10 August 2009

...Arabic in Malaysia...~

Sesape yg 1 opis ngan aku tau la spe dia tu..
Name yer Mus'ad..tp aku pggil Pak Mus'ad..hahah
Dia praktikal student dr King Fahd University..

Hensem??...bg aku takde ensem langsung..kejam kan..
Bg aku lelaki yg ensem adalah seperti Santiago Munez dan Aaron Aziz..heheh
Yang lain lom di terokai..wakakakaka
Ok...back to normal story..

Mamat arab ni punya loghat lain mcm tau..
Korg bygkan pure Arab + English..lebih kurang same cam pure loghat Kelate + English
Aku kdg2 phm pe dia ckp..tp klu tak phm
"Sorry, pardon.."..[berkali2 ok aku ckp smpai aku phm pe dia ckp...hahah]

Kekadang kesian gak tgk dia..
Da la sepatah ayat pun Malay Languange tak phm..
Di kelilingi org2 Melayu yg totally speak in Malay..
Kdg2 tgk dia terpinga2 je..walaupun kter kutuk dia sekali pun..hahaha
Aku takde la kutuk dia..bg aku he is a nice person..

Ade 1 kes tu..
Aku setkan network PC dia..
"Please sit, you want a cup of coffee or tea"..
Selama aku keje and tlg settlekan problem org2 kat opis ni..
Sorg pun tak pernah nak tnye aku nak kopi ke teh..air suam jauh sekali..hahah
Tu bezanya org kter ngan foreigner..


...XOXOXOXOXO...

mAr@ZiEy

No comments: