07 March 2009

Persiapan 1

Actually skg org2 kat umh aku ni tgh dok rewang..aku leh lak dok ngelat jap share jurnal aku arini..hehe..aku arini awal2 da amik cuti..hehe..so arini bgn seawal yg mungkin..yer la nak g teman Mama g pasar borong Selangor tu..spe lg nak drive kan selain aku ni..hehe..nak hrp Papa sah2 dia malas nak g pasar..(yer xgitu org laki oii...)..bajet nak g kul 7..tp Papa ckp relax la dlu time tu kete byk..yer la org dok sibuk g keje..aku lak sibuk nak g pasar..ade lak camtu..hehe..so dlm kul 8 lebih camtu gerak kuar..tp g breakfast dlu kat kedai..hehe..then singgah GMI (German Malaysia Institute) jap nak jumpe kawan Mama suh dia tlg gak..tlg ape ek..tlg masak la..da dia keje tukang masak..haha..Mama lak tak berapa nak sihat..cian lak..after that drruuummm...g Pasar Borong Selangor..on da way g pasar borong leh lak terserempak ngan Pak Chad ngan Aiman..hehe..nsib dorg tak perasan..(ntah2 dorg perasan kot..coz aku siap tunjuk2 lg kat Mama)

Sesampai je kat sne Mama terus g kedai jual brg2 aluminium..xtau lak aku Mama nak watpe..aku ikut kan je..then terus ke pasar basah..beli ikan,sayur,bebyk lg la..aku yg dok mengangkut brg2 tu smpai 2 3x ulang alik ke kete coz berat sgt la..aku suh Mama beli troli tp Mama tak bg coz kat umh ade tp tak bawak..so bazir lak nnti..hehe..serius beb..penat oo ikut Mama g pasar...da la pasar borong tu besar..then nak jalan lak kene ati2 coz lantai licin..aku ni jenis yg tak berapa gemar ikut Mama g pasar..(oitt..jgn tuduh aku anak dara pemalas ek)..camni..Mama ni jenis yg suke ttbe teringat tau tgh2 jln..contoh ek..area sayur kat belah kanan then ayam ikan belah kiri..ktorg g area ikan ayam dlu then g beli sayur..tgh2 beli sayur leh lak ttbe tringat nak beli daging..then tgh beli daging leh lak nak beli sayur lain..da la pasar borong tu besar..nak menapak lak jauh then ngan brg berat2 yg di angkut..aku mmg tak berapa nak gemar camtu..hehe..penat la..coz tukang bwk brg tu aku..da la berat + banyak + ngantok sebenar yer..hehe..al kesah yer..Mama suh tggu je dlm kete tu pon last trip yer...korg bygkan dr kul 9 smpai kul 12 kat pasar borong..penat sgt2..

Balik umh sah2 kene kemas umh sume..aku kemas area bwh..adik aku area tingkat atas..Mama area dapur la...heheh..penat gler..ni pun dok kemas lg ni..maklum la org ramai kat umh..hehe..ngan bebudak kecik yg ngade2 lebih lak..adooiii..pening2...Jotak lak makin terlebih ngade2 lak coz ramai bebudak kat umh..pening2..aku pening ngan budak2 sebenar yer..nak je kurung dorg sume tu dlm bilik bg dorg jajan ngan game..lantok korg lak nak watpe..yer la area umh aku ni bukan cam kampung..ade halaman besar nak dorg main2..depan umh je da jln..xkan nak suh bebudak tu main kat jln..agak2 la..ok la geng..aku nak g sambung tolong dorg..bebudak kat bilik aku ni da makin rmai lak..sesak2...adooiiii..nnti aku smbung lg ok..ade gmbr nak attach ni tp tak smpat lak..nnti aku tepek je k.. 

No comments: