25 March 2009

Ai..Hi..Hye

Yeehaa..
Morning everyone..
Nak stori pe ek today..

Kelmarin no citer besh la..
Tp yg besh psl JOTAK la..
B4 this dia demam kan..
Skg dia da sembuh sepenuh nya..
Memang kegemaran aku nyakat dia..

Ptg kelmarin aku blnje dia ngan Mama mkn roti canai..
Tu mmg kegemaran dia tau..
So bukan main suke dia..
Terloncat-loncat cam budak sengal..heheh
Mamak kat kedai tu mmg suke kat Jotak..
Asyik dok layan je kerenah dia..
Teh ais aku..suku air dia dok hirup..
Mau kenyang dia ptg tu..

Balik je umh dok merengek nak kuar lg..
Ish da maghrib tak kan nak jenjalan kan..
So melalak la dia..aku kene jge dia dlu coz Mama nak solat
Makin di sakat makin kuat dia melalak..
Penawar tangisan dia adalah..
Kitten aku..(anak Momok)


Punya la suke dpt genggam kitten tu..
Genggam tau bukan pegang..
Di peluk..di hempas2..di genyeng2..mmg lenyek kitten tu
Tp dia mmg suke tol ngan kucing..
Bukan takat kucing..pape binatang peliharaan dia suke..
Kat Raub, Papa ade bela ayam ngan kambing..
Korg tau x..dia leh peluk ayam ngan kambing tu cam peluk bantal..
Mama pnh citer dia pnh cium kambing..
Punya la penyayang ngan binatang dia ni..
Takat ni alhamdulillah dia takde pape penyakit pon..

Next stori..
Td time nak g keje..
Cam biasa aku lalu UKM..
Ttbe ade segerombolan polis trafik dok halau kete ngan moto ke tepi..
Aku cam pelik jap..
Pagi2 ni spe lak kerabat or menteri nak jenguk UKM..
Then ade la 2 kete limo Mercedes itam..
Plat color kuning bertulisan "Canselor"
Spe ek canselor UKM..
Yang DiPertuan Besar (YDPB) Negeri Sembilan
Tunku Mukhriz ibni almarhum Tunku Jaafar..

Aku tak tau la event ape yg ade kat UKM..
Yerla tak terlibat ngan aku pun..hehe
Time tggu taffic light tu..
Sempat berangan tau..
Klu la aku jd org VVVVVIP..
G jenjalan ade org bg laluan..
Tak yh dok tersekat kat jam..
Time kat ats jln rya je la..
Yg lain nak jd rakyat biasa je..
Rimas tau jd org VVVVVIP ni..
Org dok perhati je dr atas ke bwh..luar dlm..ish ish..(*cam selalu wat je..)


Ish tak sabar yer nak tgk movie plg besh this year..(*takat ni je la)
Fast & Furious 4..3 April 2009 ni..
Tgk poster and banner movie tu..fuhhh..cam gempak je..
Bie ngan dak2 umh dia da cop dlu nak tgk movie tu..
Bie ckp nak tgk enjin kete dorg sebnrya..
Bie kan kaki kete..so mmg kegemaran dia la..
Initial D dlu pun cam org angau je dok tggu nak tgk movie tu..
Aku ni pon sejak menjunamkan hati kat Bie..
Da terikut2 da ckt minat kete ni..walaupun tak terer mne..(*wink..gatai)
Moh la kter serbu cinema 3 April 2009 ni..

....XOXOXOXOXOXOXO...

..bos takde so arini cam mls nak wat kje..hehe..cam biasa la coverline la ckt..

5 comments:

putrieysz said...

aloh2 tomeinyer jotak.....

udai said...

ganas jotak ko ni ye...tp comel la geram je aku tgk
aku pn xsbr nk tgk cite tu msti gempak cuma tokyo drift je aku xminat..bosan tgk drift..drag lagi layannnnn..cik mar nk aku nk itut ko tgk wayang nnt tau

mAr@ZiEy said...

putrieyz
JOTAK mmg tomei..tp pesal kakak dia tak tomei ek..hehe

Udai..
Drift ngan drag sme besh la..ko je tak menghayati yer

Sibuk je nak ikut ktorg tgk movie..takleh2..hahah

JIVEBUMZ said...

salam kenalan i link ur blog ok :d

mAr@ZiEy said...

jivebumz
TQ..moh la kter berblogging bersame..hehe