04 March 2009

Meninggal Sudah

Spe lak yg meninggal ni ek..agak2 korg spe..jap..aku try pk spe ek..hem...bukan manusia la..tp PC aku kat opis ni..kan aku byk kali meraung psl kelembapan PC aku ni kan..so arini dia telah menamatkan riwayat hidup yer..bukan sepenuh yer..tp mmg da takleh pkai da..pg td aku on cam biasa ok lg..leh tgk kosmo online..check email..usha blog lg..then ttbe..kuar pop up message suh restart ur computer...aku click la..utk restart then windows running cam biasa..then kuar la wallpaper Twilight kat PC aku ni..tp icon desktop sume takde..walpaper semata-mata..apakah tu bermaksud ianya merajuk coz aku bwk laptop arini..adakah ianya mmg da takleh nak berfungsi lg..

Mula yer aku igtkan mmg camtu then dekat 15 minit still cmtu je..so aku restart balik..tp kali ni aku trus tekan button kat CPU..sme gak..then wat lg..dekat 4 kali gak..last2 aku gtau bos aku yg PC aku wat hal..then En Sulong ngan Kak Zakiah ckp..da smpai masa da tu..mmg da xleh nak berfungsi lg tu..ayoooo..keje2 aku sume kat dlm CPU lak tu..aku tak wat lg backup baru..time tu gak Big Bos nak design majalah..ayooo...mengelabah aku cr kat cd2 yg ade dlm simpanan aku..last2 aku teringat design2 majalah mmg bukan aku yg design..tp designer luar..fuhhh..terus call si Tengku..aiseh...dia xangkat lak call..damn it..wat muka tebal trus jumpe Big Bos..mula yer dia cam nak mrh aku..then bile aku xplain sume..leh lak wat lawak kat aku..last2 dia ckp "Ok cmni Maryam, U anta SMS kat Tengku ckp I nak soft copy design2 tu"...fuh...nasib aku...heheh..then ttbe Mr Yap ckp Tengku cuti coz bini dia bersalin..adakah ianya betul..aku tnye org lain..xde dgr pape citer pun..hem..klu btul la..tahniah kat Tengku and his wife..moga jd ayah yg bertanggungjawab ok...

So arini aku takde pape keje nak wat..dok melangut je mengadap laptop ni smbil mengusha berita2 penting di dunia ini..da la arini aku tak bwk kete..Mama Papa pkai kete g Ampang..hem..balik nnti igt nak suh Bie amik..tp dia ckp dia xleh amik coz keje berlambak2 then xtau sempat amik ke x..hem..xkesah la..jnji mlm ni aku jumpe dia..hem..arini ade staf baru msuk..actually dia staf lame tp kene transfer ke STC...umh dia kat area umh aku je..nak tumpang pun leh..tp segan lak..heheh..da la tak kenal sgt ttbe nak tumpang..nnti2 la...heheh..kene la tunggu Mama amik ptg ni..adoiii..bosan gler aku arini...xde bnde nak wat..ha..main game tendang Norman Hakim la...heheh..nak tgk betapa jauh yer aku sepak dia..hehe

selingan:...korg ade xlagu2 yg besh nak share ngan aku..aku tgh mengumpul lgu ni..kat laptop ni ade 2500 pesen lgu..kat PC kat umh da ade 350 genre lgu..sume sekali ade 2850 lagu...akhirnya berjaya kumpul byk tu selepas kehilangan data aku dlu..

TAHNIAH TO TENGKU COZ DPT BABY GIRL PG TD..YG DIBERI NAMA TENGKU NUR DAMIA IMAN..

3 comments:

eiman@nurizan said...

lorr cemana bleh tak tau bini tengku duk kat sepital serdang tu dah sebulan duk situ, ari ni operate..

Lagu den ada berapa tak pasti tapi banyak gak la kalau burn dalam dvd tu mau 5 ke 6 keping kot.. haha tapi tak tau gak tak penah nak burn..

mAr@ZiEy said...

la ye ker..tak tau lak..yer la bukan yer selalu pun jumpe tengku..hehe..tak kesah la jnji dia da ngan bini dia da selamat dpt baby girl..hehe

ha..klu cmtu..uluq2 la lagu2 tu..hehhe..mengumpul koleksi lagu2 ni..xkesah genre pe..kot2 leh wat akademi fantasi realiti nnti...hehhe

Anonymous said...

uluq2? takkan uluq kosong je.. haha

-eiman-