20 March 2009

Nothing 2 Do..

A'ah la korg..
Nothing to do arini..
Benci yer..
Tak suke lak klu takde keje..
Dlu time mula2 keje..
Ya ampun..bertubi2 keje dpt..
Skg..1 pun takde..sume da siap..
Bos lak sibuk ngan keje lain..
Tak leh nak monitor keje yg aku wat..
Last week gtau nak this week present..
Tp cam di postpone je..
Ala..tak suke tol..

So da 2 ari dok melangut je..
Hem..nak download movie nnti terkantoi lak..
A'ah..lupe nak gtau..
Aritu kan aku download movie pkai uTorrent..
Aku biarkan jela smpai esok..
Then esok yer..
Bos aku check kat server..
Ade PC yg terlalu aktif..
So dia suh la staff MIS check sume PC..
Cari PC yg berlabel STC-10..
Sekali dia tnye aku..
"Siti, U punye PC label bpe..?"
Aku ni mne pnh amik kesah PC aku ni berlabel bpe..
Sekali check..
PC aku berlabel STC-10..
Dia suh tgk monitor laptop dia..
Then gtau..pc aku aktif sgt..ade je file masuk non-stop..
Amik ko..terkantoi aku..
Sekali aku bg alasan baik punyer..
"Sy tgh on server IP utk transfer file tp lmbt"
Tp aku rse bos aku tau yg aku tgh download movie..
Dah terang2 kat monitor laptop bos aku tulis UTorrent..hahaha

Tp bos MIS plg cool dan sporting..
Dia suh aku pause jap..coz server slow..hahahah..
Aku terus stop..(da malu sbnr yer..)
Tak mau da continue download..
Tp dat day mmg server slow sgt..
Rmai komplen..(wei..aku la punca yer..)
Skg da pkai Pc bru so aku yer PC bukan lg berlabel STC-10..

Another day..
Bos aku ade tnye aku..aku pkai IP bpe..
Coz bos aku syak yg ade beberapa IP yg bikin prob kat server..
Mula2 dia syak aku..tp IP aku tak sme ngan pe yg dia cr..(insaf beb..)
So aku wat2 tnye la..npe nak cr IP Add tu..kan Sapura ade berlambak IP..
Bos aku ckp kat STC ngan SMC ade no IP tersendiri..
So IP yg dicari tu dlm bangunan yg sme ngan aku..(STC ngan SMC la tu) 
Aku tnye la pe prob yer..(sah2 bos aku heran pesal la aku byk tnye)
Bos aku ckp IP tu dia syak selalu download file..(hahah..aku cam tau je spe)
Skg kat opis ade sesetengah IP kene block dr download mne2 file...
Tp IP yg aku guna ni tak kene block coz aku request tak mau kne block..(special case tu)
Aku SUKE IP aku..tp aku BENCI PC aku..(nak laptop MAC lak..)

...XOXOXOXOXOXOXO....

1 comment:

udai said...

hahahaha nasib x kantoi..ala tp stakat en sulong xdenye dia nk marah..bos paling sempoi kt sapura tu..