22 February 2009

Riang Ria

Lps je aku tgk Sprint Test..aku g Ampang..g umh Uncle Cah..nak amik baju Kak Intan..amik awal2..then ktorg g Mines lak..amik cincin..aritu da beli,then ktorg da tempah 1 lg..sesmpai je kat kedai tu..dorg ckp lom smpai lg..dlm sejam lg smpai..so ktorg dok melilau..cdg nak tgk wayang tp..cam tak besh je cter..then ktorg g mkn kat Kenny Rogers jap..da lme gler tak mkn kat ctu..hehe..so da kekenyangan..then Bie ckp dia nak beli kasut lak..uish..Bie ni pntg ade duit ckt..msti nak beli mcm2..then sume kedai sport ktorg msuk and terjah..ade beberapa kedai tu smpai 2 3 kali msuk..aku da naik segan..Bie ni lain ckt..klu nak beli brg..dia akan survey sume kedai..smpai dia btul2 pueh ati..tak kesah la kedai tu da bpe kali dia usha..jnji ati dia pueh..last2 jumpe gak kedai yg menjual kasut yg menepati citarasa dia..kebetulan ade less..hem..pe lg..rembat je la..then siap kawtim lg ngan tokey tu..special price tokey tu bg kat Bie..punya baik ayt dia kat tokey kedai tu..heheh..aku senyum je la..da pnt berjalan sbnr yer..then kedai emas call ckp ade prob lak ngan cincin..ayooo..

::Kasut Nike Bie..::

Sesampai je kat kedai tu..pekerja dia ckp..batu berlian cincin aku ade terpecah ckt time dorg nak wat testing saiz..ayoooo..camner leh pecah..then dorg ckp..samada nak tukar design lain or tunggu..aku sanggup tunggu lg coz design tu mmg aku berkenan gler..Bie pun ckp..tggu je la..klu nak tukar design lain leceh..then da tentu harga yer lain..so dorg ckp klu urgent dorg wat cpt..tp aku tak mau la dorg wat cpt..nnti ade je yg tak kene..so aku ckp..next weekend ktorg dtg amik la..coz tak berapa nak urgent sgt pun..make sure before 6 Mac la..then staff kedai tu pujuk ktorg ngan bg diskaun 25% utk cincin lelaki..siap bg kad VVIP..haha..caya la..padahal aku tak mrh pun..tp ok la..layanan dorg mmg baik..and design dorg mmg up to date la..(bg aku la..xtau la korg ek)..pas bincg2 sume..settle sume..then Bie ckp nak g Alamanda lak..hem..da smpai sne..Bie ckp.."Hon..warna baju Kak Intan tak sesuai la ngan majlis nnti,kter beli bru la..beli warna putih ke..sesuai ckt"..aku tak kesah..hehe..padahal seronok je klu dpt byk2 brg..hheheh..da la cincin Bie beli xtra 1..ni nak beli bju lak..hehe..yabedabedu..dok melilau kat Alamanda takde..then g kat Equine..tak jumpe gak..call Kak Izan tnye kat ner kedai yg jual bju2 lawa..then dia ckp kat Butik Astana kat Cheras..so ktorg g la sne..jumpe gak..lawa pun lawa..harga pun ok..mmg pueh ati la..so complete sume..hantaran sume da siap da tempah..tak nak amik skg..lgpun awal lg..hehe..Bie ckp tggu Mama balik nnti bru amik..

Sume da settle..ktorg g saloon lak..aku nak potong rambut..nak wat style lain lak..then Bie mmg nak potong rmbut skali..so wat kat ctu gak..pas potong rmbut..ktorg balik umh..uish..penat gler..ok la nak tido..sok keje..da la keje bertimbun2..hehhe..so nak rest and rehatkan minda..sok mesti kene minda cergas klu tak stress la aku nnti..hehe..adios amigos..

No comments: