12 March 2009

New Status Begin

Sorry la geng..aku tak leh nak tepek gmbr2 hantaran aku la..aku kehilangan gmbr2 tu..rse yer kat dlm laptop adik aku..dia da balik Melaka..so tak leh nak amik..huhu..ala sesimple je hantaran aku..tp cian korg kan xdpt tgk gubahan hantaran atok aku...huhu..bdw..nnti aku kwen gerenti korg tgk ok..(da korg dijemput..klu xdijemput tu harap maap la ye..)..so skg nak gtau new status begin in my life..waaa..suke sgt2..selama 6 thn menyulam cinta kasih sayang bersama 2 hati..akhirnya family ktorg menyulam lak hati dan perjanjian yg akan di laksanakan tak lme lg..aminn...

Ari selasa ari tu my fiance..(cewah da tukar da..hikhikhik)..amik aku pas keje..jenuh tggu aritu smpai kul 6.30ptg..mklumla dia byk keje..tak kesah la jnji amik..so da anta kat umh..Papa Mama nak jumpe my fiance..1st time jumpe after majlis ktorg..hehehe..so ade la discussion about our wedding..Papa suh ktorg g kursus awal..coz after kursus bru leh tetapkan tarikh coz kat Selangor ni kene booking dlu kursus kwen yer..klu xbooking..rse yer thn dpn bru leh kwen..haha..sbnrnyer ktorg tgh pening nak pilih tarikh perkahwinan ni..belah lelaki nak bln 6 @ sblm raya haji..then belah aku lak nak bln 10 or 11..tp pas Bie ckp yg Mak akan menunaikan haji this year..so Papa ckp amik kursus kwen dlu..lgpun prosedur nak kwen ni byk sgt..kene amik ujian saringan HIV lg..kene daftar kat pejabat agama lagi..kene g kurus lg..sume tu kene booking awal2..ayoo..

So dlm perbincangan ktorg..Bie ckp next month ktorg akan pg kursus kwen..then g daftar kat pejabat agama..tempoh pendaftaran tu rse yer 90hari..(Mun..salah info..kursus kwen seumur idup..pendaftaran kwen tu 90 ari je)..Mun lak gtau kene amik awl2 coz tak lme lg kursus kwen ni akan di tambah 1 sesi iaitu Qiamullail..heheh..bg mereka yg tak biasa bgn solat tahjud pg2 tu,aku rse liat ckt la..hehe..bg aku tak kesah la mne2..jnji sah di sisi Islam dan undang2..skg aku da booking 1 sesi kursus kat Putrajaya..aku ade usha..tempat kursus yer selesa gler..2 ari je..tp 1 ari kursus smpai 4 kali mkn..heheh..borg ujian saringan HIV pun aku da download..wa..cepat dan pantas lak aku ni..spe nak g kursus kwen tu..click this...standard yuran same je..RM80 sorg..kdg2 sume kursus bergantung pd penceramah..klu penceramah tu bagus..tak la bosan sgt..tol x??

So kengkawan..doakan kelancaran perjalanan aku ek..ok la nak smbung wat keje..asyik pending je kje ni..heeh..(mentang2 bos xde arini..hehe)

8 comments:

eiman@nurizan said...

memula kursus kawin, pastu amik borang kat pejabat agama, buat ujian HIV (kalau lulus boleh proceed la... lawak2)... kena carik dua saksi tapi tu lambat lagi la.. kalau belah laki kena ada awal utk sign borang depan pendaftar nikah... kursus kawin recomended amik bersama psangan kerana penceramah akan citer part 'best2' tu yang kena dengar bersama2.. kalau tak takde feel plak.. wakaka.. utk yang pompuan lepas kawin jgn sorok atau bakar sijil kawin suami... nanti tak bleh pasang dua. hua hua hua

mAr@ZiEy said...

giler pyh procedur nak kwen..tp borang saringan HIV mmg da ade..download je..hehe..papehal kursus kwen dlu..tgk kursus kwen kat putrajaya je da full utk bulan ni..bln dpn yer pun kene tggu gak..walaupun da booking..rmai lak org nak kwen thn ni..nyibuk2 lak..haha..

Part2 "feel"..amboi..lg bersemangat den nak pg ni..heheh..ntah2 dia dlu time pg kursus kwen terlebih feel kot..hahahah..nyway thanks info2 berkenaan..skg ni sedikit pening ngan procedur nak kwen ni..byk sgt..patut pun rmai kwen kat thailand..hehehe

eiman@nurizan said...

tak susah pun sebenarnya, kalau buat awal2 sume takde masalah, den ari tu buat last2 minit je... den ari tu kursus kat maju junction.. haha jauh giler dari rumah... tapi situ memang sentiasa ada kosong.. pas kursus bleh gi shopping..

mAr@ZiEy said...

tak kan la nak g maju junction jauh2 tu..cam sengsara lak nnti..putrajaya ni pun kire paling besh la..ngan penceramah yer yg besh..tempat yg kondusif..hehe..pling besh mkn 4x sehari..mak aih..konyang la den nnti..hehe..

eiman@nurizan said...

mana2 makan sama je... larat ke nak makan 4 kali tuh...

mAr@ZiEy said...

sentiasa larat..hehe..

misz mun said...

huu..
mun mana ek ni?
kursus kwn punya sijil mmg seumur hidup kak.
tapi psl 90 hari tu xtau la pulak kan.
sebab dulu kte g trus dpt g (tapi smpi skrang xkwn lagi muahahah)
tpi pergi la sgt2 best itu kursus buat kepala pening hehe.

p/s: selamat bertahajud1 keh2

mAr@ZiEy said...

Munirah Rafik
Not U but another Mun..
Yeke da pg kursus kawen..hok aloh..bakpo dok gtau kat kawe..hehe

Pendaftaran pernikahan kat pejabat agama la yg 90 ari tu...leh lg xtend 90 ari if dpt permission dr pejbt agama..hehe..xcaye tnye Uyun..dia kan lawyer syariah..hehehhe