10 August 2009

...OK or KO..~

Ok..ni Ahad yer kesah..
Lps je anta adik aku balik Melaka..smpai Bangi dlm kul 5.45ptg camtu..
Aku ngan Bie anta Ijan balik Melaka..
Mama ngan Papa nak g Ampang..umah my Uncle
Mintak maap ye Sis Masviona..tak dpt pg beday party Avin Damia..huhu

Dari Melaka terus ke Mid Valley..
Ktorg pg Pameran Pengantin Malaysia..
Bakal-bakal pengantin la katakan..hehe
Rmai tol org..maklumlah last day kan..
Promosi dr xhibitor pun berbaloi-baloi..heheh
Tp..ktorg hanya survey je dulu..Mama Papa ngan Emak tak bg ktorg booking pape lg..
Dorg suh ktorg survey je dlu..herm..
Haruslah ikut ckp org2 tua2 kan..hehe

+ Bakal Pangantin Perempuan..bakal pengantin lelaki tak mau bergambar..huhu+

+ Kek ni klu camni time wedding KAMI..mesti sebulan tak abis..hehe +

Actually mmg besh g Pameran tu..
Tp kan..rmai sgt org..cam serabut lak..
Nak tgk produk dorg pun cam sesak..
Bie lak jenis yg tak suke bersesak2..ktorg tgk kat luar je..
At least..dpt gak brochure2 ngan pamplete dorg..hehe

Korg..bju2 dorg cun2..lawa2..gorgeous2..murah2..ape lg..hehe
Ok..lps je berhempas pulas merempuh lautan manusia..
KAMI ke GSC..nak tgk G.I Joe da movie..hehe
Tp Sold Out ok..hampeh tol..

KAMI ke Mines je..
Besh ok tgk G.I Joe..mmg advance citer tu..
Tp konsterasi KAMI terganggu bile ade..
Sekumpulan pompuan yg Jakun tak pnh msuh wayang..menjerit2..
DAMN IT..tak suke tol aku..menjerit2 coz tak jumpe pintu kuar..giler ape..

Lps tgk G.I Joe..
KAMI ke Mines IT..beli brg MIS..hehe..
Bos suh beli thumb drive 16gb..hehe..
Cam tak rock lak..klu MIS takde thumb 16gb..hehe

************************************************************************************

Time nak balik..ade 1 insiden tak besh..
Klu kat Mines..nak msuk ade 1 kaunter..nak kuar kene lalu 1 kaunter..utk scan tiket..
KAMI que la nak kuar..then 1 kete cino ni..ttber nak gostan..
Kad yer tak leh scan..adoi..so KAMI pun gostan la..
Sekali terlanggar la ckt kete belakang..

Aku punyer la tak dgr..setau aku mmg tak bunyi pape..
Sekali da kuar..ade org thn KAMI..
Kete belakang KAMI..

Aku cam pelik..pehal lak mamat ni thn KAMI..
Nak cari pasal ke ape..
Rupe2 yer..kete dia ade calar ckt..ces..
Bie settlekan la ngan mamat tu..
Ttbe..
"Chenta ade RM100.."
"What??dorg mitak RM100 ke.."
"Tak..RM200.."
"What????!!!!......"...[aku terus kuar..tak puas ati..]
Calar yer ckt gler..mtk RM200 cam tukar 1 set bumper dpn..
Aku pantang klu org nak tipu Bie..
Bie ni jenis mls nak gado..actually mamat tu da tengking2 Bie..
Aku yg dok dlm kete da menyirap..tp aku tau Bie tak suke aku campur tgn..

"U all mtk tunang I RM200..pesal ek.."
"U tgk la calar ni.."
Aku ngan selamber je..gosok2 calar tu..leh hilang..
"Npe I gosok2 leh hilang..U all mtk RM200 cam nak tukar bumper...bla bla bla..."
Bie da thn2 aku suh stop..
Aku mmg tak puas ati bile mamat tu start tengking2 Bie..
WTH..ko igt ko anak dato, sultan aku takut..tkat Myvi cikai pun nak kecoh..
Membebel la aku ngan dorg..then member mamat tu ckp..
"Ok..ktorg mtk RM100 je.."

Dorg slow talk sume..aku dok dlm kete..Bie da mrh aku..hahah..pdn muke aku..
Last2 KAMI bg dorg RM100 je..g polish pun boleh hilang sbnrnya..
Rupe2 yer dorg nak tipu KAMI..
Aku pntang klu dorg nak menipu ni..siap snap2 picca kete Bie..
Aku kesah ape..aku pun snap picca kete ko..haha..

+ Kete oh Kete..+

Bie terus hilang mood lps tu..
Aku gak yg tukang redakan dia..hehe
Klu tak..mmg sia2 je duit RM100 KAMI tu..then kene tipu lg..
Bie tau dorg tipu KAMI..tp Bie jenis mls nak gado..
Tp aku jenis yg takleh org tipu2 ni..cam WTH...

Ok kengkawan..klu gostan tu tgk belakang yer..
Make sure klu dorg mtk lebih melebih batasan..korg siasat dlu..
Bebelan pompaun ni kdg2 melemahkan lelaki..hahahahhaha

...XOXOXOXOXOXO....

mAr@ZiEy

2 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

Wahhh...
akak dh siap2 survey utk kawen daaa..
ehem2..
bila nk kawen kak?

mAr@ZiEy said...

hehe..

InsyaAllah tarikh yer akan di beritahu kelak..hehe

Ifa..jgn tggu lme2 ok..nnti Mr Syed tu di kebas lak..hehe