08 May 2009

BZ Melampau

BZ Melampau...[try teka ape..]
Tntg keje ke??....or tntg samwan yg suke BZ about org lain..
Ok...aku ade 2 mksud..
Memula aku citer tntg samwan yg BZ melampau tu ek..

Cmni..korg suke tak bile ade org yg korg tak rpt,tp knl cmtu je la..
Mula mengata or memperlekehkan hal peribadi korg..
Klu bab keje ok lg..[leh accept coz still mncari ilmu baru]
Tp ni bab personal..contoh la ek..
Soklan baik yer dia bg..
"Npe pggil Bie,tak pggil awk ke I ke nama ke.."..[soklan baik gler..]
Klu korg akn jwb pe..gerenti korg jwb.."Suke ati la.."..[am I rite..]
Aku tak jwb terus..aku tnye dia pggil pkwe dia ape..korg tau dia jwb pe..
"Sy pggil PAPA.."...[klu leh aku nak hentam ngan batu bata je minh tu]
Aku tak jwb pun soklan bongok dia..just senyum sinis je..
Another soklan panas dr org tu..
"Npe adik beradik awk rapat ngan tunang awk"...[dlm ati nak cucuk je kerongkong dia]
Soklan ni aku jwb bebaik...[hehehe...da berubah jd angel lak aku..]
"Adik beradik sy,adik beradik tunang sy gak.."
"Npe tunang awk anggap adik beradik awk cam adik beradik dia"...[saat tu aku da jeling je]
Aku tak jwb coz klu aku jwb da tntu byk soklan yer..
Aku citer kat Bie psl minah tu..tau tak Bie ckp pe..
"Cinta arrange timing ngan dia,meh Bie interview dia lak"..[jgn memain ngan Bie]

Lupe nak citer..heheh..aku skg ni byk bnde lupe..
Jiran Bie kat Bota dtg umh Bie kat Bangi..
Kebetulan adik aku mmg tiap2 ari pg umh Bie..[kan adik aku adik Bie gak..hehe]
So jiran Bie ni tnye Bie,npe tiap kali Bie tgur adik aku, adik aku msti ikut je..takde bntah2..
"Sbg bakal abg ipar kene la tunjuk belang dulu sblm kwen..hehe"
Serius,adik lelaki aku mmg ikut je pe yg Bie tgur or mrh..
Klu aku ke Mama tgur..hampeh..wat bodo je..klu Papa tgur wajib la ikut..Papa garang
Alhamdulillah la..sume adik beradik aku anggap Bie cam abg..
Even adik aku Ecah ngan Jotak pun manje ngan Bie..
Smlm kakak Bie call tnye bile nak holiday ngan dorg lg..[kegemaran ku g holiday ni..hehe]
Dorg mmg suke angkut aku bile g holiday..hehe

Ok back to story..BZ Keje..
Ok..this week mmg BZ melampau..
Bukan BZ design ke ape..BZ psl bnde lain..
Keje2 luar design..hehe..[aku suke wat multi work ni..hehe]
Wat tu la wat ni la..ade bnde yg aku tak tau lgsung tp belajar utk tau..[suke camtu..hah]
Aku suke bidang IT..cam nak amik IT lak..haha..
Multimedia + IT..[lain ke job scope 2 bidang tu..]
Suke la ngan 2 bidang tu..
1 lg..Papa aku maybe akan berhijrah kembali ke Labuan Sabah..
Bile aku still tak pasti..yg tau..
If Papa kembali kerja di Labuan Sabah..Mama Ecah Jotak wajib ikut..
Aku tak mau pisang tumbuh 2x kat pokok yg sme..[ade citer silam berlaku..]
Company ape Papa keje...hurm..Amerada Hess la..company Petroluem British..mne lg..

...XOXOXOXOXOXOXOXO...

No comments: