01 March 2009

Fenin La..

Weekend ni leh dikatakan agak besh + agak kelam kabut ckt la..why??entry lps aku ade ckp aku kene beli laptop adik aku kan..so kebetulan aku ngn Bie nak g amik cincin tu...alang2 seluk pekasam terus je la..before g Mines..ktorg call Faisal (mmber Bie) dlu coz dia ni ade mcm2 cabel..cabel car..cable tepon..cable letrik..haha..takde la..dia ni ade mmber yg cam broker PC ngan Laptop gak la..so mintk khidmat dia..bukan tak tau but adik aku ade usha kat Low Yat..but tau je la kekdg kat Low Yat ni nmpk je pompuan cam budak2 skola mula la nak kona sne sini..so aku mintak opinion kwn Faisal..nak kene beli laptop spec camner..coz setau aku klu nak yg graphic ni pkai Mac pun da gerek..tp bajet lak tak gerek..haha..so dia bg spec yg kaw2 yer..da bg sume spec tu..last2 Bie ckp terus jumpe dia la..tp ktorg kene amik cincin dlu..da amik cincin tu..Faisal call..dia ade hal nak kuar..so ktorg g la reround kat Mines IT City tu..klu nak compare harga kat Low Yat..aku rse lebih kurang je..so Bie ckp beli jela kat situ..da confirm kat tokey kedai tu..dia suh jenjalan dlu..tp ktorg nak g tgk wayang..citer Street Fighter Legends of Chun Li..besh gak cter tu..Bie mmg nak sgt tgk citer tu..mula2 dia nak tgk citer Geng..aku ckp la..sume stok family je tu..tgk kat screen..da sold out..selamat aku..(tak mau tgk citer tu sbnr yer..)..tiket kul 430 ptg..tgk kat jam..ade lg 1 jam stgh lg..

Jenjalan kat Mines tu..cdg yer nak g Ampang..tp kemalasan Bie ttber timbul lak..so lepak kat tepi tasik bg ikan makan..hehe..then adik aku SMS suh usha printer 3 in 1..ish budak ni mcm2 hal lak..Bie lak dok ikut je kehendak bakal adik ipar dia tu..tp ktorg tak lak amik trus..yer la..ktorg nak g tgk wyg xkan nak bwk kotak printer yg gedabak tu..so da kawtim ngan tokey dia ckp ok..so printer tu biar kat kedai dlu..then Bie lak nak belikan kamera digital utk aku..wa..apakah maksud yg tersembunyi tu ek..kan screen kamera digital aku da retak seribu..so dia nak belikan baru la..heheh..sayang Bie..muahahahah..430 ptg camtu..msuk tgk starting agak slow..sejuk ooOOoo..lupe lak nak bwk sweater..so kesejukan ktorg kat dlm tu..dlm kul 6ptg Papa bg SMS suh amik kat Saujana Impian..so Bie ckp dia nak ikut sekali amik Papa Mama..so pas je abis cter Street Fighter..trus g amik Laptop + Printer..gerak ke Saujana Impian..

Ujan lebat lak tu..tp Bie redah kan je..haha..konon nak jumpe bakal Mama Papa Mentua..haha...glamer ckt..hehe..pnt ooo jenjalan ngan bdn yg lemah ni..aku asyik dok batuk2 je arini smpai tak leh tahan2 da..dlm kete lak Mama Papa asyik dok menanya je kat Bie..amik..terkedu nak jwb..sesi persoalan tntg majlis ktorg nnti..klu sblm Papa Mama balik..ckp kat HP je..leh la ckp pape..ni face to face..malu2 konon..tp hakikat yer...Papa Mama da kenal bebenor Bie tu cmner..hahah..smpai umh je..trus aku install printer kat laptop adik aku..smbil dgr Mama bebel coz umh sepah..ooo..bukan salah aku..aku mmg da kemas sblm kuar..yg tggl adik aku yg no 2 je..so..spe salah..hehe..skg da settle sume..time to sleep..sok kene keje..adoiiii..keje ke..aalllloooorrr...adios..alamak tggl 5 ari je lg..

::Keselerakan brg2 baru..hehe::

::Jotak sudah kembali di Bangi::

No comments: