22 February 2009

Sprint Test

Arini yer weekend bg aku sungguh menyeronokan..why??..coz aku bgn seawal mungkin utk wat"Spaghetti Daging Tomato"...smlm Kak Izan ngan Abg Azua suh aku wat coz dorg nak rse aku msk menu tu..ni sume gara2 si Ijai la..dok cucuk Kak Izan suh aku wat Spaghetti..yer la dlu aku ade wat kan utk Bie..dia ade merasa gak time tu..wat kan la..al maklumla Kak Izan mengandung..so da siap sume..suh adik aku anta kat umh Abg Azua..aku takleh nak anta coz da jnji ngan Bie nak kuar amik brg tempahan ktorg lak..

Pas je adik aku balik..then dia bg pesanan dr Bie.."Kak,Pojie suh siap cpt..dia nak tgk Sprint Test.."..what??Sprint Test..wolawe..mmg dinantikan oleh ku..tak pnh sbnryer tgk Sprint Test..takat Drag tu pnh la dlu..kebetulan mmber Ikhsan ade msuk that competition..so dlm kul 2ptg kot..Bie smpai umh..trus g Jalan Gelanggang UKM..berduyun tiba dak2 rempitan tak kira la minah or mat..asalkan rempit..area Jalan Gelanggang ade Sprint Test..kat sebelah dewan UKM lak ade Auto Show..aku mls nak tgk auto show coz aku usha kete same je yg join auto show tu..so tukar angin tgk Sprint Test..yg pg tgk Sprint Test..Aku + Bie + adik aku Afi + Abg Azua + Kak Izan + Ikhsan + Meor + Ellie + Anip + Bad + Nyah..best gak sesekali terjunam ke kancah permotoran ni..heheh..tp bingit la telinga coz riders dok nguing2 je enjin moto tu..Sprint Test ni lain ckt rupe moto yer..klu org yg tak pnh tgk Sprint Test msti rse pelik coz moto yg dorg gune tu takde body or cover pape..just rangka + enjin je..so mmg ade byk pattern la moto2 Sprin Test ni..aku + Kak Izan da la tak tau pape psl Sprint Test..asyik dok tnye je ngan Bie + Abg Azua..cian dorg asyik dok menjawab je soklan ktorg..hehe..kktorg ber4 dok kat tepi je coz crew2 tak bg tgk dekat2 coz nnti menganggu konsentrasi riders..tp adik aku Afi + Ikhsan + Nyah + Meor + Anip + Bad + Ellie da selamat merempuh crew2 tu..tp rmai gak yg bengang coz dorg lps..nak wat cmner..yg bertnding tu mmber2 dorg..hehhe..dorg ckp yg dorg tu pomen riders..hahah..so lps la..hehe..

Time aku mula2 smpai riders for 4 stroke tgh main..so leh la..ade gak moto yg nak terbabas tp tak la smpai msuk dlm parit..hehe..kelakar lak tgk dorg dok berlumba ngan keadaan moto ala2 moto tak ckup sifat..hehe..then after 4 stroke..time utk 2 stroke lak..uish...byk gler moto Sprint Test..tp ade gak moto2 yg biasa digunakan join that competition..konon nak test power la tu..tp jauh ketinggalan..cam LC 125..RXZ..Lagenda..ehhehe..takleh yer kalahkan moto Sprint Test yg mmg enjin moto dorg telah diubah suai khas utk Sprin Test..then ade 1 part ni..before start je race..ade la mamat Rider ni..cr awek sengal dia semata-mata nak mintak kiss..siott je..da la dorg kiss dpn2 org rmai..klu Cina ke India ke takpe..ni Melayu..(I Think dorg tu still Islam lg kot)..dok kiss dpn2 ktorg..klu yer pun nak mintak restu awek ko..takyh la nak kiss lak..da la awek ko cam minah bohsia..bju pakai terkoyak sne sini..ish2..Kak Izan lak tgh dok pegang Danish..leh ckp..tak reti malu tol..Bie yg dok sebelah aku lak ckp..tak hormat org sekeliling lgsung..padah yer..rider tu dpt last place..hahha..

::Penonton Berderet sepanjang longkang ni::

::4 Stroke::

::2 Stroke::

::Peminat Setia Sprint Test...Danish::

Then..tgh2 game 2 Stroke..ujan trun ngan lebat yer..tp ktorg da chiow awal2..so terselamat la..so game terpakse dihentikan wat sementara waktu...aku ngan Bie lak menuju ke destinasi sebenar..hehe..adik aku ngan dak2 lain dok berkampung kat umh aku..mklumla dekat ngan UKM..sah2 lps je reda ujan dok terpacak tgk Sprint Test tu..Abg Azua ngan Kak Izan balik umh terus..coz Danish da meragam..hehe..entry lps ni..aku cite pe terjadi time ktorg nak amik tempahan ktorg tu lak ok..hehhe..adios amigos..

No comments: