28 October 2009

..Sedap OK..~

Sape yang tau akan makanan ni..
Dia memang hebat tahap antarabangsa la..
Actually bukan aku buat..aku ni payah sikit nak buat makanan yang ala-ala bubur ni..
Bukan tak reti..tapi memang tiap kali buat memang aku tak makan..tak tau kenapa

Actually aritu Bie ade ngade-ngade mintak bubur kacang durian..
Bukan dari air tangan aku ok..
Tapi dari Mama..haha..ngade kan Bie yang nak makan..aku yang kene beritahu Mama
Mama buat memang kaw-kaw sedap ooo..
Nak-nak..makan panas2..pergh...dashyat..

"Ma..Pojie nak makan Bubur Kacang Durian Mama"
"La..kenapa tak cakap sendiri.."
"Malu kot tahap dewa dewi.."
"Mengade-ngade..esok Mama buat la"
Alih2..sampai je umah keesok kan harinya
"Kak..nanti suh Pojie datang umah..Mama da masak kan bubur kacang dia"

Bukan main seronok tahap gaban lagi laki aku tu..
Terus..cam malu2 kucing panda lak aku tengok..
Tapi takde la dia nak makan kat umah..dia tapaw makan kat umah dia..
Malu la kononnya..mau tak segan.da la suruh Mama masak..
Tu belum kawen ngan aku lagi..kalau da kwen..ade je dia order
Mama lak memang suke betul layan selera makan Bie..
Gasak lah aku nanti..bertambah Bam Bam la laki aku nanti..huhu

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

♥ QaseH ♥ said...

hikhik,,,,

x per....bam2 pun shayang kan....

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hahaha!!! Sedap2!!! Kalau nak lagik best, masukkan dalam bekas plastik eskrem malaysia tu, bekukan, pastu nnt makan eskrem bubur kacang durian tu... Enaknyerrr.... ::.

mAr@ZiEy said...

Qaseh

Tu la psl..ntah2 makin sayang kalau bertambah Bam Bam kan..hehe..AMIN

mAr@ZiEy said...

Sis Adar

Mase kecik2 dulu selalu buat..tp da besar ni malas lak nak buat

chokio_nia said...

wah...nmpk sedap ar kak..dalame tak mkn ne..terliur2..

mAr@ZiEy said...

Ain

Bukan takat nmpk je..tp rase pun mmg sedap..

Ain nak ke..nnti akk pos kan ek..huhu