02 January 2009

Perancangan Masa Depan

Arini 2 Januari 2009..ha..aku da mula keje cm biasa..hehe..cm lain je..ape yg lain ek..thun bru la..moga thn 2009..kemantapan keje aku mula terserlah..dan aku harap sgt aku dpt pc bru..da tak tersabar lg aku ngan pc ni..heheh..aku sebenr yer nak cter psl semlm..ade 1 topik yg aku dok borak2 ngan Bie smlm..tp before that..nak cter dlu psl pg td..aku punya la liat nak bgn pg td..alarm da mmekak kat sblah tlinga pun tak mau gak bgn..last2 Bie tpon suh bgn bru aku terkedek2 bgn..smpai aku dok dlm toilet pun still pgang HP..hehe..Bie tkut aku terlelap kat toilet..heheh..teruk kan..Bie la yg selalu kejut kan aku..hehe..walaupun dia pun sme pyh nak bgn pg2..so arini aku agak lewat utk bersiap g keje..smpai lupe nak mkn pape..padah yer aku lapo kat opis ni skg..klu g turun canteen mesti selera nak mkn ilang..tak tau npe..hehe..so aku smpai opis pun leh than la cpt coz aku pecut smpai 100km/J td..hehe..walaupun kete tak byk..aku nak pecut gak..nak rebutkan parking sebenryer..tkut parking luar takde..mls gler nak parking blakang..alhamdulillah aku dpt gak parking..heheh..
Berbalik pd topik tajuk awal..smlm aku ade borak2 ngan Bie psl perancangan masa depan..hehe..walaupun ianya private and confidential..aku nak gak citer..ade aku kesah org ckp aku poyo..jnji aku nak share ngan korg..ala..korg klu msti nak tau kan...heheh..takde la personal sgt..ianya general soklan..cmni aku smlm aku ngadu kat Mak Uteh..mak angkat ktorg..dia pun niaga kat Kg Pandan gak smlm..aku ngadu nak ikat hubungan ktorg this year gak..tp pening coz ekonomi merosot..rmai kwn2 cancel wedding coz ekonomi..so ngadu2 sume..Mak Uteh tnye Bie..klu nak wat btul2..kene wat and pk btul2..samada ktorg ni btul2 serasi ke x..walaupun da lme couple..korg igt kwen ni sng..da kwen everything brubh..totally change gler2..walaupun korg rse couple korg tu btul2 phm..tp pas kwen ade yg akan timbul yer la ketakpahaman tu..yg korg tak sangka..aku da byk kali tnye kat kwn2 aku yg da kwen muda ni..tp as a wife..kene btul2 tahan ngan sume dugaan..aku ni da la cpt melenting..tu yg tkut tu..klu nak sume nak wat cpt..tp kdg2 seram sejuk gak klu btul2 terjadi ari bersejarah tu..maybe korg nmpak yg bru kwen tu ok..tak kan la dorg nak cter hal rumahtangga yg bru dorg bina ade prob kot...ish..tu la kuasa da kekuatan isteri..kene tahan sume prob dan kene simpan aib family..nak2 suami..hehe..wah2...pndai yer aku bebel..soklan yg aku tnye Bie ialah..
"Bie,klu pas kter kwen then kiter tak bahagia cmner?..pe Bie nak wat"
"Kter divorce la.."
"Sng kan org laki ckp,divorce..tak bahagia je divorce"
"Da tu tak kan nak gado2 je..wat skt at je"
Aku terdiam..mls nak tnye lg..Bie tu klu nak berbalah mmg aku je slalu kalah..nak2 psl future..ish..tp kdg2 tu btul pe yg dia ckp..da tak sefahaman divorce la..tp syg la..hehe..so pd mereka yg nak mendirikan rumahtangga..kene la pk btul2..jgn tkut psl umo la..org ckp la..mak ayh bising la..tkut jodoh takkan ade lg la..ish whatever la..pk btul2..nak2 org pompuan..btul2 da pk msk2 goreng2 rebus2 ke bru jlnkan amanah yg diberikan..amanah yg besar gler kene pikul..pd diri aku juga aku igtkan..hehe..k la geng..renung2kan dan selamat mendpat hidayah dan petunjuk drNYA..
K la nak wat keje da..smbung mlm ni lak

4 comments:

ark said...

takkan semudah itu..sob2

mAr@ZiEy said...

I dn't know..

putrieysz said...

hu3...
klu org dpt jwpn tuh dr bf org...
mst tkedu...hahaha...
tp btl gk ckp die...
but.......
sape yg nak kawen then bpisah...
tp...
jgn plak tkt nk kawen...!!~

mAr@ZiEy said...

takde la smpai trauma nak kwen cam citer Renjis tu...ahahhah..just amik pengalaman dan tauladan je..hehhe