27 May 2009

Medical Check Up Free

Arini ade Medical Check Up free kat opis..
Sapura wat Kempen Keselamatan & Kesihatan kan..
So haruslah free..
1st kene isi form dulu..
Tgh syok2 isi form..Bie call..
Dia nak amik kete aku..nak g tukar radio baru..[suke sgt dpt radio baru..hehe]
Bie da tggu kat luar..berposing lak kat sebelah kete aku..
Suke tgk dia posing td..[waaaa....]
Gtau Bie..opis ade wat medical check up..
"Suh doktor tu check betul2..tnye camner nak naik kan berat bdn"..[siap pesan lg tu]
So aku tepek gmbr yg smpat aku snap..

+ Daftar dulu..isi form then posing ala2 superstar..+
~ Duta Kajang Plaza Medical Centre..~

+ Then check Blood Presure..+
~ Aku kene wat 2x..coz tgn kiri tak dpt kesan tekanan darah aku..waaaa~

+ Sesi menunggu..+
~ Syok..bergambar ngan duta KPMC..hehe..~

Sebenarnya lps je blood presure..
Check Urine..takdo la gmbr yer..
Tak kan nak amik..ish tak senonoh lak nnti..
Da complete sume..sesi terakhir..sesi jumpe doktor..
Utk penerangan result check up tu..[berdebar tau..]
Sebelum di panggil nama tu..aku g la check BMI..
Berat aku naik 0.2kg..waaaa..
W = 44.2kg, H = 160cm = BMI 17.5..[underweight ok...sedih aku..]
Dlm ati da nekad nak tnye doktor cmner nak tmbhkan berat bdn..

Tp yg besh yer..bile doktor ckp aku underweight..
Aku senyum je..then doktor tu pun senyum kat aku balik..[geleya tei..]
Doktor ckp walaupun aku underweight..aku yer BMI adalah baik..
Mama ade Darah Tinggi...so mmg akan menjadi penyakit keturunan la..
Doktor ckp aku tak kan dpt itu penyakit if..aku maintain BMI aku...[suke...]
Doktor tak bg aku tmbh berat bdn..just maintain je..
Glukos aku ok,blood presure normal..Protein kureng..Kolestrol ok..[tmbh protein pasni]
Doktor ckp aku sihat..toksah riso psl weight..

+ Report Card aku..heheh+

Terus call Bie..
"Bie,doktor ckp Cinta underweight.."
"Mmg pun,da tnye ke camner nak naik kan berat bdn.."
"Doktor tak bg tmbh berat bdn..coz BMI Cinta doktor suke,sush dpt penyakit bahaya"
"Doktor laki ke pompuan..?"
"Lelaki ler..tp pompuan ade.."
"Doktor tu geleya kot ngan Cinta sbb tu dia ckp cmtu"
"Haish..idok ler..doktor tu bg info betul pe.."
"Ok..pasni jgn ngadu pape lg klu org dok ckp Cinta kurus sgt, gtau je BMI Cinta ok"
"Orait darling.."

Nak tau takdoktor mne yg gtau aku BMI aku cantek...hehe

+ Dalam bulatan tu la doktor aku...hehehe..+

...XOXOXOXOXOXOXO...

No comments: