09 February 2009

Amazing

Ya..ptg yg bosan ni..aku dok usha blog mmber2 skola aku..ttbe aku terdetik nak click satu link ni..wow..its amazing..senior aku time skola dlu (lelaki ok..)..skg da jd seorang doktor then da kwen ngan seorang doktor gak..dak Bangi gak..then dorg kwen time 08.08.08..wow..cantek gler nombor tu..guess what..dorg ade website sndiri utk majlis pertunangan dorg tu..mmg2 besh la..

Tahniah kat Bro Hanif & Sis Aneesa..walaupun aku terlambat nak wish kat korang..so enjoy la bile tgk dorg yer website tu..(sje je nak share ngan korang..hehe)


Klu nak bertunang kene wat grand2 ke??hem...setau aku la ek..dlm Islam klu leh majlis pertunangan ni di sunatkan di buat secara ringkas..means klu leh majlis doa selamat je..yer la Islam kan galakkan kter bersederhana..then lg satu kene wat secara tertutup tak yh la nak jemput 1 daerah or kampung..yer la..tu bru tunang..cube pk klu tak jd kwen..then jd buah mulut org..kan tu leh di anggap 1 dosa..uishh..(mklumla aku ni penah amik Syariah Islamiah f5 dlu..)..tp klu nak wat grand2 pun tak slh gak..tp bersederhana..cewahh..tp zaman skg...mjlis tunang da mcm majlis kwen je..siap psg khemah 2 3 pasang..mmg la elok tp tak tu di panggil terlalu bermegah2..hem..aku ni klu leh..tak mau kenduri kwen..just mjlis doa selamat or majlis kesyukuran pggil sedara mara + kenalan yg rapat je..thats it....tu style aku la..tp apekan daya..anak sulung..kene la ikut pe yg parents nak wat..tak kesah la..jnji sah di sisi Islam dan undang2..heheh..

No comments: