11 January 2009

Oh Lelaki..Euww..

Haha..now aku nak cter kesah2 lelaki yg aku knl..bukan nak kutuk or ape..just nak mintak pendapat pembaca blog aku ni je..dlm mse yg sme nak share kesah2 kwn2 lelaki yg aku knl..aku ni lebih rmai kwn lelaki dr kwn pompuan..maybe sikap ngan sifat aku yg kasar ni wat kdg2 pompuan takleh or tak mau kwn ngan aku kot..bile kwn ngan laki lak org pompuan pndg serong je..ntah la..aku mls nak amik port tntg pe yg org ckp tntg aku ni..

1st stori..dlu aku ade sorg kwn lelaki yg cukup2 rpt..Akim nme yer..everything ktorg wat sme2..even g mkn sme2,hang out sme2..actually ktorg 1 tmpt keje dlu..kat mne aku keje..kat Johor ler...tmpt keje aku tu ikut shift tau..aku department QA..dia department Production..so klu mesin rosak ke nak wat start up produk bru ke..mmg aku akan cr dia je..dia lak akan cr aku je..so rmai yg ckp ktorg ni cm belangkas..kdg2 g keje pun sme2..balik keje mmg slalu pun sme2..dia mmg terlalu baik wat aku..everything aku share ngan dia..BF??hahha..dia jauh..dia kat KL..aku kat Johor..tp Pojie tau tntg ktorg..ade skali tu Akim bg aku bear lps aku paw dia nak bear..haha..kecoh 1 kilang..smpaikan ade la minh2 kilang yg mmg da lme syok ngan Akim siap wat djal kat Moto aku..ala..dorg wat dajal pun,mkin aku rpt ngan Akim..sje je nak wat dorg mrh..then pas aku resign coz nak smbung stadi kat UPM..ktorg still contact smpai la dia da jumpe buah at yer..skg da kwen da dorg tu..tp ktorg da lost contact da skg..maybe bini dia mrh kot ktorg rpt sgt..great2 moment la ngan Akim dlu..nak2 psl redah ujan kat Danga Bay dlu..hehe

2nd stori lak..psl mmber kpd Pojie..Sharizan nme dia..ktorg rpt smpai dia timbul feel kat aku..aku lyn kan je..tp aku tak lyn la feel dia tu..feel as a frenz je..nak lbih2 mintak maap..at ku khas utk Pojie k..rpt punya rpt smpaikan pnh gak dlm 1 ari kuar ngan Pojie pg smpai ptg then tukar shift lak kuar ngan Shahrizan dr ptg ke mlm...hahha..gler la time tu..Pojie lak mmg sporting gler..dia tau yg aku takleh trima da laki lain dlm at aku ni..stakat suka2 ngade2 tu ade la..nak suke lbih2..hem..pyh kot..cm da terkunci da AT ni..hahaha..aku ni suke kuar ngan laki2 yg suke lyn kerenah gler aku ni..mkin dilyn mkin ngade2 la aku ni..so smpai skg ktorg still lg contact lg..kwn cm biasa tp skg dia da keje kat Perak..so mmg ktrg da lme gler la xjumpe..klu dia dtg KL or aku trun Perak ktorg mmg akan jumpe..skg da dkt setahun gak tak jumpe dia..SMS ngan call pun da kurang coz dia da mkin bz ngan bisnes dia tu..hehehe..kenangan paling besh ngan dia..time share mkn aiskrem kat KLCC..haha..gler kan..hahhhehe..tu la AKU..SEWEL + GLER..

