16 March 2009

Cite Aku

Sabtu 14 Mac..

Ha..ari Sabtu cam biasa mmg aku tak kuar ke mane2..aktiviti aku adalah mengemas umah yg dok bersepah je sejak Jotak makin nakal tahap gaban ni..nak bwk dia g playground pun tak leh coz asyik ujan je..cian dia..dia tu kaki buaian tau..ala buai yg complete set ade safety utk baby tu..hehhe..bukan buai budak besar tu..klu hayun dia kat buai..fuh..punya kuat dia menjerit..hehe..

Lunch time aku masak..jgn jeles..(gilo ape nak jeles kat aku..)..aku  msak utk my Mama Papa also Jotak..utk Papa aku msk asam pedas..feveret Papa..memandangkan Mama tak berapa sihat..aku watkan sup ayam..Jotak lak..ala..asam pedas pun dia telan..tak caye.btul..dia tahan pedas..tp aku tak la ltk bnyak kuah asam pedas tu..da cmpur ngan sup ayam..hehe..ujan lak turun smpai ke ptg..hem..tak besh tol..cian Jotak kene main dlm umah..yg penat yer aku kene dok layan dia..

Malam lak mmg segmen kegemaran aku..hehe..tgk TV smbil peluk bantal..hikhikhik..ade AF7 Konsert + Manchester United vs Liverpool pd time yg sme..aku nak tgk dua 2 channel tu..why??..1st aku nak tgk cmner AF7 this year..then nak tgk si becok tu wat persembahan..spe yg becok??spe lg..Aril la..aka Ajam..hehehe..(junior kat Kolej aku dlu..)..2nd aku adalah peminat MU..di tambah ngan kegemaran Papa tgk bola..hehe..ha..korg tau x..ade sorg lg peminat bola..JOTAK..serius..dok tgk bola khusyuk gler..kacau cmner pun mata dia ttp tertumpu kat TV..hehe..aku tak tau la penyokong MU ke x..yg aku tau mmg dia minat bola..Mama suh test tukar channel lain..aku tukar ke channel TV3..Majalh tiga time tu..ya ampun..bising mulut dia..tukar ke 812 ESPN bru dia senyap..hehe..tp bile tukar ke AF..tak bising..maybe konsert tu penuh ngan lagu2 kot..heheh..so far agak membosankan konsert kali ni..maybe first show..tp ade la yg besh gak..cam Hafiz..tp tgn asyik menuju puncak je..ehheh..

Ahad 15 Mac

Bgn awal utk kemas umh awal..then bersiap awal utk kuar umah awal..then utk jumpe ngan Bie awal..tp kene singgah car wash dlu coz kete da kotor ssgt2..tp terkandas gak coz pekerja Nepal kat car wash tu tak reti wat kje..DAMN IT..pemalas pekerja tu..selama aku jd pelanggan tetap kat car wash tu..tu 1st time aku komplen kat tokey tu..pekerja yer tak reti wat keje..tak suke tol..da la aku nak cepat..leh lak dok relax2 isap rokok dlu..giloosss..aku tak tau mne pg pekerja yg lme yg lebih cekap dr pekerja Nepal tu..tak sukeee yer..

So lewat la g umh Bie..kali ni aku g amik Bie coz kete dia abg dia pkai..heheheh..planning nak g tgk movie DragonBall Evolution..so bdk2 rumah Bie nak join gak..so 6 org join ktorg..tp ktorg g dlu..g beli tiket dlu..tgk kat Alamanda..so ade lg kosong..beli la tiket..then dok melilau cr HP Bie..selera tinggi ko..nak yg gempak2..tp aku melarang sma sekali..ari Jumaat aritu..aku bg HP aku kat Bie..suh dia pkai..aku lak pkai HP Papa..so pd mereka yg call aku ari Jumaat Sabtu Ahad then ade sore lelaki..ha..tu la sore Pojie aku..heheh..akhirnya dpt gak beli ikut specifikasi yg aku nak..nak gempak2 tggu pas kwen..hehe..kali ni aku tak mau testing..HP aku lg gempak dr Bie..heheheh..cian dia..so kul 4.30ptg tiket wayang..tp dak2 umah Bie tak smpai2 lg..Bie bebel tak igt..aku klu Bie bebel mmg aku diam je..sah2 tu tgh mrh btul..sesmpai je dorg..aku suh dorg cool kan Bie..klu tak non stop perli..hehe..

Besh gak movie DragonBall tu..aksi biasa2 je..Kame Hame Ha...hehe..tp serius Goku ensem..heheh..pas tgk movie jenjalan main game..bebudak tu ntah plan ke mne ntah..ktorg mls nak join..mklum la dak bujang..ktorg da tak "bujang" lg..hikhikhik...cdg nak g mkn kat Wong Solo tp Bie tak mau..dia rse tak sedap bdn nak demam..ala..Bie nak demam..kesah yer mlm tu Bie demam..maybe kene ujan kot..huhu..pas keje ni kene bwk Bie g klinik..then Bie ade bg mini first aid khas utk dlm kete..also aku dpt bju bru..sedondon ngan Bie..so cool..nnti2 la aku tepek gmbr yer ok..

::Keselamatan & Kesihatan Di Utamakan::

::Goku-san..Lukisan aku utk Bie dlu time 1st semester::


selingan:..ok la nak smbung wat keje..hehe..da lme lak aku update ini entry..nnti bos mrh..

No comments: