10 June 2009

Tamat Sudah

Aku da menamatkan account Friendster ngan My Space aku..
Skg aku makin aktif web sosial aku tang Facebook ngan Twitter also myBlog
Tak larat la nak handle byk web sosial..
Even Facebook pun da cukup pening..di tambah ngan Twitter yg masih tgh belajar..
Kengkawan Friendster ngan My Space tu sila lah add kat Facebook ngan Twitter ek..
Search mar_2012@yahoo.com
Gerenti jumpe..klu tak jumpe tu..salah taip la tu..heheh

**********************************************************************

Ok..pg td kan ade problem website takleh nak browsing kan..
Da settle da..aku ni bukan yer reti sgt bab2 masalah teknikal ni
Nasib ade komunikasi canggih kan..call bos sporting..ngadu..[staff manje konon..*pang kat pp]
Dok dlm bilik server yg terlampau sejuk tu sorang2..
Dok godek2 server yg ade..[haish..aku takut klu tersalah godek server ni..]
Yerla..server down je..abis pekerja Sapura takleh wat keje..salah sape nnti..
Aku jugak..sape wat..aku jugak..hahaha

Bos ajar step by step..check mne yg patut..
Sume ok..sekali bos pun cam pening tak tau pe sebenar yer problem yer..
"Nnti I call U balik..I check dr HQ.."
Canggih gitu..server kat Bangi..check kat Seri Kembangan..canggih tak canggih..
Tp kan..big bos aku ade ckp..
Klu dunia terlampau canggih payah gak..serba serbi kene tukar..yg lame takleh pkai da..
Tol tak..cth la cam Windows..skg Windows 7 muncul..even Vista pun terkapai2 gune..
Ok..kembali track asal..hehe...
Sementara tggu bos call..aku godek la sendiri..check mne yg patut..[wat2 terer jap..hehe]
Sekali aku check WWW ngan IIS tak started..hahahahah..
Kat situ je problem yer..igtkan problem kat server..[*dush dush coz careless lagi..]
Bile aku start..sume settle..

Dpt gak 1 ilmu berguna utk aku arini...minggu ni aku dpt belajar 2 ilmu yg cukup berguna
Bravo utk diri sendiri..selama ni aku suh je org..tp skg kene wat sendiri..
Cam network..asal problem je pggil org..skg..org pggil aku..Good Job mAr@ZiEy
Aku bukan terer sgt..tp dgn tunjuk ajar bos2 yg sporting..aku leh la ckt2..
Tp dlm diri still tak pueh ati coz tak tau sume bnde..bile org suh wat..ade gak aku tak tau..
Aku tak suke bile aku tak tau wat..cam diri ini tak berguna je..[haish..]
Bg aku..bile aku da masuk department berkaitan ngan IT..kene tau sume bab IT
Walaupun major stadi aku Multimedia Design..[design pun tak gempak pun...waaaaa...]
Design pun still belajar lg ni..nasib ade bos2 ngan x-lecture aku yg still tlg aku
Also kengkawan seperjuangan aku..syg korg tau..heheh..[ikhlas ni..]

Da setahun da keje..alhamdulillah..byk ilmu berguna..
Pengalaman keje byk..1st keje belajar pasal Quality..aku kan QC dulu..
2nd keje pasal Communication..aku kan receptionist @ clerk dulu kat company Petroluem
3rd keje pasal communication + bisnes..keje kat PSS Petronas..as Cashier @ IT Technician
Time keje kat PSS Petronas tu..dr situ la aku belajar ckt2 psl IT ni..
Aku jage gak server PSS Petronas..kredit kat aku la coz aku tau basic IT..
Time kat PSS Petronas gak la aku berkolaberasi ngan Sapura Crest..
Dorg la ajar aku jage server if server or system ISIS Petronas down..[TQ Thaqib Crest..hehe]

Ok enough membangga diri..nnti ade yg termuntah lak..hehe
Tp aku tak bangga ngan diri aku..
Ilmu tak cukup byk..nak stadi pun tak mau yg pesen bace2 buku..[tak suke bace buku la..]
Aku suke stadi praktikal..bru cpt phm..heheh..teori yer..agak payah nak igt..
Ade rezeki..bos anta aku g training..nnti aku share la ilmu ngan korg..hehe

Scroll Text - http://www.marqueetextlive.com

...XOXOXOXOXOXO...

2 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Okie, dah boleh view... Hiks!!! ::.

mAr@ZiEy said...

TQ very2 much babe..rerajin la view ek..view sekali ngan tinggal kan komen..hehe