25 May 2009

2nd Story

Lps je kejut Papa..terus gtau dia yg Mama suh g Pahang ptg tu gak..
Cian Papa..tgh nyenyak tdo tu..
Aku terus bersiap nak g Pekeliling..
Papa anta smpai LRT Sg Besi je..
Turun Titiwangsa..

Kat LRT Titiwangsa lak..
Ade la promoter Celcom dok cari2 org..
Aku lak dok on call ngan Papa..tnye bas ape nak naik..[1st time naik bas g Pahang..]
So aku dok pegang la HP kat telinga..yg si promoter tu..
Dok tarik tgn2 aku suh dgr ckp dia..
Mmg menyirap tol aku time tu..
Last2 aku tengking..
"U tak nmpk ke I tgh OnCall..why U tarik tgn I"..
Abis sume org yg ade kat LRT Titiwangsa tgk ktorg..
Menyirap beb..aku da ckp tak mau..lg nak pakse2..
Lagi 1 tak kan tak nmpk aku tgh OnCall..
Papa yg still lg online..trus tnye..
"Kak,npe tu..spe kacau kakak"..
Terus ngadu..membebel aku kat Papa..
Wahai promoter ape2 je..jgn la pkse2 org sebegitu rupa..
Makin di benci org tau..lg 1 jgn pegang org sesuka ati je..

Smpai je kat Bus Stand Pekeliling..terus terjah MaraLiner..
Then beli tiket kul 5.30ptg..
Time tu kul 2.30ptg..3 jam aku kene tggu..amarah yer psl..
Last2 call Mama..nsib Mama ckp ade bus lain..
Cari punya cari..jumpe..kul 3.00ptg..beli tiket lain..[rugi duit aku..]
Da la time tu terik yer ya amat..aku lak serba itam..kasut je putih..


Then cukup time..aku msuk dlm bas..
Nasib la berhawa dingin..sejuk ckt amarah aku td..
Sempat beli 2 buku..HyperTune ngan Intrend..[kopak duit aku..]
Layan InTrend..da lme tak baca..[hehe..sori..]
Peel aku tak tdo dlm kenderaan..walaupun penat mne pun aku..
Kecuali klu betul2 ngantok..and lapo..yes..mmg aku tdo..
Smpai Raub kul 5.30ptg..[klu naik MaraLiner..aku bru gerak..]

Smpai je simpang nak msuk umh..
Ade lak 3 ekor kambing Papa..[sah ni mmg takde org handle]
Aku tak sure nama kambing tu ape..
Aku pggil Emmbbeeekkk je...[hahahha..kambing biri-biri]
Konon smbut ketibaan aku la tu..
Bile aku dekat..lari cam ape..bile aku stop..kambing tu pun stp gak..


Seronok g Raub ni tau..
Papa ade 7 kolam ikan yg masih aktif..[waa...ade yg tak aktif tu..]
Tak sure ikan ape lagi selain keli ngan talapia..
Tp Papa khaskan 1 kolam utk bebudak pancing..
Syok oo..da la takde gangguan pape..
Mmg besh la..ade kambing..kerbau..ayam..itik..ikan..anjing pun ade hahah..
Aku dtg jap je..so takde pape nak wat..dok melepak kat umh..
So smpai Bangi kelmarin ngan Mama..
Lupe lak..Bie tak ikut..coz dia ade keje..last minute yer keje..
Ok la..nak wat keje..ok adios..

*ni Auto Publish..keje byk lorh..*

...XOXOXOXOXOXO...

No comments: