01 January 2009

Kesah Baru

Fuh...sungguh best permulaan thn baru ni..pesal??Thn baru je aku da bgn lewat...hahah..yerla..chat ngan dak masam smpai kul 2 lbh..layan dia mmg best..haha..mcm2 aku bebel..ala2 mak nenek..heheh..dia lak cm atok kebayan..ha??ade ke..tak kesah la..oopppsss slh..ade aku kesah...hehe..so..rutin harian aku bermula cm biasa..kemas umh..anta Ijan g keje..settle sume..bermula la projek thn bru aku..korg tau kan yg sehari sblm thn baru Bie dmam teruk..1 ari aku dok jge dia...tup2 arini dia da ok..siap ajk kuar lg..alsan boring dok umh..so plan punye plan..ktorg decide nak g Ampang..g jumpe Uncle Cah ngan tlg sedara dia niaga..before that ktorg round2 kat Ampang Point dlu ngan g Bukit Belacan..haha..sje je nak usha budak2 time thn bru ni..ehehee..best gak round Ampang ni..skg Ampang da maju gler..dlu time aku stay kat Ampang cm ala2 tak maju gitu..skg..fuh..maju gler..

Pas ronda2 ktorg g umh Uncle Cah..kat umh dia ade Kak Intan ngan Bihah je..Uncle Cah g niaga kat Kg Pandan..dok lepak2 jap..ktorg g Kg Pandan tmpt Uncle Cah niaga..lgpun sedara Bie pun niaga kat tmpt yg sme..so lepak la ktorg kat situ..aku dok tlg pkcik aku..Bie g tlg sedara dia..sedara Bie yg dok niaga tu..Mior,Badut,Koro ngan adik aku..hahahah..Afi..dia mmg amik partime niaga roti john ngan sedara Bie..da cm adik beradik je 4 ekor tu..berkepit je..ke mana sahaja..ber4 je..skg adik aku pun da gune loghat Perak.."ate..kome nak mare kenape.."...hahahha..aku klu kuar loghat Perak..hampeh digelak kan..nak2 si Mior ngan Badut..pelat KL ade lg..cm dibuat2..mmg la..aku ni lahir KL..besar KL..nak kwen ngan org Perak..kene la bljar bhsa Perak..nnti mak mentua ckp dlm loghat Perak..naya aku nak phm..tp nseb baik la..adik beradik Bie phm gler ngan aku..nak2 adik bongsu Bie..Iskandar..mmg cool..hahah..abg Bie..Abg Mus lg la..cool thp sempoi..ish..ade ke ayt tu..ade aku kesah..haha..so far kakak2 Bie mmg amik berat tntg hubungan ktorg..takat ni je aku byk dpt support dr dorg..nak2 klu aku nak mmpercepatkan langkah seterusnya..hehhe..ade paham..tak pahm udah..

So lpas je lpak kat Kg Pandan..ktorg gerak g Mines..Bie nak usha HP Sony Ericsson bru...aku sungguh excited gler bile HP Sony feveret aku da smpai Malaya..C905...caya la..hrga dlm RM2099...caya la..Bie pun mmg da aim that HP..camera 8.5 Megapixel..Cybershot lg..fuh..touch screen lg..smart gler..memory dlm 1gb for Hp memory..Bie ckp tggu hrga trun dlu bru rembat..tp masalah yer..Sony Ericsson ni pyh gler nak trun hrga Hp..lain la Nokia..cpt sgt trun hrga..mintak maap la ek kat penguna Nokia..aku kureng ckt ngan Nokia ni..heheh..kan Sue kan..kter penguna setia Sony Ericsson..aku da pkai 3 jenis Sony Ericsson..K800i..K810i..K550i...heheh..skg nak aim C905..heheh..tggu ade ongkos yg mencukupi aku rembat..heheh

::Sony Ericsson Cybershot C905::


Pjg yer cter..heheh..da usha Hp..trus amik Ijan dlm kul 10.30mlm..then trus balik umh..hehe..fuh penat gler2..ni smpt nak update blog ni sblm tdo..smpat lg chat ngan dak pling masam yg aku knl ni..Babe..sy cabar awk tgur dak pompuan without pertolongan sesape..heheh..k la geng takat ni je dlu..sok nak kene keje..so nak rehatkan badan sebelum tdo..kene amik time utk relaxkan fikiran dlu sblm tdo..klu xtdo kter akan ade gangguan..so tak lena la kter tdo..k geng adios..

2 comments:

putrieysz said...

org da tgk hp neh...
mmg bes sgt3...!!~

mAr@ZiEy said...

besh kan..tu la harga pun besh..nak turun hrga tu..jwb yer mmg lme la nak tggu..