20 January 2009

So Sweet

Poyo kan headline tu..sje je nak ngade2 kat blog ni..da ni blog aku..sesuka ati aku la nak watpe..nak cter pe..yer x..lantak la nak ckp cter poyo or what..ade aku kesah..??!!..cm entry smlm aku ade cter yg aku berPose kan..so aku ade la tnye En Rahman..kat Bangi ni restoran or kedai mkn mne yg besh2..kot2 nak bwk mak mentua mkn kat cni ke..nak bwk family aku mkn2 besar ke...hehe..ade la beberapa tempat dia gtau..so mlm smlm aku ngan Bie test mkn steambot kat Village View..selalu yer mkn kat Yunkies Hut je..tp nak tukar selera la konon yer..no bad..orait gak la..tp mlg yer tak smpt nak snap gmbr coz HP aku ngan Bie battery da low gler..haha..sbnr yer aku nak cter lain ni..ala..berkaitan ngan headline aku ni..


Cmni..pas mkn..ktorg stop jap kat Petronas Sek 3 Bangi..g toilet..then aku ternmpk la sorg pompuan pregnant ni..aku agak2 da 8 bulan kot..yer la..jln pun da slow gler..then da membuyung gler perut tu..then suami dia siap pimpin tgn lg..suami dia bukak kan pintu kete..angkat bini dia kuar dr kete..pimpin bini dia smpai dpn toilet..then tggu bini dia kat luar toilet..(xkan nak msuk gak kot..)..then pimpin lg bini dia smpai dlm kete..so sweet!!!..mmg suami mithali..aku rse tu baby first dorg kot..tu yg laki dia terlalu caring sgt kat bini dia kan..tp aku rse bini dia ckup2 bertuah dpt suami caring gler tntg diri dia ngan baby yg di kandung yer tu..aku hrp2 la..pas bini dia bersalin jgnla treat cam org asing la..lebihkan ank je..selalu yer lelaki ni klu da dpt ank..bini jd no 2 la..anak jd 1st place..hehe..yes..Bie pun turut mengakuinya..then aku cter la kat Bie pe yg aku nmpk..then dia ckp..bukan takat pimpin tgn je..siap dukung lg ke mana shj yg aku nak pg..hahah..cm larat je nak dukung aku..pompuan ni klu da ngandung..berat badan bertambah2 berat tau..skg leh la dukung aku ni..klu da mengandung ntah2 angkat kaki sebelah da tak larat kot..hahah..aku mmg respect gler2 ngan suami2 yg caring sgt2 tntg kesihatan isteri ngan baby dlm kandungan ni..ntah la..aku rse time isteri mengandung ni la kter leh uji segala2 yer tntg suami..everything..tak mau la cter ape yer..cr sendiri ek..hrp2 nnti Bie pun cmtu gak..and lebih2 bagus lg dr tu..selalu doakan kebahagian keluarga yg akan ku bina ni bahagia dunia dan akhirat..AMIN YA RABBAL ALAMIN!!

2 comments:

s y a f e a said...

woy nak bina keluarga dah keeee???
cam dh tak saba je tuu.
makesure u wait for me okayy!

mAr@ZiEy said...

okay babe..

aku mmg akan tggu ko balik pun..tp bile ek??jgn lewat sgt lorh..nnti aku lemau lak nnti..ahaks...hahah