15 January 2009

Kejadian NGERI

Sebelum aku citer..aku nak mintak maaf bebyk kat kengkawan sume..walaupun ade yg kter tak pnh jumpe or berborak pjg..tp nak gak mintak maaf atas segala2 yer..yer la..kesalahan kter ni kdg2 ade gak yg kter tak perasan..so utk geng blogger sume..utk pembaca blog aku ni..


DIRIKU SEKALI LAGI MEMOHON KEMAAFAN ATAS SEGALANYA


Back to normal blik..cmni cter yer..smlm plan nak g bayar bil broadband..so ajk la Bie..tp kene amik dia dlu..coz dia tak lrt nak drive..then cm biasa nak ke rumah Bie aku akan lalu dpn UKM..then bile traffic light bertukar merah..aku stop la..then kete aku dpn skali then tpi skali bersebelahan ngan jln ke Kajang..then bile kete dr arah Bangi Lame nak ke Kajang akn lalu lorong tu..ade la 1 van ni..dr arah Bangi Lame nak ke Kjg..then ade la moto ni dr arh Kjg nak ke Bangi Lame lalu kat lorong sebelah aku ni..laju gak moto tu..so bile van tu nak ke Kjg..bertembung la antara van ngan moto tu..YA AMPUN...berlaku di depan aku..time tu mmg kuat la bunyi perlanggaran tu..budak moto tu tersentap kat cermin van tu..then aku rse van tu tak smpat nak brek..then g lenyek dak moto tu smpai dak moto tu terperosok ke bwh van tu..aku rase kpale dak tu mmg kene lenyek ngan tayar van tu..YA TUHAN...dahsyat gler2..menggil 1 bdn pastu..traffic light da ijau pun aku still tak gerak2..org rmai da kerumun da kat area tu..mmg payah gak la nak gerak..tp org belakang da hon2..aku gerak..tp serius geng..mmg slow aku bwk pastu..terkejut gler..1st time in my life..berlaku xcident maut cmtu..ttber terbyg kat dlm kete tu gak..cmner org2 palestin rse..tu bru xcident dpn mata da terkejut..lom lg bom motar berdentum kat tepi rumah..


Smpai je umh Bie..trus suh dia drive..bdn da lemah gler..tp still maintain lg..leh g byr bil lg..konon2 tak mau la igt lg..nak back to normal..da settle sume tu..then balik umh..nak tdo..bdn da mula berpeluh2..asyik teringt je kejadian tu..trus tpon Mama..then Mama ckp amik air msk bce Al Fatihah ngan Al Ikhlas minum spu kat muka,bce Yassin sume..sme gak..then aku call Bie..cian dia da tdo aku tpon..dia pun ckp bnde yg sme..then dia g tpon adik2 aku suh balik umh cpt..time tu aku sorg2 kat umh...adik aku smpai trus dia tnye psl..ish dia ni..trus dia suh aku tdo ngan dia kat bwh..lgpun dia nak tgk bola..aku trun bwh..cm tak besh tdo kat bwh...hhahah..aku naik bilik..then adik aku psg ayt2 suci Al Quran dlm bilik aku..pintu bilik dia tak bg tutup..sng dia nak check aku ok lom..then terlelap gak la aku..tp terbwk2 dlm mimpi lak..bgn je pg td mmg bdn da sket2..trus tpon Mama..Papa bcekan doa ckt..ok la ckt dr smlm..so gagahkan diri g keje..pemanduan kete still cm biasa..kdg2 laju kdg2 slow..lalu tmpt kejadian smlm..ade la serpihan kaca yg berkecai2..drh takde..maybe ade yg bsuh drh2 tu..mmg btul la Malang Mmg Tak Dpt Diduga..

4 comments:

s y a f e a said...

gile la weyyyy
i dunno what will i react if such incident happen infront of my eyes.
gile ke,nak tlg seriau.
tak tlg sure terbyg2 je.
kak tiey ok x?
trauma x?

mAr@ZiEy said...

Pg ni kat opis bdn da lemah2..
Mood xde..
Asyik terasa nak nangis je..
Trauma gler2 la..
Tp wat2 takde pape berlaku je ni..tp dlm AT..YA TUHAN..
Selera mkn jgn ckp la..mmg takde langsung..
Nak wat keje pun takde mood
Nak balik umh tkut mkin truk je nnti..yerla kat umh takde org..
Seriau gler2 thp gaban la..
1st time in my life

s y a f e a said...

gile laaaaaaa
org mati depan mata.
ishhh kite terbyg pon bole naik trauma kot.
ermm baca ape eh?
bace la 2 ayat akhir surah taubah kot.

mAr@ZiEy said...

2 Ayt surah Taubah..
Thanks Peah..
TQ So Much Darling..