21 April 2009

Nok Kecek Ckt..

Ttbe kan tajuk aku loghat timur kan..
Pe tak yer..aku pnh dok Kemaman 6 thn ko..
Rindu gler time tu..
1992-1998 kat Chukai Kemaman..
Rindu kat kengkawan kat SK. Bukit Mentok..SMA AL-Falah..
Kengkawan kat Tmn Bukit Mentok..nak2 kat Jln Pipit tu..[ooohh tidak..kerinduan timbul]
Tp kan aku rindu kat sorg peminat setia aku dlu..hahah
Tengku Nuhairi Tengku Zulkifli..dia dak Bukit Kuang..
Classmate aku kat SMA Al-Falah..tp dlu dia skola SK Chukai..
Ttbe kan..tunang aku tau sah2 kene piat telinga ni..hehe

Back to normal ok..
Ni N3 sekali arung tau..
Sabtu..aku dok lepak umh je..bgn pun lwt..kul 9pg..
Tu da kire lwt tau..klu kul 9pg ke atas..muka aku cam pijar je..
Tak tau pesal..sejak azali tau..
Kemas umh sume..da siap sume..mengadap TV la..
Dok lyn citer Goal II: Living the Dream..citer psl Santiago Munez..
Ensem lak Santiago Munez tu..hehe..aku tak sabo nak tggu citer Goal III..
Citer psl player football..tgk sndiri la ek..mls nak citer..hehe

Then da abis cter tu..adik aku balik..[spoil tol..bru cdg nak mkn McD]
Kene la aku rajin kan diri utk memasak..
Ala wat Nasi Goreng Daging je..[anak dara pemalas kan aku ni..]
Nasib la adik aku tu tak cerewet bab makanan..sume dia balun..
Mlm lak pas tgk konsert AF..[tak tgk sgt pun..aku dok tukar2 tgk HBO]
Tdo pun lwt coz tgk 007 yer citer..heheh

Sok pg yer..aku da set alarm kat HP aku..
Kul 7 pg kene bgn coz nak basuh kete..
Tau x..aku da dekat sebulan tak anto kete g Car Wash..
And da dekat 5 bulan tak bsuh kete sndiri..
Tiap kali nak g anta Car Wash msti kene mrh ngan Bie..[aku pun tak phm pesal]
Da kotor sgt aku tgk kete tu..aku bgn pg2..bsuh bg bersih..
Ktorg nak g Melaka ptg tu..so kete kene la bersih ma..[takde motif pape ok]
Kul 3 cmtu Bie smpai umh..
"Cinta ni bile bsuh kete ni..bersih je ni"
Korg jgn tak tau..Bie ni punyalah teliti mata dia..
Dia perasan tau bile aku bsuh kete ni..
Hahaha..mstila tau..klu tak bsuh da tentu kete tu mkin kotor..da bsuh mesti la bersih
"Cinta bsuh sndiri tau..no Car Wash anymore"
Aku da siap sume..bergerak la ktorg..
Tp kene singgah Bintang Warta dlu..
Beli brg2 Ijan..minah tu pesan sedozen coklat..
Jajan lain takmo..dia nak coklat gak..
Aku belila..2 pek besar coklat Hershey ngan Camiro..
Cadbury dia tak mint..pelik aku..
Ade la jajan lain aku beli..tak mo ckp..nnti ade yg ngidam kang..haha

So dlm kete tu aku agak mengantok..
Maklumla tdo lwt...then bgn awal semata2 nak bsuh kete..
"Ni pesal senyap semacam ni.."
Ktorg ni lain ckt..klu dlm kete ktorg snyp je..tu mkne yer ktorg tgh gado..
Memandgkan ktorg mmg dlm mood happy..so Bie cam pelik klu aku snyap..
Selalu yer..aku akan pokpek je..
Nak ilangkan ngantok..aku snap la picca ntah pape dlm kete tu..
Bie lak psg radio Sinar.Fm dia tu kuat2..smpai aku ckp pun kene jerit2..

+ Pilot & Co-Pilot +
{Pesal Bie mkin gelap ni..musykil aku..}

+ Pe perbezaan antara 2 picca Bie tu +
{1st..bju wrna putih..2nd bju warna ijau}

Bie smpat singgah RnR utk tukar bju..
Tp yg maintain tu..perut Bie mkin uncit..
Aku da pggil Bie..si Uncit..hehe..tgk kat picca tu..
Ketara kan keBuncitan yer..hehe..
Bile aku tnjuk gmbr tu..dia ckp bju tu yg gelembung..
Takde mkne yer bju nak gelembung ke ape..
Mmg da buncit da tu..
Smpai adik aku pun tegur..
"Pojie, ko skg mkin buncit ek..mkin gemok lak tu"
Tersengih2 bile adik aku tgur cmtu..heheh

Smpai je Alor Gajah..
Aku angkut sume brg2 adik aku yg tak bergune lg..
Then round2 Tampin..
Alahai..Pekan Tampin cam pekan koboi je..
Ronda sne sini smpai mghrib..
Adik aku ajk g Ayer Keroh..
Tp aku tak lrt sgt2..Bie pun da mkin lemau je tgk..
Dia tdo lwt coz dia g tgk car racing..
Dia mmg kaki kete..and suke tgk car racing..
Tak kesah la haram ke harus ke wajib ke..jnji car racing..hehe
Ok pas ni N3 kesinambungan yer lak ek..
Da tak lrt nak taip ni..hehe

...XOXOXOXOXO...

No comments: