08 January 2009

Penat Teramat

Serius geng..aku mmg kepenatan arini..bukan takat arini je..dr smlm lg aku penat..tp pg ni da mkin2 teruk gamak yer..hehe..aku g anta adik aku Ijan g UniKL Melaka..drive sorg2..tanpa rehat lgsung..kuar je dr tol Bangi..so far kete tak la banyak mne..tp msuk je area Nilai..Ya Tuhan..berderet2 lori,bas,treler..tersusun sume..tp sume dok line kiri la..tp ade gak bas2 ngan lori2 yg dok bwk laju mak oi..tak igt..ade la 1 bas ni..bas KKKL rse yer..ntah aku pun tak igt..aku bwk kete dok line tgh je..klu line kanan clear bru aku dok pecut..hehe..aku steady je bwk dlm 140-150km/j..nak bwk lju2 time kenderaan sebesar treler ngan bas berderet2..mintak ampun la..mmg kecut aku..da la sume tu bwk cm pelesit je..laju bbnor..even aku bwk 130 pun takleh nak potong dorg..nak2 bas pesiaran ni..cmner la tak byk bas xcident..mmg laju dorg bwk..nseb la aku ni pemandu cermat..hahahaha..gler punya cermat la aku ni..tp aku ni klu bwk kete lju2..kaki aku mmg terketar ckt..pdhal aku ni mmg pengemar bwk kete laju2..ade la 1 kete ni..kete vios rse yer wrna itam..mmg gler la pemandu dia..dr line kanan msuk tgh..then msuk kiri..then pecut cm jet pejuang..then ke line kanan balik..da la time tu treler sume bwk laju gler..

Sesampai je uniKL..aku rehat jap dlm kete tggu adik aku g wat pendaftaran..hem..igtkan dia dok bilik lme..takla penat nak angkut2 brg..tup..tup..dia ckp "Kak..aku dpt bilik tingkat ats sekali..bilik ujung sekali.."..mak oi..gler la nak angkut brg2 dia yg bertimbun tu..dia dpt bilik A302..means..blok A..tingkat 3..bilik no 2..angkut sume brg dr kete then ltk kat tingkat bwh dlu..da kuarkan sume..bru angkut naik ats..Ya Tuhan..penat gler2 babeng..rehat2 jap kat bilik dia smpai roomate dia smpai..tgk2 roomate lme dia je..coz anta form sme2 dlu..da smpai roomate dia..aku nak gerak balik la..mmg terasa penat and sket blkg aku ni..balik da la sorg2..cm biasa la..bwk kete laju tp cermat..haha..smpai tol Bangi dlm kul 5.15ptg..perut da lapo gler..trus g pasar malam kat Fasa 4..beli Nsi Lemak Sri Sarawak..trus balik umh..mlm tu Ya Ampun..lepak gler2..aku klu penat gler takleh nak tdo..tak tau npe..ikut Papa kot..kul 11mlm bru aku tdo..

Bgn je pg ni..tgn,kaki,bd aku da mula saket2..jln pun da cm ape..bgn pg td pun lwt..g keje ngam2 je kul 7.50pg..hahah..aku bajet parking takde da..tgk2 berlambak lg site kosong..parking sebelah kete Mr Eiman..heheh..tp pg ni mmg pinggang aku saket gler..mlm ni nak urut la ngan pengurut letrik Mama tu..tp pakai bende tu geli je lbh..haha..lntak la..jnji pinggang aku tak saket sgt..Ok la geng aku nak kene wat design utk IASB ni..nnti tak siap lak..ngan kelajuan dan kecepatan PC aku ni..hahahha..

2 comments:

zool said...

Ala pegi Melaka tak beritau pung..
Apsal tak singgah opis saya..

mAr@ZiEy said...

Hahaha..Opis u kat melaka ke..ade u bgtau I ke yg opis U kat melaka..hehhe..