29 September 2009

..Kesian Haiwan Itu..~


Kejadian ni berlaku petang kelmarin..
Aku baru balik dr kedai ngan Jotak..
Sampai je depan umah tgk ade 5 ekor anjing kat depan umah..
Dala pagar umah tak tutup..pintu umah terbuka..

Aku hon la byk kali..lgpun Papa ade kat dlm..
Tak kan aku nak langgar je anjing2 tu..
Kebetulan Jotak mmg takut ngan anjing..
Elok2 dia berdiri kat seat sebelah driver..
Nmpk je anjing..terus melompat kat aku..di peluknya aku kuat2..

Papa kuar je..bertempiaran anjing2 tu lari..
Tp ade seekor anjing tu bernasib malang..
Tersalah masuk lubang..hahaha
Boleh anjing tu masuk lubang gate umah aku..
Ape muat ke anjing tu..sekali tersekat kat kaki belakang..

+ Black Dog in My Gate +

Kengkawan anjing tu da lari da..
Tp..aku salute la kat haiwan ni..cam tau2 je kwn dia dlm kesusahan kan..
Anjing2 lain tu tak lari jauh pun..just 100 meter je dr umah aku..
Sume dok tgk nasib kwn anjing yg tersekat tu..
Sume dok "kung kung"..konon nya nak gtau la kwnnya dlm kesusahan..

Aku dok je la dlm kete..kluar kang melalak lak si Jotak tu..
Jotak la dlm kete tak dok diam..bising je..
"Kung kung..akot..."..[smbil tutup mata ngan tangan]

Last2 dpt kuar gak anjing tu..
Tu pon Papa tolak ngan cangkul dr depan..
Konon yer nak suh reverse la..hehe
Punya lah pyh anjing tu nak kluar kan..
Walaupun anjing binatang haram di pegang oleh umat Islam..
Tp..tak haram klu kter as a human tolong binatang haram tu..dpt pahala lg tau..

...XOXOXOXO...


mAr@ZiEy

2 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hehee~ cam kelakar lak tgk.. :P

mAr@ZiEy said...

Aisumi..

Memula tgk mmg kelakar..tp bile tgk anjing tu cam da penat nak kuarkan diri dia..cam kesian lak..