11 September 2009

..Lazat,Enak..~

Aku rse sejak bulan Ramadhan ni aku tak de lg tepek gmbar makanan kan..
Aku pun lupe..hehehe...
Tak kesah la ade ke tak..jnji kali ni mmg citer bab makanan je..hehe

1. Ayam Golek Guling Berempah..[perkataan guling tu saje je tambah..hehe]
Beli kat simpang nak masuk ke Sg Tangkas..ha..kat situ ade 1 port Ayam Golek Guling ni
1 ekor RM 15..leh tahan la harganya..aku beli sekor..setengah utk aku..setengah utk Bie..
Wajib belikan utk Bie..klu tak..nnti Mama bising..haish..
Rasenya pun not bad..rse akan kelemakan dan kerempahannya..hahah
Moh jamu mata..hikhikhik...

+ Di golek dan di gulingkan bersama-same..heheh +

+ Di satukan bersama di atas pinggan..setengah je utk aku ngan family +

2. Popia Goreng Ranggup Bersambal..
Yang ni plg marvelous..mmg dahsyat sedapnya..
RM0.60 1..mmg besar..mmg ranggup..mmg terasa akan kesambalannya..
Dahsyat oo..meleleh ok air liur aku...huhu..
Beli kat Fasa 1 / Seksyen 16 Bangi..perghhh...sedap sgt2...

+ Sedap oooo..mmg dahsyat sedapnya..+

3. Mee Bandung Johor...
Ni time aku balik kampung aritu..singgah Benteng kat Batu Pahat..
Pergh...dashyat ooo Mee Bandung ni..mmg ummpphh...sedap...!!!
Rsenya Mee Bandung kat KL tak sesedap Mee Bandung ni..

+ Mee Bandung Johor..marvelous..+

Sekian sahaja dari bilik masakan mAr@ZiEy..

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

4 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: cik mAr@ZiEy, gerai ayam guling tu kat mana ek??? KAsik map boley??? Petang nieh nak pi serbu situ la... Dah terkecur air liur nieh... ::.

mAr@ZiEy said...

hehe..akak tau tak simpang nak ke Sg Tangkas..yg kene lalu jambatan KTM tu..tp bukan kat KTM UKM tu..betul2 kat depan kedai borong Chuan..ha..kat situ la..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Kedai borong chuan??? jambatan KTM??? Owh???!!! Sangat la tidak familiar... Takpe2.. Akan diusahakan... Hahaha!!! ::.

mAr@ZiEy said...

Hok aloh..ok2..Selamat Berjaya