09 March 2009

Persiapan 2

:: Kat tgh2 pasar ade Aquarium tau ::

:: Mama tekun melihat tokey timbang sayur :: 

Ya..sedikit lewat nak update ini blog la..hehe..dlm entry lepas aku ade citer psl rewang kat umh kan..so this time nak citer tntg kesinambungan yer lak..hehe...so sume family aku tdo kul 5pg pd 7hb Mac aritu..punya byk keje tak settle lg..atok aku ngan makcik2 aku lak sibuk dok gubah sireh junjung..camnor rupe yer nnti aku tepek gmbor yer ek..kreatif gak atok aku tu..sume da keletihan kul 5 pg bru tdo..last2 bgn kul 640 pg..amik...sedikit kelam kabut time tu..aku da gelabah..tkut tak siap2..yer la jnji ngan family Bie kul 11 pg..fuhh..mmg suspen ko time tu..tp alhamdulillah siap gak sume..family Bie dtg pun lewat ckt..(aku yg suh sebenar yer..hehe)..amik ko 25 org dr family Bie..da mcm kenduri da dtg..ngan sedara mara aku lg..

So kelam kelibut rse yer pg tu..then ngan kuih dr makcik aku tak g amik lg..so ngan pantas yer aku bwk kete g amik kuih kat makcik aku..time tu da kul 10 pg..gler..mmg kelam kelibut..lauk pauk sume tgh masak..tp ade je masalah..tp alhamdulillah sume selesai ikut time..Mama ngan adik aku tak sihat sgt..kene gak tlg walaupun da rmai kakitangan yg dok mmbantu..aku pling2 rimas dak2 kecik yg dok ngacau...sampai aku dok hambat dorg keluar umh..siap kunci pintu lg..gler rimas dok kacau..korg bygkan la..hantaran aku da siap2 sume letak ats meja..dorg g ubh balik ikut style dorg..hangen tol aku..Jotak lak dok sepah2 kat bunga segar yg ade dlm bakul hantaran tu..adooiii..gler pening..da hambat keluar..dok memekak kat luar nak masuk..last2 aku suh dorg tdo dlm bilik..nak je bg dorg makan ubt tdo..tp tak la sekejam tu aku ni..actually dorg mmg ngantok pun..tdo kul bpe..bgn lak pg2..so aku tdo kan dorg reramai..ngan Jotak sekali aku tdo kan..sume da tdo bru la sume settle ngan lancar yer..mmg pening ooo ngan bebudak nakal kat umh ni..so pd mereka yg nak wat kenduri ke ape..kene pastikan ade bberapa org yg kene handle bebudak ni..klu xde..sah2 kelam kelibut rse yer..

Da settle sume..Mama ckp.."Kak..g mandi bersiap pat.."pe makne yer tu..lor..mkne yer sume da settle la..dorg pun menyiapkan diri masing2..amik..dup dap dup dap aku..tp aku still sedih la..why??

Yg paling aku sedih time tu..adik aku Ecah takde kat umh..dia kat Raub Pahang coz ari Jumaat dia ade xzam..so xde org nak g amik dia..ari Jumaat sume da dok sibuk ngan rewang yer..pg2 call aku nangis2.."Kakak,aku nak balik..nak tgk ko tunang..ko kakak sulong aku..aku nak tgk.."..Ya tuhan..sedih gler suara adik aku time tu..da tersedu2 da nangis..aku jgn ckp la..da meleh da air mata..mau tak sedih..dia adik bongsu aku..(bongsu kandung la..)..mmg sedih gler2..smpai tak terkata da kata2..then past kat Mama..Mama pun meleleh gak..

Ok takat ni dlu..pasni aku citer lak detik ketibaan dorg lak ok..heheh

No comments: