13 September 2009

..Benci Perasaan Ini..~

Aku pernah citer tak kat korg..
Before aku bertunang ngan Muhamad Fauzi..ade org datang pinang aku..
Klu ade..meh aku repeat balik..huhu..

Before aku bertunang ngan Bie pada 070309..sethn sblm tu..ade org pinang aku..
Pe perasaan korg..bile ade org yg korg tak kenal..dtg pinang..
Time tu Papa Mama kat Pahang..
Lps je org tu pinang..Mama terus call aku..

"Kak, td ade org dtg minang kakak.."
"Ha??...Mama ckp pe"
"Mama tak ckp pape..tp Papa yg ckp.."
"Ckp ape"...[hanya tuhan je tau perasaan aku time tu..]
"Papa tolak, Papa ckp kakak da berpunya"
Seriau beb bile tau org yg tak kenal ttbe dtg pinang..

Tu kesah thn lps..ni kesah thn ni plak..
Lelaki yg pinang aku dlu..skg da jd husband kepada kakak sepupu aku..
Korg leh imagine tak..org yg dulunya dtg minang korg..then tak kesampaian hajatnya..
Ttbe jd husband kakak sepupu korg..OMG..
FYI..selama dorg kwen..aku tak pernah tgk husband kakak sepupu aku tu..
Aku tau yg husband kakak sepupu aku tu lah yg pinang aku dulu pun dr Mama Papa..
Klu dorg dtg umah pun..mesti aku tak keluar bilik..kononnya nak lari la..

Tp..time raya pun tak pernah jumpe..yerlah..timing tak same kan..
Kekadang..1 rumah..tp tak pernah bertembung..
Tp..sejauh mane nak sorok..akhirnya jumpa gak..
Time aku balik kg aritu..kan ayh mertua org yg pinang aku tu meninggal..[Arwah Cik Puad ku..]
Da tentu dia ade..aku ngan Bie..1st time jumpe dia..
Kak Noi yer husband adalah lelaki yg pinang aku dlu..leh imagine tak..adooiii...

Actually dulu Kak Noi pernah couple ngan sedara Bie..tp clash..
After that berkawan ngan Abg Mus..[Abg Mus = Abg Bie]..tp takat kawan je..
Then Papa yg rekemenkan org yg pinang aku tu pada Kak Noi..alhamdulillah..
Tp..aku lak yg rse cam tak besh..hahah..perasaan aku kot..
Tp serius beb..mmg rse lain..bile tgk dia..aku rse cam..ish..haish..hem..

"Bie..tak rse pape ke bile jumpe ngan Zul tu"
"Takde pape pun..npe"
"Ish..dia kan pernah pinang Chenta dlu.."
"Tu dulu,skg dia da kwen da pun..ade anak lg..da bahagia pun..biarlah.."
Lelaki kan..senang je..tp aku ni ha..rse cam tak besh je..tak tau npe..
Bile aku ngan Bie..mesti ade je dia menengok..rse cam ish..mamat ni..kang ade kang..
Adoii....tak suke feel camni..haish...

Aku harap sgt2..lps aku kwen nnti..
Perasaan ni akan hilang..Amin...

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

mst hati akak klu leh mmg xmo jmpa dia sgt2 kan..hehe..
ifa paham..
mcm dlm drama tuh...

tp akak wat xtau je..
mcm yg tunang akak ckp..
dia dh berkeluarga..
confirm die dh xleh nk wat pape.. :)

mAr@ZiEy said...

Mmg pun Ifa..
Rase cam drama bersiri pun leh gak..haha

Tu la..skg tgh dlm proses wat tak tau je..hrp2 berkesan dan berjaya