3rd stori lak..ngan budak laki yg aku rpt gak la..name dia Ihsan..aku pggil dia Babe je..rpt pun coz dia slalu citer prob dia ngan awek dia..so aku ni cm pendengar ngan penasihat terbaik dia la..1 tmpt keje gak..dia dak Sg Merab je..dlu aku keje kat Petronas Servis Stesen..ikut shift gak..ktorg akn mintak bekerja berdua je..time shift ptg la selalu yer..slalu gak kuar..teman dia g cr kasut snickers kat Mall la..g jenjalan smpai tak igt dunia..haha..tp dgn kerapatan ktorg tu ade gak sorg dak pompuan yg jeles gler ngan ktorg smpaikan pompuan tu cr gado ngan aku...aku tak suke la nak gado2 psl sorg laki ni..so aku ckp la yg ktorg ni rpt as a frenz je..tp sejak pompuan tu resign aku cm serba slh lak..sbb yer..sblm aku keje situ..pompuan tu rpt ngan Ihsan..rpt cmner..ntah la rpt kot smpai ade feel la..ish...tula pyhkan klu pompuan lyn sgt feel..hehe also laki pun sme gak..then pas aku msuk keje..aku rpt ngan Ihsan tp takde la feel2 ni..tp Ihsan ade gak tnye npe aku rpt ngan dia tp feel xde...haha..soklan bodo gak..da aku pkwe da ade..nak feel ngan ko watpe..kenangan pling besh..ktorg penah kuar jauh mlm round2 KL berdua je..gler kan..then pnh g mkn dinner sme2..hehe..share mkanan jgn ckp la..selalu sgt..skg dia da stadi kat UTM Johor..so lost contact da pas aku resign..dia pun da tukar no..aku lak no dia ilang..tp yg pelik yer..awek dia ngan aku still contact smpai skg..haha..aku mls nak tnye lbih2 tntg Ihsan..so aku tak maula ganggu kebahagian dorg tu..so takla contact smpai skg..

4nd stori lak..aku skg rpt ngan dak masam aku ni..nama dia Shahrul tp dia tu kdg2 pelik gak..aku mls nak pk sgt perangai pelik2 dia tu..jnji jgn tarik2 muka ngan aku da pdhal aku tak tau yg aku ni ade wat slh ke ape..nak kwn ni better takyh nak nak sorok pape..aku ni klu org wat perangai pelik2 je..mkin sewel la aku ni..hehe..aku wat la cm xde pape berlaku..pdhal dlm At..terdetik gak..adakah aku wat slh ke silap ckp ke..hehe..tu la aku..SEWEL + GLER tp jgn la sume nak citer..ish..agak2 la..dia baik ngan aku..as a Brother..1 tmpt keje gak..niat asal aku nak kacau dia je..then lme2 leh jd rpt lak..mne tak yer..dia knal ayh angkat aku..En Shahdan..coach Volleyball UKM..haha..aku belasah je la..so for u Shahrul..thanks for being my Frenzy Crazy Frenz and my Brother..Kenangan aku ngan dia..hem..kuar hang out g mkn aiskrem kot..haha..ala..ktorg pun bru je rpt..hehe..

5th stori lak..aku rpt ngan sorg budak ni..dlu mmg aku aim dia je..aim utk ape..hahha..nak kenekan dia la..ktorg bru je nak berkwn2..dia leh thn gak la..ade gaya,pandai,kaki lawak..plg penting caring gler..haha..kenangan aku ngan dia..takde lg la..bru je nak kwn..so hope korg still lg berkwn ngan aku ni..walaupun aku ni kdg2 gler thp sewel..

Utk pengetahuan korg..dorg sume hanya kwn semata kwn je..kwn laki..aka Boyfrenz not special Boyfrenz ok..just frenzy crazy frenz..Pojie pun knal sume dak2 ni..aku citer sume al kesah budak2 ni..so..takde pape yg aku sorok dr Pojie..kwn as a frenz je..tak main feeling2 pape k..hahha..tipula klu aku ckp takde ckt pun perasaan suke..tp suke a frenz je..tp tak tau la kwn2 laki aku tu..haha..laki ni ble pompuan lyn lebih je..mula la feel sne feel sni..hahah..Guys..we just a frenz k..thats it..haha..mcm2 da cter..sje je nak share ngan korg..da naik bosan da ngan ckp2 belakang org ni..ade mcm2 citer yg smpai kat gegendang telinga aku ni bile aku rpt ngan dak laki ni..so ni la jwapan korg tu..

2 comments:

fik said...

ko mmg sewel dr dulu lg kak tiey..!!
huahuauah~

mAr@ZiEy said...

dlu aku sewel je..skg da teruk..SEWEL + GILE..