26 January 2009

PercutianKu

Cmner ek nak stori..It's Amazing...hahah..cmtula..perjalananku bermula ari Sabtu..jam 11pg..aku g ngan adik aku Ijan..aku drive ke Ampang..coz nak simpan kete kesayangan aku tu kat umh Uncle Cah..klu simpan kat umh..sah2 jahanam kete aku nnti..so mintak tlg Uncle Cah anta ktorg kat umh Atok Mun..hehe..tumpang dia je..Mama tak bg aku drive lorh..tp nsib baik aku tak drive..jln mmg sesak teramat gler2..bygkan la..start dr Ampang lg mmg ade tanda2 jln akan sesak..tp leh tahan lg la..tp lepas je Tol Gombak..Ya Tuhan..pjg gler2...da la panas terik..ade aircond pun tak rse sejuk..klu aku jd driver..mmg sah2 mulut aku ni dok mbebel je..setiap 100 meter ade je kete tersadai kat tepi..rosak..sah2 tu tak check kete sebelum kuar umh tu..heheh..(cam la aku ni selalu check kete,yg selalu check kete aku..adik aku Afi ngan Bie..hehe)..yg ade dlm kete tu..ade Aku,adik aku Ijan,Atok Mun ngan Cik Mat..Cik Mat ni klu drive fuh..kalah Micheal..laju gler2..tp nseb jln time tu jem teruk gler2..so dia slow la..then dia tau lak jalan shortcut..ktorg da mmg tak lart nak tempuhi jem yg terlampau pjg ni..Atok Mun ckp..jem ni smpai ke Bentong..fuh..tp Cik Mat lalu jalan kat Bukit Tinggi..shortcut tu..igtkan ok la jln tu..tp mak oih..berlingkar2 lak..da la Cik Mat bwk kete laju gler2..leh dia potong 3 lori balak + 4 kete skaligus..klu aku mmg cuak la..nak potong 3 kete skaligus pun terhegeh2...hahah..(ngaku ni tau..)jln tu tembus ke tol Bentong..lpas je Tol Bentong..jalan da kembali sediakala (jem la..ape lagi)..korg bygkan dr kul 2ptg..smpai Raub kul 7ptg..selalu yer..ngan kelajuan Cik Mat tu..kul 3.30ptg da smpai..tp apekan daya..nseb selamat tiba ngan jayanya..
::Kat Karak Highway - Pjg gler2 Jem::

::Kebosanan Melampau - Dlm Terowong ::

::Merenung Nasib Perjalananku::

Smpai je..bdn mmg da letih walaupun bukan aku yg drive..haha..keletihan aku kurang bile nmpk Jotak aku yg makin mmbesar + nakal teramat nakal skali..+ ngade2 yg terlebih2 cm kakak dia ni..hehe..no activity that nite..just lepak kat umh..mmg penat gler2..tdo pun sebelah Jotak..peluk dia lg tau..haha..mmg rindu gler2 kat dia tu.walaupun adik angkat family aku..tp da cm adik sndiri da..klu leh nak wat anak sndiri tau..hahah..(Maryam..sbar ek..)..sok yer..activity igtkan nak g Jeram Besu..redah kerakusan jeram yg menganas tu..tp cuaca lak tak menentu..so Mama ckp lenkali je pg..niat aku pg Raub pun mmg nak try aktiviti lasak tu..mmg aku teringin gler nak redah jeram ganas tu..org ckp besh..aku nak rase la kebeshkan yer tu..tak mau dgr je org ckp..nak rse sndiri..tp tak dpt..so dok lepak kat umh then memancing kat kolam ikan Papa ngan Abah...haha..aku klu mancing ikan ni kureng ckt..tak berapa nak reti or pandai..yg selalu jd peneman setia aku takde kat sisi aku time tu..hhaahah..(mmg kerinduan kat Bie time tu tau)..so mancing ngan panduan org2 yg pakar..lehla dpt 3 ekor..jd la..takde gmbr yg smpat nak snap coz time tu mmg aku berlenggang je g kolam ikan Papa tu..ooo..Papa da tmbh kolam ikan ooOooo..ade kambing,kerbau,ayam ngan ikan..sah2 aku kwen nnti 100% sponsor by Papa..hahahha..(ish aku ni..nak kwen pun nak mintak sponsor..hehhe)..save bajet lorh..so..that nite..Bie call cm biasa..hehe..dia ckp ade perbincangan between Ayah Cho..(uncle Bie) ngan Papa and Mama..so tggu la dia call tp tak call gak..perbincangan ape??jeng..jeng..jeng..tunggu!!!!!!!!!!!Mlm tu gak Papa ngan kengkawan dia g Terengganu..so tggl yg pompuan je la kat umh that nite..

Sok yer..no activity..coz tujuan aku g Raub just nak jumpe Papa Mama ngan Jotak + Ecah je..mls gler nak wat keje ape ke kat sne..klu nak ikutkan Raub ade mcm2 tmpt menarik..ade Lata Jarum,Jeram Besu,Fraser Hill..etc la..aku ni klu takat jenjalan sehari je mls nak pg..klu leh nak lelame ckt..bru besh..so kul 4 lebih cmtu..gerak balik Bangi..alhamdulillah..jalan clear..no more traffic jam..smpai umh dlm kul 9.30mlm..coz lepak umh Uncle Cah dlu bru gerak balik Bangi..sesmpai umh aku dpt kabar gembira..ape yer..stay tuned..

No comments: