22 January 2009

Photography

Ya..cm aku cter smlm..arini keje aku byk kat luar opis aku sndiri...byk menyemak kat opis org..padahal bukan msuk pun opis org tu lme2..jap je..byk kat Production..mklumla jd camerawoman jap..hahah..ade la bbrapa shot aku amik..nak gak try jd photographer..cm besh lak keje tu..snap2 gmbr..then jual kat org..harga sesuka ati kter nak letak bpe..wa..aku ade minat bru lak..serius babe..mmg syok..ni nak mintak skill kat big brother Mr Tajul ni..hahah..leh la..xpun mmber aku si Fadh tu..income masyuk gak mmber aku sorg tu..smpai wedding sedara ke adik Haliza Misbun dia jd photographer...caya la ko Fadh..dlu ko taiko kat klas...skg..aku leh tabik spring..toinggggggg....back to stori moli..

Start amik kat SMC..aku pg ngan En Rahman and Zuhir..cameraman yer..Zuhir ler..coz camera abg dia..klu aku amik..nnti jahanam lak..jenuh nak ganti tu..so ngan bantuan sorg wakil dr Production SMC..ape ek nama dia..ala lupe la..so dia guide ktorg round2 Production..nyemak jap kat celah2 operator tgh wat keje..leh lak time tu aku pakai selipar..hahah..yer la..kat opis mmg tukar pakai selipar je..tp nak g site Production kene ar pkai safety kan..so naik la ats tukar kasut..hahah..round sume tmpt..besh gak sesekali round tmpt keje org..hahha..ade la bbrapa operator jd model smbilan yg secara free je..hahah..sume shot Zuhir amik..but last part kat machine bru,time tu aku amik..2 shot je..coz machine tak jln lg..

Then g SBT..keadaan agak kelam kabut coz dorg ade order yg urgent..so takde spe2 guide ktorg kat situ..mklumla SBT bukan byk sgt pun machine jln..hahah..then tgh2 amik gmbr tu..si Zuhir leh lak ckp battery kong..aiseh..kene la cas..smentara tggu battery kene cas..ktorg g lepak mkn kat kedai yg berhampiran ngan SBT...skali ngan dak2 SBT yg aku tak berapa nak kenal..ade la sorg aku kenal coz aku pnh YM ngan dia..nama dia Arshad (aku rse la..)...org pggil dia Icat..aku cam bdan ngan spec dia je..coz time Sport Day dia mmg kenekan aku..hahah..dok lepak2..dlm kul 10 lebih kot..ktorg gerak g SBT balik..amik battery lak..

Then ke AASB lak..part agak byk gak..sbnr yer gmbr2 kat AASB,SMC,SBT da byk da..sume dlm simpanan aku..so sje je nak jenjalan..lgpun aku mmg tak pnh jejak kaki ke mne2 Production..tgh round2 jumpe ngan Yang..aku just tau dia keje AASB tp as what aku tak tau..tp aku pg dia tgh repair machine..haha..sah2 dia Technician..spe kah Yang tu..dia sedara Bie..nama penuh dia Mohd Shaifulnizam..(aku tak sure ejaan tol ke x)..siap "peace" SEWEL je la ngan dia coz dia tgh dikerumuni ngan org2 kuat AASB..smpat lg senyum hangit kat aku tu..Yang U Rock..pesal aku pggil Yang..klu org2 Bota Perak ni..Yang ni cm panggilan Angah Along la..tp aku tak sure utk anak ke berapa la..heheh...round sume..da abis sume tempat di jelajah..keberangkatan ke Sapura jauh lak..

Before g SAI..ktorg g pekena cendol kat Sek 16 Shah Alam..uish..jenuh ooo cr kedai cendol Pak Ayob ni..berpusing2 byk gler roundbout kat Shah Alam..da la berlambak2..bikin wa pening je..akhirnya setelah berpusing jumpe gak tempat cendol tu..pekena ngan rojak..fuh..hangat tu..pesal hangat??da..mkn tepi jalan panas terik lak tu..mstila hangat..ape la..

Then G SAI..1st time g Port Klang..walaupun dlu aku skola kat Klang..hahha..lme gler tak jejak kaki kat Klang..last pg thun 2004 rse yer la..time kakak Uyun kawen kat Sri Andalas..hahah..kat SAI ktorg di guide oleh En Shukri..wa..friendly gak dia..siap wat lawak gler2 anak muda lg..da pueh memusingkan diri dan badan di sana..aku dijamu lg ngan makanan kat canteen SAI..Kak Ina belanja..thanks Kak Ina!!..nnti da pindah Bangi sy bwk g jenjalan..sy kan pemandu pelancong tak berapa nak ade tauliahan..hahahha..da pueh kat SAI..so berangkat pulang ke pangkal jalan..balik Bangi la..

Aku igtkan ngam2 smpai kul 5.30ptg..tp ade la 10 minit lg nak kul 5.30ptg..so msuk la opis jap..tutup PC aku yg di Onkan tanpa digunakan...hahah..loceng bunyi je..aku terus kuar..balik..badan da penat ooo..serius geng besh jenjalan ni..walaupun penat tp mmg besh..suke sgt2..hehe..k la nak tdo da..mata da agak letih utk tatap monitor ni..tgn agak slow nak taip ni..penanda stamina da mkin kurang..haha..k la smbung esok..k adios..

4 comments:

eiman@nurizan said...

kat production shock absorber gi amik gambar ke tak?? hahaha

mAr@ZiEy said...

of course la amik..siap ade mamat operator SAI bg peace lg time nak wat inspection tu..hahahah..spe ntah nama mamat tu..tak smpt nak ngort..

♥S@R@♥ said...

en.shukri@paklong..memng best ng die 2..org yg paling kelakar n friendly kt SAI 2...ni yg rasa rindu kt SAI ni..sob..sob

mAr@ZiEy said...

Serius..bru 1st time jumpe cm leh bwk kwn lak..walaupun dia lebih tua dr den..leh lak wat lawak gler2 ank muda..mmg sempoi dia tu..U Rock Pak Long..(uish..dia lyn ke rock2 ni)..hahah