07 May 2009

Vrooommm Lagi..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

Wajib ok..mulakan setiap N3 bru di ari baru ngan Bismillah...
Pastu leh say morning to everyone..
Life smlm cmner..ok ke x??
Aku pg 50-50...then ptg up ckt..70-30..mlm down balik 40-60..

Pesal ptg up ek...hehe..cmni..
Ptg kelmarin STC ade wat training..aku mtk xcuse lwt msuk coz kene email 1 file..
Kan PC aku penuh ngan kelajuan..agak slow la..
Tgh syok lyn PC slow ni..org2 RICOH dtg nak amik printer..
So handle la jap..tup2 Kak Zakiah ckp ktorg kene g SIB coz network problem..
SIB ni selalu sgt network problem..pesal ape pun ntah la..
Asal org2 MIS terjah je ok plak..hurm...[no komen...heheheh]
Ptg kelmarin balik mmg lewat..so SMS Bie..nak ajk mkn..[lapo siot....]

Bie on..lgpun dia da ok ckt..just batuk je..[cian Bie...huhuh]
Plan nak mkn kat Oasis...tp Bie tak nak..
Ktorg mkn sate kat Restoran Yus Sek 4 Tambahan..
Da lme da nak mkn sate Restoran Yus tu..da lme da pendam..hahaha
Sme je ngan sate Samuri cume Samuri lg gedabak..hahah
Tgh syok2 mkn Afi bg SMS suh dtg pasar malam amik roti john..
Kesian lak dak2 opis nnti kempunan roti john adik aku...hehe
Adik aku siap bg special recipe lagi..hehehe...[takleh gtau...secret recipe tu..hahah]

Ha..ni nak citer psl mlm td..[mlm ek..ke pagi..hem..]
Dalam kul 1am camtu..aku tgh syok2 tdo leh terjage coz dengar sumthing kat belakang..
Aku kan fobia pas umh aku kene ceroboh last year..
Memndgkan aku sorg kat umh..pompuan lak tu..kecuakan muncul di tahap maksimum..
Terjenguk2 aku kat tingkap..bile tgk..takde pape..
Bunyi cam org cungkil jeriji tingkap camtu..
Dlm ati da berdebar2 thp kencang da..
Kat tgn kanan da standby pemutar skru yg besar [wat bukak tayar kete tu..hehe]
Aku mmg standby bnde cmtu wat pertahanan diri aku..
Tgn kiri standby HP aku..no Bilik Gerakan Kajang lg aku da standby..tggl press call je..
Aku tak puas ati coz tak nmpk pape..bunyi  mkin kuat lak tu..
Kuar la bilik nak trun bwh nak tau pe bende yg dok bising kat belakang umh..
Bukak je pintu tgk..bilik adik aku berlampu..pintu terbukak..[dlm ati da lega ckt..]
Jenguk kat bwh org yer takde..[berdebar balik..]
Turun bwh tgk TV on channel ESPN..adik aku still takde..
Jenguk dapur tgk dia tgh masak...[cam nak hempuk je kepala dia..]
Punya la bising nak masak maggi...aku mls nak tgur terus naik tdo..

Arini pas keje aku ngan Bie vroooommm..terus gerak g Melaka..
Angkut adik aku..dia da abis xzam..so cuti 2 bulan..
Time cuti 2 bulan tu dia keje balik kat tmpt lme dia..
Supervisor dia call suh keje balik..adik aku tak mtk pun..heheh..[rezeki nme yer..]
Back to stori..
Harusla angkut brg2 dia yg byk gile..1 lori muatan 3 tan pun tak ckup rse yer..
Cdgan aku pas abis keje kul 5.30ptg cmtu terus gerak g Melaka..
Tp Bie tak bg..pas maghrib bru gerak..
So ikut la ckp ketua..heheh..
Ok la aku nak wat keje..arini PC aku cam ape je..
Da sepak terajang da ni..still tak berubah peel yer..hahahha
Merajuk kot aku nak wat proposal new computer..hehe

...XOXOXOXOXOXO...

2 comments:

Anonymous said...

apsal lak nak sepak terajang... kau amik kau campak kat tasik chempaka tu jek... abih citer, tak yah buat keje... best gak.... tak yah layan fb..... hui... tak leh bygkan si maryam ni hidup tanpa pc... - kak yat yg cun habih...

mAr@ZiEy said...

klu ikutkan ati dan sanubari ni..bukan takat cmpak kat tasik cempaka je..cincang2 je sume hardware kat dlm tu..then bakar..abu yer tabur kat tasik cempaka..heheheh

idup sy tnpa PC bgaikan idup tnpa kaki..heheh