene tggung sume carca merba org..mulut org mmg takleh nak jge..tp at org kdg2 kene jge gak walaupun at sndiri merana..pyh yer jd manusia yg selalu kne jge at org..smlm aku ngadu ngan Dak Msam..pergh...sme je jwpan ngan Bie..hem..so arini aku pening kpale..mlm td tdo tak lena coz dok terngiang2 masalah ni..smpai skg pun dok pk..dok pk..pk..pk..pk..ntah la mnusia ni byk btul ragam ngan hal..kwn punya psl kene gak jge..sahabt yer psl kne gak jge..sedara yer psl kne gak jge..family punya psl..kne gak jge..kekasih punya psl..kne gak jge..abis aku ni spe nak jge..sdgkan aku sndiri pun tak terjge diri sndiri..hem..pyh yer la..ntah la..spe lg ek aku nak ngadu..KAT TUHAN SAHAJA AKU NGADU..aaadddoooiiiyyyaaaaiiii..
YA TUHAN BANTULAH HAMBA MU YG JAHIL NI..

No comments: