16 February 2009

Camni ek

Wooo..majlis ku makin dekat da..(makin dekat ek bukan makin hampir..)..hahaha..segala persiapan leh la dikategorikan biasa2 je..al maklum la segala2 yer wat sendiri..urus sendiri..parents lak jauh..hanya bg laporan semasa tiap2 ari je..haha..Bie lak suh aku je wat pilihan..(biasa la org laki..msti nak pompuan uruskan)..so far alhamdulillah..tiada pembaziran rse yer..segala yer under bajet..byk amik tempahan dr kenalan masing2..syukur alhamdulillah rmai yg merestui akan penyatuan majlis ktorg ni..smpaikan ade yg snggup nak tolong ktorg..tp ktorg kene tolak coz tak mau susah kan dorg..al maklum la..Bie tak suke org luar cmpur tgn kecuali mmg da btul2 rapat..so kene la ikut perintah big bos..kdg2 tension gak coz terlalu byk sgt pilihan smpai tak tau nak pilih..ade gak yg mmg tak tau langsung tp akhirnya kene amik tau gak utk majlis sendiri..(tu la pdh ye tak suke amik tau)..

Kedua2 belah pihak alhamdulillah sporting gler..dorg tak kesah nak wat cmner..Bie ngan aku mmg nak wat sesimple mungkin but nice and besh..maybe ktorg tak gemor mmbazir kot..walaupun ade gak suara2 ngok ngek ckp.."Eleh tak de bajet la tu"..ktorg tak kesah mereka2 tu nak ckp ape..lgpun bukan di jemput pun dtg ke majlis ktorg..hahah..biar sederhana tp meriah..hehe..leh lak cmtu..sekarang pening bab pakaian..aritu Bie suh beli kain..da beli..then Mama suh pkai bju Kak Intan je..lgpun saiz ktorg sama..baju dia pun lawa..mahal lg tu tempah kat Xang Toi time dia tunang dlu..then Mak (Emak Bie..da pggil mak tau) lak suh beli je baju biasa yg da siap..kain yg da beli tu wat baju nikah je..sekarang kene tggu Mama balik je nnti bru decide nak pakai bju mne..susah tau..tudung lak aku da usha kat Calista Design..ade gak yg berkenan..tp tu sume kene tggu Mama balik..skg ktorg just handle bende2 yg simple2 and senang nak di uruskan..cam hantaran ke..teeettt..tak byk pun..Abg Mus ckp..wat ckup syarat..time nak btul2 majlis besar nnti..1 kontena hantaran pun leh bg..hahahah..

Aku byk tnye kat kakak2 kat opis ni also mmber2 yg rmai kakak ni..pe yg patut wat..pe yg kene ade..everything la..thank you so much..nnti majlis besar..VVIP seat lg ek..heheh..Kak Linda ngan Kak Ina(dorg ni kakak Bie) pun byk tlg..makcik2 aku sume..sedara2 Bie sume..adik2 aku..bg cadangan byk sgt smpai ktorg tak tau nak pilih or ikut yg mne..sori ek klu ade yg ktorg tak wat tu..hehhe..Mama just bg arahan dr jauh je..
"Kakak ngan Pojie handle hantaran je..sukati nak bg ape..yg lain biar Mama Papa handle,make sure kene gtau ktorg dlu sebelum wat pape tempahan"
Ya tu dia arahan komander dr Pahang..hehhehe..tiap2 ari ade je tempahan yg tak berkenan..al maklumla..byk sgt yg ktorg nak tempah..(bukan ktorg sbnryer...aku je)..hahahha..ok la..aku da penat..td bru balik tgk chocolate homemade..sedap and besh also murah..sesuai utk tempahan pape je..hehhe..okay geng..nak rehat..sok kene wat keje yg bertimbun byk yer kat opis tu..kene rehat secukup yer..adios amigos babe..

2 comments:

udai said...

cik mar kasi taula ape yg bie ko dh wat smpi ko tersentuh hati tu..aku pn nk blajar gak ni kite kn geng g tau aku la..

mAr@ZiEy said...

eh..usha gak ko kat blog aku ni..heheh..ade la..YM la ngan aku..hahaha..(ooppsss..lupe opis ko da banned YM)..hehehe..