11 May 2009

Layankan Jer

Weekend aku kali ni agak mambosan kan..
1st day period lor..mmg benci tol klu kene ari Ahad..
Al maklum la..klu 1st day tu mcm2 la yg tak kene..
Mood pun tunggang langgang..
Awal2 da gtau Bie..yg aku "Off Day"..da la 1st day..
Bie mmg paham gler2..tp kene gtau dia awal samada aku ni "Off Day" or not..
Klu aku dok moody semacam je..dia mmg akan jd xtra Cool..pnyabar thp gaban..

Tp kelmarin aku bertahan gak la supaya tak kacau mood Bie..
Pas je kete aku ngan kete adik aku di servis..
Servis kat kedai mahal..so servis kat umh je..jimat gler..
Aku da msk sume utk adik2 aku..Ayam + Sotong Masak Cili Api..
So standby nak kuar ngan my lovely fiance..
Ktorg g terjah Putrajaya..amik Sijil Kursus Kawen lor..
 Last week tak jumpe org yer..hehe
Dan akhirnya..kami mnjadi peserta kursus yg sukses..

+ Hasil yer...Kami berjaya..yeye..+

Pas amik sijil..Bie tgk muka aku cam monyok semacam..
Bie ckp jom g mancing..
Aku klu ajk g mancing time aku "Off Day"..mmg salah timing tol..
Ape kan daya..ckp bakal suami harus di ikuti kan..hahah
Actually hobi gler Bie mmg mncing pun..dpt lak kwn yg mmg gile pancing..kene la tu

+ Kolam Pancing Danau Biru +

Time ktorg pg..owner kolam ikan ni bru lepaskan ikan Pacu ngan ikan Keli..
So majoriti ikan byk ikan2 yg aku tak mkn lorh..
Aku kan moody tang trang tang..so lyn kan je Bie ngan Abg Azua pancing

+ Bie takde jge joran dia..aku la dok jge +

+ Bie dok seru ikan..hehe +

+ Gaya seorang pemancing tegar +

+ Muke Toye Aku..+

+ Jampi Serapah Bie kat umpan ikan +

+ My Lovely Fiance..+

Dari kul 520pm - 820pm dok tepi kolam..
Aku ngan Bie dok diskus psl our future..
Abg Azua dok jauh2..tak mau kacau ktorg dating..
Ade ke org dating kat tepi kolam pancing...heheheh
Bie plan bln 8 start beli brg hantaran..tau xpesal..MEGA SALE lorh..
Then aku gtau la Bie..this Saturday aku ade sesi Trial Make Up Free for our wedding
Bie nak teman..tp aku tak bg..harus di sorok kan dulu ma...
So tggu la kemunculan muka aku nnti..hehe

Baju wedding..Mama yg handle..mne dia nak booking aku tak tau..
Katil and set bedroom sume ktorg da tau nak amik kat ne..
Kad Kawen awal2 aku da booking kat Pdot..[Pdot jgn lupe kad kwen aku..]
Tu yg besh ade mmber designer..printing aku mtk kat ZiZi je la..[settle bab tu..]
Sue ckp aku pemalas..leh design kad kwen sndiri tp mls...[org kwen kene relax la..hehe]
Decoration sume..Mama ade mmber interior designer..[Aunty Jue yg mantop]
Gubahan hantaran sume..aku agak pening..kene tggu green light Mama..
Brg hantaran..bln 8 ni start..
Goodies ke souvenir utk org rmai..aku ade bbrapa bnde yg nak order..
Tp sume kene tggu green light Mama..[harus di dahulukan ma..]
Baju nikah..ni part plg aku suke..da jumpe!!!....
So Cun...Gorgeous..Wonderful..Superb..pape je la yg terbaik..
Tp sume kene tggu Mama tgk dlu..[ank sulung kene ikut Mama tau..]

On da way balik dr Putrajaya..ktorg nmpk 1 umh nak di jual..
Kat Presint 14..
Bie ckp tempat strategik..cun utk umh ktorg..
Tp papehal kene gtau Papa dlu..why??..
Papa yg nak beli..bukan ktorg..ktorg tukang duduk je..hehe
Adiah wedding tu..[hahahahhaha...berangan tahap gaban]
Ikan dpt 5 ekor..3 pacu..2 keli..
Sume Bie amik..aku tak lalu mkn..

Congrats to Kak Aini ngan Abg Mus..akhirnya impian utk dpt Baby muncul jua
Usia kandungan Kak Aini sme ngan usia pertunangan aku ngan Bie..teeeetttt..:)
Kak Aini ngan Abg Mus..[bakal kakak,abg ipar aku..Abg Mus,abg kpd Bie]

...XOXOXOXOXOXO...

No comments: