28 January 2009

Kereta oh Kereta

Ya ampun..korang pnh xterpk npe time musim raya je kete mesti berlambak2 kat highway..means berlambak2 gler2 kat highway..luar biasa byk yer..yer la..ptg smlm aku kene anta adik aku yg ngokngok tu balik Melaka..bajet timing kul 2ptg..tp time tu la adik aku nak puding karamel..so aku kene la wat..smpai melecur kaki ngan tapak tangan aku..yerla time nak hanguskan gula tu leh lak senduk aku melekat kat loyang then bile tarik..fuh..melantun la gula tu..naseb tak byk..yg kene kaki ngan tapak tgn aku..meraung aku kat dapur..trus rendam kaki ngan tgn dlm air..saket gler2..pedih gler2..trus cari minyak  gamat..adik aku lak letak putih telur ngan ubat gigi..mcm2 letak..sme je..da terencut2 ptg tu..adik aku siap ckp "Ko pehal kak?..tak kan berangan kot nak kwen..sabar2 la.."..gler ape berangan kat dapur time tgh msk..ape klas..haha..naseb aku yer bodyguard setia yg drive..mmbebel dia dlm kete tu..adik aku siap sound Bie.."Ko npe Pojie,da la kakak aku tgh saket ko lg nak bebel..nnti da kwen truk la kakak aku lyn bebel ko tu"..leh lak dorg balas2 bebel..Bie jwb.."Aku lebih rela aku yg bebel dr kakak ko yg bebel..da la bebel cam Mama.."hehe..bantai gelak ktorg..


Ktorg singgah Bintang jap coz Ijan nak beli buku..aku ngan Bie g order Pizza..haha..then gerak g Melaka..site ke selatan jln clear..tp site nak ke barat..Ya Ampun..pjg gler2..smbung la bebel Bie tu..yerla dia suh siap cpt nak elak kan jem la tu..tp mklumla pompuan mcm2 hal..starting dr Pedas ke Nilai jln jem..adik aku suh jln dlm..tp Bie tak mau..suhda anta adik aku..gerak balik dlm kul 5ptg cmtu..ktorg redah je la jem tu ngan kekuatan yg ade..haha..smpai Bangi kul 8mlm beb..singgah solat kat RnR Seremban dlu lorh..penat gler2..aku pelik pesal la jln jem..xcident takde..aku tnye Bie,dia ckp sume syg kete..bwk kete slow..lps je Nilai..jln clear je..pelik gler..ish..ngokngok la sume tu..naseb Bie drive..klu aku da sah2 lmbt smpai..singgah pasar mlm Fasa 1 dlu..lepak ngan Yang ngan Ikhsan..then ttbe si Zizi call Bie suh amik kat Sek 15..Bie je yg pg...aku mls..lpk ngan Yang..borak2 pasal bakal bos baru aku tu..leh tahan info yg aku terima..so aku kene tahan dugaan yg mendatang ini..hehe

::JCY 2 - Jaguar Kerabat Pahang::

Smpai umh kul 9 lebih cmtu..penat gler2..persiapkan diri then usha pe yg patut..then tdo!!!..penat oo..serius penat..walaupun bukan aku yg drive..Bie sah2 penat..cian dia..takpe ek Bie..nnti Hon urutkan..ahahha..k la nak smbung keje...nak wat header website lak ni..k adios

No comments: