19 January 2009

Semangat Baru

Ya..proses menguatkan semangat ari Jumaat Sabtu Ahad aritu..Jumaat demam..g umh Ayh Long cm biasa dia doakan sume..ari Sabtu demam da kebah..semangat naik ckt..leh wat aktiviti cam biasa..tp agak slow..bak kata adik aku..cm Nenek Saket..haha..tp mlm tu da cergas seperti biasa..still g umh Ayh Long..dia pun ckp aku da ok..so balik umh then Ikhsan call..ckp ari Ahad dorg nak bwk aku g jenjalan..ilangkan stress or masalah yg ade kat kpale otak ni..tnye Bie..dia ckp ikut je..jgn byk tnye..haha..tp dgn syarat aku kene masak nasi byk2..ngan goreng ayam byk2..haha..ish..pesal pelik ni..nak bwk g jenjalan tp kene suh aku masak byk2..so aku wat la..g beli brg sorg2 je..coz Bie ade reunion ngan mmber2 dia..balik smpai kul 3 pg..tgk Drift..


Pg Ahad aku da sehat walafiat..g umh Ikhsan,tgk2 dorg da prepare sume brg..rupe2 yer dorg nak bwk aku g Teluk Kemang Port Dickson la..hahah..da lme da aku plan tp tak jd2..ade je bende halang..tp kali ni mmg btul2 terjadi..yg pg rmai gak..3 kete tu..yg pgAKU,BIE,IKHSAN,MOIR,BADUT (Badrul),AZHA,A.AZUA,K.IZAN,DANISH,FAIZ..kete aku dimuatkan ngan makanan yg aku ngan K.Izan msk..byk gler makanan..part pling besh..Ikhsan bwk lesung batu coz K.Izan bwk tempoyak then si Ikhsan ni ckp tempoyak mesti kene ade cili api..so dia g bwk lesung batu nak tumbuk cili kat tpi pantai..gler kan..tp serius geng mmg FUN gler2!!!ilang sume duka nestapa aku last week..hehe..aku mandi smpai tak igt..part pling besh gler2..naik bot pisang..2 kali ktorg dijatuhkan oleh pemandu bot tu..1st time in my life aku naik bot pisang tu...yg naik bot pisang tu...Aku,Bie,Ikhsan,Mior,Faiz ngan Azha..aik..npe aku sorg pompuan..Badut mner??haha..nme je laki tp penakut..heheh..mmg kene Booo la dia tu..hehehe..jatuhan pertama disebalik pulau kecik..aku jtuh smpai terhempap bdn Bie..cian dia..ktorg kene naik balik ats bot tu..aku sush gler nak naik..Ikhsan tarik tgn aku..Bie tolak dr dlm air..hahah..bdn aku ni berat kot..haha..then jatuhan ke 2 kat dpn2 Badut..haha..aku jatuh ngan skill ala2 cter James Bond gitu..haha..poyo kan..ahahah..mmg besh gler2..stghari ktorg dok tpi pntai tu..syok gler2..

::Bru Smpai (atas) , Style Santai sblm mandi laut (bwh)::

::Ikhsan sibuk menumbuk cili api nak campur ngan Tempoyak::

::Bie kene tanam oleh Ikhsan ngan Faiz (ats), kugiran pantai (tgh), futsal pantai (bwh)::

::Seniman Jalanan ( Badut + Bie ) ::

Gmbr byk lg..tp tgk la kat Facebook aku nnti ek..hehe..time aku naik bot pisang takde gmbr..tak psl2 kamera aku msuk dlm laut lak nnti..hehe..tp dorg sume mmg rock!!!Mmg fun sgt2...balik time nak sunset da..sje je aku suh tggu sunset..smpai umh ngam2 kul 9 mlm..smpat tgk AJL 23..pling besh gak..Indie Band menang!!..next year..Bunkface lak ek..hehe..

2 comments:

udiey said...

as'kum cik mar
apela ko ni g bersuka ria xnk ajak aku..aku kn geng ko jgk...
nnt kalau ko g bersuka ria lagi jgn lupa ajk aku tau tau..

mAr@ZiEy said...

Yes sir..

Akan ku angkut sume segerombolan kengkawan aku tu..tak muat bas..treler aku pinjam..