15 October 2009

..Geng Kawen..~

Ape yg ade geng ek..
Hehe..aku ni kecoh semacam..
Tp takpe..aku nak kecoh kan gak..walaupun dia tak tau aku ni blogger tegar semacam..

As usual berkisar about myWedding la..hehe
One of opismate aku yg terbaru lg freshie..hehe
Si Burn @ Bakar..klu opismate aku rmai tak tau sape Bakar @ Burn ni..
Real name Hisham Hamzah..hahah..
U No Why pggil Burn @ Bakar..

Dlm family dia..adik beradik dia nama2 khalifah Islam..
Tp nama dia takde dlm list nama2 khalifah Islam..
So his parents pggil dia Bakar..
But kat opis..big bos dia pggil dia Burn..ala2 english style gitu..

Aku takde lak picca dia..nnti2 klu aku ade mase..aku curi2 amik picca dia ek..
Ok..back to normal title..hehe
Aritu dia tnye aku..
"Maryam..ko nak kwen ek..bile ek..hantaran bpe??"
Agak2 korg kan..pelik tak..staff baru ttbe tnye hantaran aku bpe..
Even staff yg lme pun tak tnye..
"InsyaAllah..bulan 12 ni..19 & 20 Dec..pesal.."
"Hantaran bpe"
"Ade lah..npe"
"Ckp lah bpe hantaran..RM10K..Rm20K.."
See..punyalah semangat nak tau bpe hantaran aku..

Ttbe kelmarin..dia ade bg aku task design utk Xhibition..
Borak2 ngan dia..
"Ko nak kwen 19 Dec kan.."
"A'ah..npe.."
"Aku nak kwen 18 Dec"
"Ha????....serius..tak tipu.."
"Iye..18 Dec aku nikah kat Perak..bln 1 wat kat belah lelaki."
"Ni yg wat aku marah ni..pesal ko kwen awal sehari dr aku..tak leh ni.."
Sesuka hati aku je kan nak mrh2 org nak kwen..hehe
Melepas la anak2 dara Sapura yg ade hati ngan ngorat si Burn ni..hehe

Persamaan ktorg ialah..dua-dua pasangan ktorg asal dr Perak..haha
Dan ktorg mmg tinggal area Kajang..hahahha
Bagus tol ade geng nak kwen ni..hehe
Boleh la share nervous sesame..hehe..
Tp nervous lelaki lain ooo ngan perempuan..tol tak..

So..End of this month ade 2 org staff yg da bertukar status..
InsyaAllah..Amin..!!!!
So..warga2 Sapura..kene siap sediakan bajet utk adiah kwen ktorg yer..hahah

...XOXOXOXOXO...

mAr@ZiEy

12 comments:

CuTeMiUt78 said...

oh.. bulan 12 erk.. emmm insyallah

rusli_zairin said...

sikit lagi nak sama ngan aku.. aku pun duduk kajang, carikan la aku org perak supaya jd sama ngan korang hehe...

mAr@ZiEy said...

Sis Cute

A'ah bln 12..block tau jadual akk..20 December 2009 ni..hehe..

mAr@ZiEy said...

Rusli

Amboi2..nak jugak tu..nnti aku mtk izin dulu dr bini ko ek..hehe

rusli_zairin said...

kalau minta izin nant tak sama la kita bertiga..

~ceRRy beRRy~ said...

hensem x dia akak?
klu hensem.........

melepas ifa!
hik2....

mAr@ZiEy said...

Rusli

Amboi2..mmg ade niat nmpk nak kwen lg 1..haish..haish..

mAr@ZiEy said...

Ifa

Akk tak berapa reti la nak nilai lelaki tu ensem ke tak..tp bg akk dia tu like chinese look..putih..tinggi..kire2 mmg idaman anak gadis skg la kot..hehe

Amboi..Mr Syed tu nak ltk je ke ats kapal TLDM tu..hehehehe

JIVEBUMZ said...

siap ada geng kawen g tu ha.. amboiii amboiii sonok yer pasangan nak berkawen nie yer... ermmmm bile la nak merasa turn akak lak nie :P gataiiii loh akak

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

Takpe gatal..leh la En Bob tu percepatkan perkahwinan akk tu..hehe

Tp lg seronok if akk sekali kwen same time ngan sy..kan..kan..hehe

Redbloodsnow said...

Off topic***

sorry yang zie off topic. karang Zie khatam ur post entry yg tertinggal. skrg tgh teruja tgk shawl kat on9 butik kwn ziey neh..hehe..

psstt..nk tanye nek. camne nk in contact ngan die ek. die ade FB x? Zie nk beli some of her shawls. lawa giler ek...rambang mate org tgk..hahaha. hit me back fast ea yang


:)

mAr@ZiEy said...

Ziey..

I da hit U back..