03 March 2009

Raptai..

Semalam..Cik Fawzi..uikss...nama sme ngan Bie..haha..dtg ade perbincangan ngan Papa Mama tntg majlis aku nnti..serius geng..Mama Papa yg ade pengalaman time muda2 dlu..ttbe jd gelisah semacam coz anak sndiri akan dorg uruskan..haha..Papa yg sebelum ni cam tau je ttbe gelisah je bile Cik Fawzi konon2 yer dtg dr belah lelaki..Mama jgn ckp..terang2 ckp jd blank coz berdebar sbb anak sndiri nak di berikan kat org lain..da la anak sulung..ditambah ngan cucu perempuan sulung (belah Mama)..then cucu ke 2 (belah Papa)..of course la berdebar kan Mama Papa tu..nak kene jge ati keluarga belah Papa Mama..then kene jge ati belah lelaki..oo..takde la berpantun smlm..just perbincangan biasa je..tp aku tgk payah gak kan..serius ni kire 1st time aku tau segala2 yer..klu dulu tgk kat tv je..means klu ade selebriti kawen la..then dgr citer dr mmber2..kdg2 cter2 dr mmber ni ade mcm2 hal..org tu ckp cmni..org ni ckp cmni..so pening la..tp smlm naseb baik Cik Fawzi ade..dia ni kire mmber pling baik and paling Papa percaya utk wakilkan Papa

Paling besh..Cik Fawzy still tak percaye yg aku ngan Bie da lme berkawan coz Cik Fawzy ni mmg da lme kenal ngan Bie..even wife Cik Fawzy ni sekampung ngan Bie..org Bota gak tu..hehe..amik..mcm2 dia tnye smlm..yg konon yer ktorg ni sorok2 je berkawan..padahal time raya last year aku siap bwk Bie beraya kat umh dia ngan Mama Papa..adakah itu dikire menyorok gak..hem..pelik2..tak kesah la..jnji Cik Fawzy da knal Bie..and paling penting da kenal ati budi Bie sebenar..smlm dok puji la si Bie..yekk..klu Bie dgr la pe yg Cik Fawzy ngan Papa Mama puji tu sah2 makin ngade2 la dia tu..kan Bie kan..hehe..ari Jumaat ni kire umh aku da cam umh penginapan da..sedara mare belah Papa dtg..belah Mama lak tak confirm lg dtg ke tidak coz skg adik2 sepupu aku ade xzam..haha..ditmbah ngan kenalan rapat Mama Papa lg..yooo..penuh sesak la umh nnti..berderet2 la kete kat luar pgr tu..hehee..ni lom kawen lg ni..tak jemput kengkawan aku ngan Bie lg ni..haha..mintak maap yer kengkawan..ni majlis tertutup..hehe..

Persiapan da settle sume..biasala nak yg sempurna mestila ade dugaan kan..so far takat ni leh di tanggani sendiri oleh ktorg..takde pape rintangan yg merumitkan..cuma Jotak tu je jd dugaan paling besar yg tak leh ditanggani..dia da mkin2 nakal sesagt2..tkut nnti spoil lak majlis nnti..dia da xleh dok diam..asyik nak menyepahkan brg je..ayooo..ok la geng nak godek PHP yg merumitkan kepale otak aku ni..pening ooo..pkai PHP ni klu tak reti pkai..hahah..naseb ade bos yg baik ati nak ngajor..

2 comments:

Anonymous said...

semoga segalanya berjalan dengan lancar, insyaAllah

-eiman-

Anonymous said...

amin ya rabbal alamin..

barokaallhulfiq..

moga2 segala yer lancar dan licin makanan yer..heheh

-tuan empunya blog-