04 February 2009

Ehwal Semasa

Cmner ek nak stori kat u all ni ek..cmni..minggu ni leh dikatakan minggu suka duka aku kat tempat keje..start ngan suka dlu ek..aku da berjaya join MIS Group tp lom rasmi lg la..coz lom dpt surat lg..tp bos MIS tgh usahakn utk HR kuarkan surat rasmi..MIS ni bos yer sporting gler2..sempoi thp gaban..org2 kat MIS pun tak rmai..ade En Sulong + Kak Zakiah + En Rahman + En Azlan + Xuhir ngok2 (dak trainee..jap je dia ni...) + AKU..sume org2 MIS mmg besh..ktorg group MIS ade portal sendiri..mmg btul2 sistematik tol pemikiran org2 MIS ni..jadual keje sume da tersusun ngan rapi oleh bos + cuti pun ade sistem sndiri..tak yh pkai borang2 da...hahah..direct pakai portal and email..GBD dlu takde kot cmni..heheh..yg sedih yer aku still lg dlm STC..tp bab payroll je la..kire yer aku ni separuh MIS separuh STC..no more GBD..hehe


Ari senin aritu..bekas bos ke 2 aku lps En Faridh (GM GBD)..Pak Chad (SM STC)..he say goodbye at me..huhuh..sedih lak..cam la aku ni meninggal kan STC terus..tp Pak Chad ade gtau if STC need xtra assistant..aku la dia akn pggil..hehe..No Prob..ala..lgpun aku mmg jarang gler wat keje2 STC ni..takat bantu ckt2 je..hhe..so aku skg more to MIS tp same time STC..gler pening aku..tp dlu lg pening..aku under STC..report to GBD...wat keje sume MIS..smpai org2 mati2 igt aku MIS punye orang oo..padahal aku GBD yer org..under STC..gler berpinar..skg da ok ckt..sume bos2 da wat kata putus cerai berai sume..aku dok bwh MIS..payroll je STC..hhee..tak kesah la..jnji gaji aku on je..


Ni nak cter tntg smlm yer lak..hehe..aku g dinner ngan Bie kat Semenyih..gler jauh g mkn..(jauh ke??..)..time tgh dok bz kunyah mknan tu..ttbe Bie ckp sok mlm (mlm ni la)..ade big present utk aku..aik..tak pnh2 ckp cmtu ttbe gtau..heheh..trus bhnti kunyh mknan..nak tercekik gak time tu..ngan muka serius yer Bie ckp..dia tu tak pnh wat muke serius..klu wat pun jap je..then wat muka lawak la..tp pueh aku tnye dia ttp ckp tggu je la sok..(mlm ni)..serius kali ni dia mmg serius..hehe..dia ckp aku akan dpt brg yg da lme aku idam??hemm...pe ek..antara brg2 idaman aku:

1. MP4 + MP5
2. Sony Ericsson C 905
3. GUESS watch (the latest design)
4. pc MAC
5. laptop Vaio BLUE color

Cukup2 la tu aku listkan..klu nak ikutkan at ngan kepala aku byk lg..tp aku tak tau la pe yg Bie nak bg..hehe..tggu je mlm ni ek..ntah dapat ke x..aku pun tak tau..hehe..ok la nak g update keje jap kat MIS portal..hehe

No comments: