19 March 2009

Logika

Pembedahan Batin..
Ape yg korg phm tntg itu perkataan..
This time aku nak stori tntg kejadian yg berlaku kat my staff dlm department aku..
Spe kah gerangan yer..(..ssshhhh..*rahsia beb..)
Ala yg seOPIS ngan aku sah2 tau..

Last weekend aritu dia pg MELAKA
Wat pembedahan batin tu..
Asal yer dia saket belakang..
Smpai jalan pun kene pkai tongkat..(cian gler..umo aku rse tak muda sgt..tak tua sgt..)

Ikut pe yg diceritakan..
Tempat pembedahan tu adalah sebuah rumah anak2 yatim..
Nak menggunakan khidmat "Doktor Bedah" tu kene amik no tau..
Punya la rmai org nak wat pembedahan batin..
Turn dia da smpai..dia kene baring ats katil..(doktor laki tau)
So "doktor" tu wat la konon2 dia tgh tgk " X-Ray film"..
Tertunjuk sne sini..
Padahal xde pape pun dia pegang..(ikut pandangan mata kasar la)

Da selesai selidik "X-Ray film" tu..
Mula la "pembedahan"..
Pesakit ckp mmg rse saket tp tak sgt2 skt la..
Cam sengal2 camtu..tp xde peralatan langsung digunakan..
No darah2 kuar..just jari jemari yg digunakan..
After "pembedahan"..no pantang larang ke ape..

So Amazing..
Pesakit ckp mmg rse kelainan..
Jalan xbertongkat da..
Da lurus ckt da struktur badan..
Xrse skt2 da..rse kembali normal..(pelik tp benar tau)

Ade yg dtg kaki pth..besi tnm kat dlm kaki..
Bile X-Ray secara btul kat sepital..
"Mane besi yg aritu tanam kat kaki awk"..
Cmtu doktor tnye pesakit..
Kaki pesakit pun kembali normal..
Kire cam penukaran brg rosak ke brg baru la..

Tp kan..aku tetap tak percaya sume tu
If pk secara logik mmg xlogik la..
Mmg la segala penyakit ade ubat yer..
Tp xkan la secara batin camtu..
Sah2 ade "gune" bnde lain ni..
Ish2..ish2..klu aku citer kat Papa sah2 msti dia akn ckp
"Sume tu dusta belaka"..hehe

Tu la citer yer..
Sje je nak share..
Aku bosan teramat bosan arini..

....XOXOXOXOXOXO....

..ade sesape nak share topik x..leh den update kat blog ni..
..nak update blog pun da xde idea da..

1 comment:

jamal said...

saya tertarik dengan cerite tentang doktor bedah ini.Nak tanya amacam alamatnya begitu juga dengan bayarannye..