19 August 2009

...Pulau Pangkor: P5...~

Ha...da part 5 da ni..
Ok2..ni last ek..kang termuntah hijau kuning lak..susah aku nnti..
Last day di Pangkor..cam berat ati je nak balik..huhu
Check Out kul 12..so..aku bersiap sume..
Bie da stand by depan kaunter..hehe
Rmai lak org..da tentu time check out kan..mmg la ramai..
Kat chalet aku ade group dr Proton..sume stok pkai bju Proton..huhu..
Agak2 klu Sapura yer trip..pkai tak bju Sapura..hehe..

Lupe..Bie hanya stay 1 mlm je di Pangkor..
Coz ade majlis kenaikan pangkat Silat di Bota..
Bie adalah salah sorg ahli jawatankuasa kumpulan silat kat Bota..
So dia kene handle la majlis tu..aku tak ikut..mau stay bilik di Pangkor..

Sebelum gerak..haruslah bershopping dulu kan..
Kat Pangkor da shopping..kat Lumut pun shopping lg..hehe
Nasib la Bie tak bwk beg dia..klu tak mesti ngamuk dia..hehe

+ Bie mengendong beg pack ku..hehe +

+ Aku yg berlenggang kangkung sambil mata melilau tgk kedai..hehe +

After that..terus g umah Bie..ate..Emak da jnji nak potong rambut aku kan..hehe
Smpai umh..Emak takde..g kenduri..haish..
FYI..bakal Emak Mentua ku ini mmg suke g kenduri..sama la cam anak lelakinya tu..
Aku??..hehe..no komen..hahaha..[gasak lah aku nnti kenduri aku takde org dtg..haha]
Lewat gak Emak balik..tgk Emak cam penat je..

"Emak..lenkali je la potong rambut Maryam ni.."..[Bie kesian tgk Emak..]
Aku mmg kesian tgk Emak penat..
Pujuk punya punjuk..last2
"Korg singgah je la saloon tu..lps tu terus balik la..nnti Emak call Aunty May jap"
Hahaha..Emak siap call tokey saloon tu..
FYI..saloon tu kat Ayer Tawar je..mmg rmai org..nak2 time weekend..
So kene la booking dulu..
Saloon yer kat area rumah org..cenggitu la...
Mmg murah sgt2..

Aku taklah potong rambut pendek mne..
Da sememangnya rambut aku da pendek..hehe..
Aku ade matlamat nak wat rambut ala2 Korean Style tau..huhu..
Just..nipiskan rambutku yg sememangnya tebal ni je..
Bie lg besh..potong rambut + cuci + facial lg..
Aku just kne RM5 = potong rambut je
Bie kene RM 17 = Potong + Cuci + Facial..
Sume Emak yg byr..hahaha...[jimat duit KAMI..kejam..hehe]

+ Bie tggu turn utk pemotongan rambut..hehe +

+ Jeles aku..minah tu goyol muka Bie..menci!!!..haha +

Lps potong rambut..terus balik!!!
Tp singgah umah Zul..
Zul ni bakal adik ipar Bie..hehe
Dia nak tumpang balik Bangi..ate..bln pose ni dia tlg Bie keje..huhu..
So KAMI bertiga pun memulakan perjalanan pulang ke Bangi..
Smpai Bangi dlm kul 8 mlm camtu..penat beb..tp seronok..huhu

Ok kengkawan..sekian sahaja marathon Percutian ku di Pulau Pangkor..
Uish..Bie ckp nak g Tioman lak nnti..hehe..
Terasa keterujaan mkin menebal lak..hahahah

...XOXOXOXOXO...

mAr@ZiEy

No comments: