05 February 2009

Luahan

Da seminggu da aku dok cr template blog yg cool and creative..ade bbrapa style yg aku berkenan..tp bile aku try upload kat blog ni..then preview..tak lawa lak..aku berkenan gler kat blog mmber aku yg sorg ni..blog Aqeel..bukan blog Aqeel+Arief..aku tak igt lak link blog dia..aritu just usha2 je..skin blog dia mmg besh..bende2 cam pen or clip actually is a link..cool gak..tp bile aku pk balik..user msti tak tau yer bende2 tu sbnryer link..so tak jd la nak upload..then berkenan lak kat blog mmber aku yg sorg ni..blog Peah..skin blog dia cool gler..(pendapat aku la)..try cr jumpe la 3 design yg agak cool..tp bile preview..everything gadget yg ade ilang..ayoo..mls tol nak paste balik coding tu..da 2 ari da aku yer listing "Geng Blog" terdelete..gara2 preview new skin kat blog ni..so skg maintain dlu la skin ni..msti korg boring kan tgk skin yg sme je..cam aku gak la..tu yg dok ngade2 cr skin bru..


Smlm kecoh pasal pembubaran ADUN Perak..ni sume gara2 org yg tamak haloba ngan kuasa erti kata aku lak GIPANG..means Gila Pangkat..ya.mmg pun..smlm Bie dpt SMS dr Abg Long yg kat Bota tu..hehe..Abg Long join kekecohan kat Ipoh..dorg ikut pun coz dpt habuan dr ketua yg dorg ikut tu..ade gak org cmtu..semata2 nak rebut kuasa sanggup wat ape sje..dunia politik sume hanya lakonan..bak kata Adlin Aman Ramlie.."Pelakon terhebat adalah ahli Politik"..ya..aku mmg setuju sgt2..sume hanya sandiwara je..nak tipu rakyat pun agak2 la..ko umpan rakyat..igt rakyat tu leh simpan rahsia ke..pecah gak tembelang korg yg tak bermoral tu..eee..geram yer..sbb tu smpai skg aku tak daftar2 lg utk pilihanraya..mls aku nak pilih spe calon terbaik..bg aku takde calon terbaik pun..sandiwara sume..pling aku rimas time berkempen..tak suke la berkempen sume ckp besar..tp pas abis je piliharaya senyap seribu bahasa..DAMN IT..tak suke la..benci ngan org2 penipu camtu..(emo lak aku ngan politik negara)


Arini cter pasal luahan geram lak..hehe..tak kesah la..jnji ade story..waakakakaka..adios..

10 comments:

♥S@R@♥ said...

ha'ah la kt blog sara pun sume hilang..sob..sob

eiman@nurizan said...

time berkempen la best, bleh paw macam2, sure dapat nyer.. hahah tapi time undi suka la undi dia ke orang lain ker.. bukan dia tau pun..

mAr@ZiEy said...

sara
Tu yg mls nak tukar skin tu..da 2 ari test tukar skin..geng blog asyik delete je..walaupun tak save pun template tu..tak kan nak maintain je skin ni..cam bosan lak..

mr.eiman
mmg la time kempen leh mintak mcm2..tp pas abis je waktu kempen..then kalah..ha..rakyat lak yg kene tindas la..tu yg mls nak g daftar tu..buang masa je..dunia hipokrit sume tu

♥S@R@♥ said...

jgn malas2...before org lain yg ambil alih negara kita ni..baik kita perthankn dr skang... xkisah la sape2 pun yg pnting pemimpin tu adalh dr kalangan kita..(maksudnye sama kaum ng kita lew)...

nama pun manusia yg mmrintah so pasti ada salah & silap...

so ngara kita t/jawab kita... but ank2 muda skang ramai yg wat xtau je tntng ni..
klu dfikirkn diri kita ni pun bnyk wat silap ini kn plak die org tu yg nak kene jg ht semua org..

♥S@R@♥ said...

lupa lak..tu just dr pandangan sara lew..hehe

lain org lain pandangannye..daa

mAr@ZiEy said...

tu la..ank2 muda skg mmg cm pemikiran den ni..mklumla org muda..tp org2 yg kurang muda lak pemikiran cam sara kot..hehehehe..(memain je..)..ntah la mmg tak minat nak amik tau psl politik negara yg dok kucar kacir..tp time Dr Mahathir kucar kacir gak tp takla seteruk zaman Pak Lah..ayoo..nak turning back la ke zaman Dr M..huhuhu..

opppsss...lupe sara ni org kuat puteri umno..huhuhu..

♥S@R@♥ said...

2 r jgn main2 org kuat ni..haha..

xda la sara xle trlalu fanatik.. sume layan..lg pun kluarga sara besar..so sume parti da..haha

yg pnting sama bangsa,sama agama,sama negara..hehe

pasni nak ushar put3 lain lak..ngeh2..baru majmuk

mAr@ZiEy said...

ha..masuk la puteri PAS..mau solehah nnti bakal bini apis ni..heheh

♥S@R@♥ said...

nak jd solehah xkira masuk mana2..ngeh2.. tu xda kaitan ng mana2 parti..diri kita sndiri yg tentukn..
insyaAllah...cuba utk jd lbh baik dr hr smlm..Amin..

mAr@ZiEy said...

Amin ya Rabbal Alamin..

Bertuah pak aji apis tu ek..jgn mls nak g klas da la..nnti anak pun ikut cam mak yer lak nnti..silap aribulan siap lari dr skola..hehe..yerla tak mau msuk kelas..cam mak yer la..hehe