21 May 2009

Campur Lagi

Oooollaaaaa....Morning..
Ni nak citer kejadian gerun kelmarin..
Camni..lps blik keje..aku singgah la kedai borong nak beli brg2 dapur..
Klu sesape tau Kedai Borong Chuan Sg Tangkas..haa...kat situ la..
Da abis sume borong kat situ..aku pun nak balik..
Kat area kedai borong tu ade 5 ekor anjing..
Time aku nak kuar,anjing tu dok melalak je..then follow kete aku..[cuak gler aku..]
Yer la..tkut aku langgar anjing tu lak..
Smpai kat gate..ade lak 6 ekor anjing kat seberang jalan..
Dok melalak gak..then follow kete aku..[kecuakkan terserlah..]
Aku da slow da..nsib kete tak byk..dok hon2 anjing tu..
Clear je kat depan terus aku pecut..
Nasib anjing tu tak follow smpai umh..mau kene ngap kucing2 aku..hehe

Smpai je umh..terus citer kat Papa..
Papa gelak je kat aku..[ces...smpai ati Papa..waaaaa..]
Aku da dok muncung itik da bile Papa gelak kan aku..
Terus call Bie..pun same..gelak kan aku...[waaaa...kejam yer...]
Lps maghrib Papa tegur aku..[konon nak pujuk la tu..]
"Kak..Papa da lme tak rse masakan kakak.."..[kantoi aku da lme tak msk..hehe]
So ngan gagah yer aku wat Nasi Goreng Daging Cili Api..
Mmg kaw2 pedas la..then mkn ngan ikan terubuk masin...[yummmmyy..]
Kebetulan Zura ade kat umh..mmg dahsyat la dorg mkn..[sedap la tu..hehe]
Simpan sikit utk Afi..dia tu peminat setia nasi goreng aku..[hehe..bangga la tu..]

Then pas mkn tgk 360 ngan Papa..
Pasal kes ragut membawa maut..
"Kak pakai handbag kan..takyah pkai la kak..bahaya.."
"Da tu kak nak pkai beg ape..style tu Papa pkai handbag."
"Nak lg style..pkai beg plastik..lain dr yg lain"..[terus gelak sakan..]
Ade ke pkai beg plastik..takde style tol..hehe..
Dedulu aku mmg tak suke pkai handbag..[tak caye tnye Sue..]
Tp sejak da bekerjaya ni..mula lak menggatal pkai handbag..
Start pkai handbag kecik je..klu handbag besar tak de lg..
Aku tak tau nak ltk pe dlm handbag selain purse,Hp ngan kunci..
Pelik gak tgk org bwk handbag besar2..bile tgk dlm..alahai..tak semegah beg yg besar..
Kecik2 sudeh..tak sush sgt nak nyorok kan..hehe..

Aku tgk peragut ni da mkin melampau..
Aku klu dpt cekup sorg..
Aku nak sula je dia..biar dia rse..cam la takde keje halal nak wat..
Tak suke pekerjaan yg menyusahkan org camtu..
Keji..Kejam...Durjana..Peragut Jahat..[geram ni..huuuu]

...XOXOXOXOXO...

No comments: